Ухвала
від 21.06.2023 по справі 751/2400/23
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 червня 2023 року місто Чернігів

Справа №751/2400/23

Провадження №2/751/773/23

Н о в о з а в о д с ь к и й р а й о н н и й с у д м і с т а Ч е р н і г о в а

в складі: головуючого - судді Маслюк Н. В.

секретаря судового засідання Пилипович А. Я.

учасники справи:

позивач ОСОБА_1

відповідач Чернігівська районна державна лікарня ветеринарної медицини

представник позивача Коваленко Анна Сергіївна

представник відповідача Чернігівської районної державної лікарні ветеринарної медицини Ковальчук Роман Олексійович

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні суду м. Чернігова клопотання представника відповідача про залучення третьої особи у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Чернігівської районної державної лікарні ветеринарної медицини про визнання незаконним, скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

Встановив:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Куликівської районної державної лікарні ветеринарної медицини, Чернігівської районної державної лікарні ветеринарної медицини про визнання незаконним, скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу. У подальшому уточнила позовні вимоги, остаточно просить визнати незаконним та скасувати наказ начальника Куликівської дільничної лікарні ветеринарної медицини від 28.02.2023 № 24 про звільнення; поновити ОСОБА_1 на посаді фельдшера ветеринарної медицини 1 категорії Куликівської дільничної лікарні ветеринарної медицини (0,5 посадового окладу) в складі Чернігівської районної державної лікарні ветеринарної медицини, як правонаступника Куликівської районної державної лікарні ветеринарної медицини; стягнути з Чернігівської районної державної лікарні ветеринарної медицини, Куликівської районної державної лікарні ветеринарної медицини на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 14.03.2023 до 24.05.2023 в сумі 16 609,32 грн (а.с.1-12, 227-228).

Новозаводський районний суд м. Чернігова ухвалою від 03 квітня 2023 року відкрив провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Новозаводський районний суд м. Чернігова ухвалою від 21.06.2023 закрив провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Куликівської районної державної лікарні ветеринарної медицини про визнання незаконним, скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу на підставі п.7 ч. 1 ст. 255 ЦПК України.

07.06.2023 на адресу суду від представника відповідача Чернігівської районної державної лікарні ветеринарної медицини надійшло клопотання про залучення до участі у справі, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

У судовому засіданні представник відповідача підтримав клопотання та просив його задовольнити.

Позивач та її представник у судовому засіданні щодо вирішення клопотання покладалися на розсуд суду. Разом з тим, зазначили, що клопотання подано з порушенням встановлених строків.

Вислухавши думку сторін, дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі в справі також за заявою учасників справи.

Згідно ч. 5 ст. 53 ЦПК України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Відповідно до положення про Чернігівську районну державну лікарню ветеринарної медицини, затвердженого 06.06.2017, Чернігівська районна державна лікарня ветеринарної медицини відповідно до Закону України «Про ветеринарну медицину» є державною установою ветеринарної медицини, підпорядковується Головному управлінню Держпродспоживслужби в Чернігівській області і належить до сфери управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Лікарню очолює начальник, який у тому числі: керує діяльністю лікарні, приймає на роботу та звільняє з роботи спеціалістів і працівників лікарні; розробляє структуру, штатний розпис та кошторис лікарні, які затверджуються Головним управлінням.

Враховуючи, що Чернігівська районна державна лікарня ветеринарної медицини підпорядковуються Головному управлінню Держпродспоживслужби в Чернігівській області, а рішення суду може істотно вплинути на його права чи обов`язки, тому суд дійшов висновку що до розгляду даної справи доцільно залучити як третю особу, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Відповідно ч.2 ст.240 ЦПК України, якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі.

Враховуючи вищезазначене та у зв`язку з тим, що залучену особу необхідно повідомити про день, час та місце розгляду справи, суд вважає необхідним оголосити у справі перерву, про що повідомити учасників справи.

Керуючись ст.ст. 53, 213, 260 ЦПК України, суд

Ухвалив:

Клопотання представника відповідача задовольнити.

Залучити до участі у справі, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області (місцезнаходження: вул. М. Грушевського, буд.180 м. Чернігів, код 40310334).

Роз`яснити третій особі право протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали та позовної заяви подати письмові пояснення з викладом своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову.

Оголосити перерву у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Чернігівської районної державної лікарні ветеринарної медицини про визнання незаконним, скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу до 21 серпня 2023 року до 14 год 30 хв.

Повідомити учасників справи про день, час та місце розгляду справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали суду складено 22.06.2023.

Суддя Н. В. Маслюк

СудНовозаводський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення21.06.2023
Оприлюднено23.06.2023
Номер документу111698479
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них у зв’язку з іншими підставами звільнення за ініціативою роботодавця

Судовий реєстр по справі —751/2400/23

Рішення від 29.09.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Рішення від 29.09.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 21.06.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні