Ухвала
від 13.06.2023 по справі 5016/234/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

13 червня 2023 року Справа № 5016/234/2012(18/2)

м. Миколаїв

Кредитори:

1) Товариство з обмеженою відповідальністю "САТ. СЕРВІС АГРО ТРЕЙД" (вул. Майбороди Дмитра, буд.5, каб. 508, м.Вінниця, 21000; вул. Заводська, буд. 1, селище Курне, Пулинський р-н, Житомирська обл., 12031; ел.пошта: tangonikolaev@gmail.com).

2) Державне публічне акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Украгролізинг" (вул. Мечникова, 16-а, м. Київ, 01601; ел.пошта: info@ukragroleasing.com.ua

2717314153@mail.gov.ua).

3) Товариство з обмеженою відповідальністю "Агенція перспективних фінансових технологій" (вул. Нікольська, 2, кв. 9, м. Миколаїв, 54015).

4) Фізична особа-підприємець Анискевич Владилен Юрійович ( АДРЕСА_1 ).

5) Товариство з обмеженою відповідальністю "Сільськогосподарська агропромислова корпорація Нікоагрокапітал" (вул. Зоряна, 1-а, с. Полігон, Вітовський район, Миколаївська область, 57217).

6) Виробничий кооператив фірма "Спектр" (вул. Лагерне поле, 5/6, м. Миколаїв, 54030).

7) Публічне акціонерне товариство "Миколаївобленерго" (вул. Громадянська, 40, м. Миколаїв, 54017; callcentre@energy.mk.ua).

Банкрут: Товариство з обмеженою відповідальністю агропромислове підприємство "Українські ковбаси" (вул. Зоряна, 1-а, с. Полігон, Жовтневий район, Миколаївська область, 57127, ідентифікаційний код 20895178).

Ліквідатор: арбітражний керуючий Шибко О.Л. (вул. А. Макарова, 48, к.6, м. Миколаїв, 54001).

Прокуратура Миколаївської області (вул. Спаська, 28, м. Миколаїв, 54030).

Уповноважена особа засновників (учасників) боржника: ОСОБА_1 ( АДРЕСА_2 ).

Суддя Давченко Т.М.

при секретарі судового засідання Сулеймановій С.М.

за участю представників:

від кредитора-2: Кордас Ж.А. (поза межами суду)

представники інших кредиторів відсутні

прокурор Кадєєва А.В. (в залі суду)

суть справи: банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю агропромислового підприємства "Українські ковбаси"

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Господарського суду Миколаївської області перебуває справа № 5016/234/2012(18/2) про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю агропромислового підприємства (ТОВ АП) "Українські ковбаси".

Постановою від 25.10.2016 визнано ТОВ АП "Українські ковбаси" банкрутом, відносно нього відкрито ліквідаційну процедуру. Ухвалою від 25.11.2020 ліквідатором ТОВ АП "Українські ковбаси" призначено арбітражного керуючого Шибко О.Л.

Наразі у справі здійснюється процедура ліквідації.

На розгляд суду 13.06.2023 у даній справі було призначено розгляд заяви ліквідатора ТОВ АП "Українські ковбаси" про надання згоди на продаж майна банкрута та погодження умов продажу та зобов`язано ліквідатора завчасно до судового засідання надати суду письмові пояснення щодо актуальності поданої ним заяви про надання згоди на продаж майна банкрута та погодження умов продажу та поточний звіт щодо проведення ліквідаційної процедури (ухвала від 07.04.2023).

Крім цього, ухвалою від 31.05.2023 суд призначив до розгляду на 13.06.2023 та зобов`язав ліквідатора надати суду актуальний реєстр вимог кредиторів банкрута, ініціювати скликання комітету кредиторів ТОВ АП "Українські ковбаси" для вирішення питання визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором ТОВ АП "Українські ковбаси" (відповідний протокол надати суду). Також суж зобов`язав комітет кредиторів надати суду клопотання щодо призначення ліквідатором ТОВ АП "Українські ковбаси" погодженої кандидатури арбітражного керуючого.

13.06.2023 на електронну пошту суду від ліквідатора надійшов протокол засідання комітету кредиторів № 1/в від 10.06.2023 по справі № 5016/234/2012(18/2) про банкрутство ТОВ АП "Українські ковбаси" та повідомлення щодо зборів комітету кредиторів від 16.05.2023. Із зазначених документів вбачається, що комітетом кредиторів на засіданні, яке відбулось 10.06.2023 в режимі відеоконференції ZOOM за участю ліквідатора та одного з членів комітету кредиторів, було прийнято рішення про призначення ліквідатором ТОВ АП "Українські ковбаси" арбітражного керуючого Каратуна Євгена Євгеновича (свідоцтво № 2017 від 09.11.2021).

Згідно з вимогами ч. 1 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства (абз.2) арбітражний керуючий для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, у разі відсторонення розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, визначеного Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою, від виконання повноважень, керуючий санацією, керуючий реалізацією та ліквідатор призначаються господарським судом за клопотанням комітету кредиторів.

Під час проведення процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів представляє комітет кредиторів, утворений відповідно до цього Кодексу.

За приписами пункту 4 частини 8 статті 48 Кодексу України з процедур банкрутства, до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого, припинення повноважень арбітражного керуючого та про призначення іншого арбітражного керуючого.

При дослідженні поданих ліквідатором документів у день судового засідання судом встановлено, що останнім не додано доказів повідомлення членів комітету кредиторів щодо проведення засідання, на якому вирішуватиметься питання визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором ТОВ АП "Українські ковбаси".

У судовому засіданні представник кредитора наголосила на необізнаності щодо скликання ліквідатором комітету кредиторів та на відсутності у кредитора будь-яких відомостей щодо здійснення ліквідаційної процедури.

Що ж до виконання ліквідатором інших вимог суду за приписів законодавства про банкрутство суд зазначає, що станом на 13.06.2023 ліквідатором не виконано вимог суду, викладених в ухвалах від 07.04.2023 та 31.05.2023, витребуваних документів, окрім протоколу засідання комітету кредиторів) суду не надано, про рух справи суду не звітовано.

При цьому суд зауважує, що згідно приписів ч. 4, 5 ст. 60 Кодексу України з процедур банкрутства ліквідатор не менш як один раз на місяць подає комітету кредиторів звіт про свою діяльність, інформацію про фінансовий стан і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та під час проведення ліквідаційної процедури, про використання коштів боржника, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів. Ліквідатор зобов`язаний на вимогу господарського суду та державного органу з питань банкрутства надавати необхідні відомості щодо проведення ліквідаційної процедури.

Тому, зважаючи на всі наведені обставини, суд вважає необхідним відкласти розгляд справи на зобов`язати ліквідатора виконати вимоги суду, викладені у попередніх ухвалах.

Відповідно до приписів ч. ч. 1, 2 ст. 120 Господарського процесуального кодексу України, суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою. Суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов`язковою.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне викликати у судове засідання ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Шибка О.Л.

Суд повідомляє учасників справи про наявність технічної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза приміщенням суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи "EasyCon".

Приймаючи до уваги те, що явка інших учасників по справі не є обов`язковою, суд повідомляє їх про призначення судового засідання на 13.09.2023 о 13:30.

Суд наголошує, що подання документів безпосередньо перед судовим засіданням об`єктивно унеможливлює їх належне дослідження судом та порушує права інших учасників у справі про банкрутство на належний захист своїх прав.

Керуючись ст. 28, 48, 60, 61 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 12, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

У Х В А Л И В:

1. Розгляд справи відкласти на 13 вересня 2023 року о 13:30.

Засідання відбудеться за адресою: м. Миколаїв, вул. Фалєєвська, 14.

Визнати обов`язковою участь у судовому засіданні ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Шибка О.Л.

Присутність представників інших учасників судового процесу в судовому засіданні не є обов`язковою.

У вказану дату суд розглядатиме:

- заяви ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю агропромислового підприємства "Українські ковбаси" про надання згоди на продаж майна банкрута та погодження умов продажу;

- заява ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю агропромислового підприємства "Українські ковбаси" арбітражного керуючого Шибка О.Л. про відсторонення від виконання повноважень ліквідатора.

2. ВДРУГЕ! Зобов`язати ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю агропромислового підприємства "Українські ковбаси" надати суду актуальний реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю агропромислового підприємства "Українські ковбаси" .

3. ВДРУГЕ! Зобов`язати ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю агропромислового підприємства "Українські ковбаси" завчасно надати суду поточний звіт про здійснення ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю агропромислового підприємства "Українські ковбаси".

4. Зобов`язати ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю агропромислового підприємства "Українські ковбаси" надати суду належним чином оформлене клопотання щодо призначення ліквідатора у справі, докази повідомлення членів комітету кредиторів про засідання комітету 10.06.2023 та запис проведеного засідання 10.06.2023 в ZOOM, пояснення щодо дати засідання комітету кредиторів (10.06.2023 - вихідний день), докази дотримання вимог законодавства при визначенні кандидатури арбітражного керуючого на призначення ліквідатором у даній справі.

5. Роз`яснити учасникам справи, що заяви і клопотання по справі необхідно оформлювати згідно вимог ст. 170 ГПК України і надавати їх суду лише у письмовій формі та завчасно до судових засідань.

6. Роз`яснити учасникам справи, що згідно ч.9 ст.80 ГПК України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

7. Роз`яснити учасникам справи можливість подання пояснень, заяв чи клопотань на адресу суду: за допомогою електронної пошти: inbox@mk.arbitr.gov.ua; за допомогою сервісу "Електронний суд"; засобами поштового зв`язку: 54005, м. Миколаїв, вул. Фалєєвська, 14.

8. Повідомити учасників справи про наявність технічної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза приміщенням суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи "EasyCon".

9. Повідомити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію по справі, що розглядається на вебсторінці Господарського суду Миколаївської області на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://mk.arbitr.gov.ua/sud5016/

10. Особа, які братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду:

- представник кредитора - Державного публічного акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія "Украгролізинг" Кордас Жанна Анатоліївна (ел. пошта ІНФОРМАЦІЯ_1 ; тел. НОМЕР_1 ).

Відеоконференція буде проведена за допомогою системи "EasyCon" за веб-посиланням: https://vkz.court.gov.ua/.

Попередити заявника, що відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв?язку під час судового засідання за участі сторін поза межами приміщення суду, вони зобов?язані зайти та авторизуватися в Системі "EasyCon" за 10 хвилин до початку судового засідання.

Попередити заявника про необхідність забезпечення участі у відеоконференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму).

11. Ухвалу надіслати учасникам у справі про банкрутство та Південному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції у Миколаївській області (info@mk.minjust.gov.ua).

Суд звертає увагу учасників справи, що згідно пункту 1 частини 1 статті 135 Господарського процесуального кодексу України, за невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Ухвала суду, у відповідності до приписів ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства набирає законної сили з моменту її прийняття.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.М.Давченко

Дата ухвалення рішення13.06.2023
Оприлюднено23.06.2023
Номер документу111707712
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5016/234/2012

Ухвала від 23.04.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 12.03.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 30.10.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 11.10.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 13.09.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 11.09.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 13.06.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 12.06.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 31.05.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 10.04.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні