Ухвала
від 15.06.2023 по справі 280/836/23
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

15 червня 2023 року Справа № 280/836/23 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Cтрельнікової Н.В., за участі секретаря судового засідання Білай В.Р.

розглянув у підготовчому засіданні клопотання про залучення до участі у справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору та клопотання представника позивача про виклик свідків в адміністративній справі

за позовом Комунального некомерційного підприємства "Запорізький центр первинної медико-соціальної допомоги №5"

до Запорізької міської ради, виконавчого комітету Запорізької міської ради,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів - Комунальне некомерційцне підприємство "Центр первинної медико-соціальної допомоги №9"

про визнання протиправними та скасування рішень

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Запорізького окружного адміністративного суду перебуває справа за позовом Комунального некомерційного підприємства «Запорізький центр первинної медико-санітарної допомоги № 5» (далі позивач) до Запорізької міської ради (далі відповідач 1), виконавчого комітету Запорізької міської ради (відповідач 2), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідачів: Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 9» про визнання протиправними та скасування рішень.

У позовній заяві позивач просить суд:

-визнати протиправним та скасувати рішення Запорізької міської ради №51 від 07.12.2022 «Про реорганізацію юридичної особи-комунального некомерційного підприємства «Запорізький центр первинної медико - санітарної допомоги №5» шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико - санітарної допомоги №9»;

-визнати протиправним та скасувати рішення Виконавчого комітету Запорізької міської ради №511 від 12.12.2022 «Про заходи з проведення реорганізації юридичної особи - комунального некомерційного підприємства «Запорізький центр первинної медико-санітарної допомоги №5» шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико- санітарної допомоги №9.

17 квітня 2023 до суду від ОСОБА_1 та ОСОБА_2 надійшло клопотання про залучення їх до участі у справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача. В обгрунтування клопотань зазначили, що працюють у КОМУНАЛЬНОМУ НЕКОМЕРЦІЙНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ «ЗАПОРІЗЬКИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ № 5» на посадах сімейного лікаря, що підтверджується записом у трудовій книжці. Як вбачається зі змісту спірних рішень, у випадку реорганізації позивача лікарі, в тому числі, і заявники, будуть звільнені зі штату позивача. Відтак, розгляд справи щодо визнання протиправними та скасування рішень відповідачів впливають на права та законні інтереси заявників.

У підготовчому засіданні 15.06.2023 представники сторін не заперечили проти задоволення вищевказаних клопотань.

Дослідивши матеріали справи, вирішуючи питання про залучення третіх осіб до участі у справі, суд виходить з наступного.

За приписами частини 2 статті 49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Частинами 4, 5 статті 49 КАС України визначено, що у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Так, рішенням №511 від 12.12.2022 «Про заходи з проведення реорганізації юридичної особи - комунального некомерційного підприємства «Запорізький центр первинної медико- санітарної допомоги №5» шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №9» виконавчий комітет Запорізької міської ради вирішив, зокрема, доручити директору КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЗАПОРІЗЬКИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ № 9» внести відповідні зміни до установчих документів, структури, штатного розпису КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЗАПОРІЗЬКИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ № 9» та надати до органу управління майном. Здійснити прийом на роботу працівників директору КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «ЗАПОРІЗЬКИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ № 5» у межах штатного розпису та відповідно до вимог чинного законодавства України.

Отже, оскільки у випадку реорганізації позивача лікарі, в тому числі і заявники, можуть бути звільнені зі штату позивача, то рішення у справі про визнання протиправними та скасування рішень відповідачів можуть вплинути на права та законні інтереси заявників.

З огляду на наведене суд вважає за необхідне клопотання задовольнити та залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ОСОБА_2 та ОСОБА_1 .

Також до суду надійшло клопотання представника позивача про виклик та допит у якості свідків ОСОБА_3 , яка є головою ліквідаційної комісії Комунального некомерційного підприємства "Запорізький центр первинної медико-соціальної допомоги №5", Міхантьєву Ганну Василівну, яка є директором Комунального некомерційного підприємства "Запорізький центр первинної медико-соціальної допомоги №5" та ОСОБА_4 , яка входить до складу ліквідаційної комісії Комунального некомерційного підприємства "Запорізький центр первинної медико-соціальної допомоги №5". Зазначених осіб представник позивача у клопотанні просить допитати у якості свідків щодо обставин введення процедури реорганізації позивача, призначення складу ліквідаційної комісії та необхідності переукладення декларацій із сімейними лікарями внаслідок процедури припинення позивача.

Представник позивача у підготовчому засіданні підтримав зазначене клопотання, просив його задовольнити. Представник відповідачів у підготовчому засіданні заперечив проти задоволення клопотання, просив у його задоволенні відмовити.

Згідно ч.1 ст. 65 КАС України, як свідок в адміністративній справі може бути викликана судом кожна особа, якій можуть бути відомі обставини, що належить з`ясувати у справі.

З огляду на наведене, суд вважає клопотання представника позивача обгрунтованим з підстав, викладених у ньому, та вважає за необхідне це клопотання задовольнити.

Керуючись статтями 49, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання ОСОБА_2 та ОСОБА_1 про залучення до участі у справі у якості третіх осіб задовольнити.

Залучити до участі у справі № 280/836/23 в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ОСОБА_2 та ОСОБА_1 .

Встановити третім особам п`ятиденний строк з дня отримання цієї ухвали для надання письмових пояснень щодо суті спору, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Клопотання представника позивача про виклик для допиту свідків - задовольнити.

Викликати у судове засідання з розгляду справи по суті для допиту у якості свідків ОСОБА_3 , ОСОБА_5 та ОСОБА_4 .

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Ухвала набрала законної сили негайно після її проголошення та не підлягає апеляційному оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути викладені в апеляційній скарзі на рішення суду.

Ухвала у повному обсязі складена 20.06.2023

Суддя Стрельнікова Н.В.

Дата ухвалення рішення15.06.2023
Оприлюднено23.06.2023
Номер документу111687150
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування рішень

Судовий реєстр по справі —280/836/23

Ухвала від 08.01.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Прокопчук Т.С.

Ухвала від 28.11.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Прокопчук Т.С.

Ухвала від 06.11.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Прокопчук Т.С.

Ухвала від 27.09.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Прокопчук Т.С.

Рішення від 31.07.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Рішення від 31.07.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 20.06.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 15.06.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 15.06.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 15.06.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні