Ухвала
від 21.06.2023 по справі 751/2400/23
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 червня 2023 року місто Чернігів

Справа №751/2400/23

Провадження №2/751/773/23

Н о в о з а в о д с ь к и й р а й о н н и й с у д м і с т а Ч е р н і г о в а

в складі: головуючого - судді Маслюк Н. В.

секретаря судового засідання Пилипович А. Я.

учасники справи:

позивач ОСОБА_1

відповідачі Куликівська районна державна лікарня ветеринарної медицини, Чернігівська районна державна лікарня ветеринарної медицини

представник позивача Коваленко Анна Сергіївна

представник відповідача Чернігівської районної державної лікарні ветеринарної медицини Ковальчук Роман Олексійович

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні суду м. Чернігова у порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Куликівської районної державної лікарні ветеринарної медицини, Чернігівської районної державної лікарні ветеринарної медицини про визнання незаконним, скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, -

В с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Куликівської районної державної лікарні ветеринарної медицини, Чернігівської районної державної лікарні ветеринарної медицини про визнання незаконним, скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу. У подальшому уточнила позовні вимоги, остаточно просить визнати незаконним та скасувати наказ начальника Куликівської дільничної лікарні ветеринарної медицини від 28.02.2023 № 24 про звільнення; поновити ОСОБА_1 на посаді фельдшера ветеринарної медицини 1 категорії Куликівської дільничної лікарні ветеринарної медицини (0,5 посадового окладу) в складі Чернігівської районної державної лікарні ветеринарної медицини, як правонаступника Куликівської районної державної лікарні ветеринарної медицини; стягнути з Чернігівської районної державної лікарні ветеринарної медицини, Куликівської районної державної лікарні ветеринарної медицини на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 14.03.2023 до 24.05.2023 в сумі 16 609,32 грн (а.с.1-12, 227-228).

Заявлені вимоги обґрунтовує тим, що працювала фельдшером ветеринарної медицини 1 категорії Горбівської дільничної лікарні ветеринарної медицини, що є структурним підрозділом Куликівської районної державної лікарні ветеринарної медицини. Наказом начальника Куликівської районної державної лікарні ветеринарної медицини від 28.02.2023 № 24 її було звільнено у зв`язку із скороченням чисельності та штату працівників, відповідно до п. 1 ч. 1 статті 40 КЗпП України. У подальшому наказом голови комісії з реорганізації Куликівської районної державної лікарні ветеринарної медицини від 13.03.2023 №25 внесено зміни до наказу №24 від 28.02.2023 «Про звільнення ОСОБА_1 », зокрема щодо дати звільнення - «13.03.2023». Внаслідок реорганізації Куликівської районної державної лікарні ветеринарної медицини, шляхом її приєднання до Чернігівської районної державної лікарні ветеринарної медицини, остання фактично стала її правонаступником. У зв`язку з чим, 31.01.2023 вона звернулась до начальника Чернігівської районної державної лікарні ветеринарної медицини, як правонаступника Куликівської районної державної лікарні ветеринарної медицини, про прийняти на посаду фельдшера Куликівської дільничної лікарні ветеринарної медицини. Проте, їй було відмовлено, посилаючись на те, що вакантна посада в Чернігівській районній державній лікарні ветеринарної медицини відсутня. Вважає своє звільнення незаконним, оскільки її не було попереджено роботодавцем про звільнення у спосіб передбачений законом, не було запропоновано всього переліку вакантних посад, на які вона мала право перевестися з урахуванням освіти, кваліфікації в Чернігівській районній державній лікарні ветеринарної медицини, в тому числі в Куликівський дільничній лікарні ветеринарної медицини та не враховано її переважне право на залишення на роботі, передбачене ст. 42 КЗпП України.

Новозаводський районний суд м. Чернігова ухвалою від 03 квітня 2023 року відкрив провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

У судовому засіданні представник позивача заявила клопотання про закриття провадження у справі відносно відповідача Куликівської районної державної лікарні ветеринарної медицини, оскільки остання 30.05.2023 припинила свою діяльність шляхом реорганізації. Наразі правонаступником Куликівської районної державної лікарні ветеринарної медицини є Чернігівська районна державна лікарня ветеринарної медицини, яка є відповідачем у справі.

Позивач у судовому засіданні підтримала клопотання та просила його задовольнити.

Представник відповідача Чернігівської районної державної лікарні ветеринарної медицини у судовому засіданні не заперечував щодо заявленого клопотання.

Вислухавши думку сторін, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що провадження по справі відносно відповідача Куликівської районної державної лікарні ветеринарної медицини підлягає закриттю з наступних підстав.

Відповідно до ст.13 ЦПК України, суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Відповідно до п.7 ч. 1 ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо настала смерть фізичної особи або оголошено її померлою чи припинено юридичну особу, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 255 ЦПК України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Згідно ч.4 ст.91 ЦК України цивільна правоздатність юридичної особи виникає з моменту її створення і припиняється з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Відповідно до ст.104 ЦК України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Відповідно витягу Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 21.06.2023 юридична особа Куликівська районна державна лікарня ветеринарної медицини припинена на підставі рішення про реорганізацію (дата запису: 30.05.2023 року, номер запису: 1000491120029000092).

Ураховуючи, що Куликівська районна державна лікарня ветеринарної медицини, як окрема юридична особа, припинила свою діяльність внаслідок реорганізації шляхом приєднання до Чернігівської районної державної лікарні ветеринарної медицини, а остання, як правонаступник, і так є стороною у справі - відповідачем, а тому суд дійшов висновку про задоволення клопотання представника позивача та закриття провадження у справі відносно відповідача Куликівської районної державної лікарні ветеринарної медицини.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 255, 258, 260, 353 ЦПК України -

Ухвалив:

Закрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Куликівської районної державної лікарні ветеринарної медицини про визнання незаконним, скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Роз`яснити позивачу, що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга до Чернігівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали суду складено 22.06.2023.

Суддя Н. В. Маслюк

СудНовозаводський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення21.06.2023
Оприлюднено23.06.2023
Номер документу111698478
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них у зв’язку з іншими підставами звільнення за ініціативою роботодавця

Судовий реєстр по справі —751/2400/23

Рішення від 29.09.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Рішення від 29.09.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні