Ухвала
від 23.05.2023 по справі 2-310/11
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 2-310/11

Провадження № 6/487/56/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.05.2023 року Заводський районний суд міста Миколаєва у складі: головуючого судді - Нікітіна Д.Г., при секретарі - Сідлецькій О.М., розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду подання Заводського відділу державної виконавчої служби міста Миколаєва про оголошення в розшук боржника - ОСОБА_1 , -

ВСТАНОВИВ:

Державний виконавець Заводського відділу державної виконавчої служби міста Миколаєва Головного територіального управління юстиції Чеботар Я.Ю. звернувся до суду з поданням про оголошення у розшук боржника - ОСОБА_1 . В результаті вжитих державним виконавцем неможливо з`ясувати фактичне місце проживання, перебування боржника - фізичної особи.

Вивчивши матеріали подання, суд вважає, що воно підлягає задоволенню з наступних підстав.

На виконанні у Заводському відділі державної виконавчої служби м. Миколаїв Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) перебуває виконавче провадження № 69823556 з примусового виконання виконавчого листа № 2-310/11 виданого 05.10.2011 Заводським районним судом м. Миколаєва про стягнення з ОСОБА_1 на користь ПАТ «Укрриббанк» заборгованості: за кредитним договором №11362653000 від 23.06.2008 у розмірі 34831,07 доларів США, що в гривневому еквіваленті становить 278265,42 грн.

02.01.2023 винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, копію якої направлено: для виконання боржнику рекомендованою кореспонденцією.

Станом на теперішній час рішення суду боржником, не виконано. У зв`язку з чим, постановою державного виконавця про арешт майна боржника від 24.01.2023 накладено арешт на все майно боржника. Відповідні обтяження зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Державному реєстрі обтяжень рухомого майна.

27.01.2023 державним виконавцем винесено постанову про арешт коштів боржника, копію якої направлено для виконання банкам учасникам електронного документообігу, а саме: AT КБ «Приват Банк», AT «Універсал Банк», AT «ОКСІ Банк», AT «ТАСкомбанк», ПАТ КБ « ІндустріалБанк», ПАТ «Банк Восток», AT «ПроКредитБанк», AT «РайффайзенБанк», АТ КБ «Львів», AТ «АгропросперіасБанк», AT «Укрсиббанк», AT «БанкАвангард», AT «СенсБанк», AT «БанкФорвард», АТ «БанкАльянс», AT «Укрсоцбанк».

27.01.2023 державним виконавцем направлено виклик боржнику про обов`язкову явку до відділу ДВС 01.02.2023 для ознайомлення з матеріалами виконавчого провадження та вирішення питання щодо негайної сплати боргу. 01.02.2023 боржник за викликом не з`явився, про що складено відповідний акт.

Згідно відповіді від МВС встановлено, що боржник ОСОБА_1 є власником транспортного засобу ОСОБА_2 , 2006 року випуску.

27.01.2023 державним виконавцем направлено вимогу боржнику про надання транспортного засобу Chevrolet Aveo, 2006 року випуску, для опису та подальшої реалізації. За вимогою державного виконавця транспортний засіб не було надано.

03.02.2023 державним виконавцем винесено постанову про розшук майна боржника, a саме: Chevrolet Aveo, 2006 року випуску.

14.02.2023 державним виконавцем було направлено запит до TОB «Трансінтерлогістік» про надання інформації відносно укладених трудових договорів з боржником ОСОБА_1 .

Згідно відповіді від ТОВ «Транс Інтерлогістік» ОСОБА_1 з 01.05.2022 року і до закінчення військового стану знаходиться в відпустці без збереження заробітної плати.

13.03.2023 державним виконавцем направлено запит до Управління державної міграційної служби України в Миколаївській області про надання інформації щодо видачі документа, що дає право на виїзд з України та в`їзд в країну, та посвідчує особу громадянина України під час перебування за її межами (паспорт громадянина України для виїзду за кордон).

Згідно відповіді з Управління державної міграційної служби України в Миколаївській області боржник ОСОБА_1 з питань документування паспортом громадянина України для виїзду за кордон до підрозділів УДМС у Миколаївській області не звертався.

15.03.2023 державним виконавцем направлено запит до Головного центру обробку спеціальної інформації Державної прикордонної служби України щодо надання інформації про перетин державного кордону України.

Згідно відповідей Державної податкової служби України про джерела отримання доходів боржників - фізичних осіб - інформація щодо, сум доходу, нарахованого (сплаченого) податковим агентом на користь платників податку, та сум утриманого з них податку в ДРФО відсутня.

Згідно відповідей Державної податкової служби України про номери рахунків, відкритих юридичними особами та/або фізичними особами-підприємцями встановлено, що інформація про номери рахунків, відкриті у банках та інших фінансових установах України боржниками-юридичними особами та/або фізичними особами-підприємцями до ДПС України від відповідних фінансових установ не надходила.

Згідно відповідей Пенсійного фонду Україну про осіб-боржників, які отримують пенсію та про осіб-боржників, які працюють за трудовими та цивільно-правовими договорами, про останнє місце роботи - інформацію не знайдено.

Згідно актів державного виконавця від 07.02.2023 та 03.05.2023 перевірити майновий стан боржника унеможливилось, оскільки при виході державного виконавця за адресою зазначеною у виконавчому документі ( АДРЕСА_1 ), боржником був відсутній та місцезнаходження невідоме.

На підставі викладеного, відповідно до Закону України "Про виконавче провадження" державний виконавець просить оголосити розшук боржника ОСОБА_1 (ІНН: НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Згідно ч. 1ст. 40 Закону України "Про виконавче провадження", у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування чи місцезнаходження боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини державний виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини. У разі необхідності розшуку транспортного засобу боржника державний виконавець виносить постанову про такий розшук, яка є обов`язковою для виконання органами внутрішніх справ.

Згідно ч. 1ст. 438 ЦПК України, розшук боржника або дитини привід боржника оголошується за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Суд, перевіривши матеріали подання, враховуючи його обґрунтованість і наявність доказів ухилення боржника від сплати боргу та не проживання боржника за останнім відомим місцем проживання, прийнятих заходів державним виконавцем, вважає подання державного виконавця таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 438 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Подання Заводського відділу державної виконавчої служби міста Миколаєва про оголошення в розшук боржника - ОСОБА_1 задовольнити.

Оголосити в розшук боржника ОСОБА_1 (ІНН: НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ), за останнім місцем проживання: АДРЕСА_1 .

Провадження розшуку ОСОБА_1 (ІНН: НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ), останнє відоме місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 , доручити Миколаївському районному управлінню поліції ГУНП в Миколаївській області.

Про результати розшуку ОСОБА_1 повідомити Заводський відділ державної виконавчої служби міста Миколаєва.

Копію ухвали направити до Миколаївського районного управління поліції ГУНП в Миколаївській області - для виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Суддя Д.Г. Нікітін

СудЗаводський районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення23.05.2023
Оприлюднено23.06.2023
Номер документу111695562
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-310/11

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Бондар В. Я.

Ухвала від 23.05.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Нікітін Д. Г.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Нікітін Д. Г.

Постанова від 23.02.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Антоненко Наталія Олександрівна

Ухвала від 21.12.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Бурлаков Сергій Юрійович

Постанова від 09.11.2022

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Локтіонова О. В.

Постанова від 09.11.2022

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Локтіонова О. В.

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Локтіонова О. В.

Ухвала від 17.10.2022

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Локтіонова О. В.

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Лагода А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні