Ухвала
від 22.06.2023 по справі 676/2149/21
КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 676/2149/21

Номер провадження 2/676/98/23

УХВАЛА

22 червня 2023 року м. Кам`янець-Подільський

Кам`янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

в складі головуючої судді Швець О.Д.

з участю секретаря Чекашкіної О.Л.

позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

розглянувши в підготовчому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , відділу державного архітектурно-будівельного контролю Кам`янець-Подільської міської ради, Комунального підприємства «Кам`янець-Подільське міжміське бюро технічної інвентаризації» про скасування декларації про готовність об`єкта до експлуатації та визнання прибудови самочинним будівництвом, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , відділу державного архітектурно-будівельного контролю Кам`янець-Подільської міської ради, Комунального підприємства «Кам`янець-Подільське міжміське бюро технічної інвентаризації» про скасування декларації про готовність об`єкта до експлуатації, визнання прибудови самочинним будівництвом та її знесення. В обґрунтування позовних вимог зазначає, що відповідачі є співвласниками житлового будинку з відповідними надвірними будівлями біля нього . Відповідачі здійснили реконструкцію належної їм частини житлового будинку з прибудовою веранди та приміщення коридору. На підставі Декларації про готовність будинку до експлуатації ХМ № 181190290425 за відповідачами зареєстровано право власності на реконструйовану частину будинку. Проте під час будівництва відповідачами були порушені Правила безпеки системи газопостачання, затверджені Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості № 285 від 15.05.2015 р., зокрема, п.1.12, оскільки фундамент прибудови розміщено на підземному газопроводі, а також замуровано коридором та верандою; споруджено водопровід та каналізацію без проектної документації; будівництво прибудови проведено без дозвільних документів на виконання будівельних робіт. Додатково було порушено вимоги розділу 111 «Прийняття в експлуатацію об`єктів», оскільки будівництво не було узгоджено з ОСОБА_1 .

В підготовчому засідання представник позивача заявила клопотання, просить витребувати у комунального підприємства «Міськтепловоденергія» копії виконавчих схем, планів, або іншу проектно-технічну документацію, яка містить точну інформацію про проходження внутрішньодворових мереж газопостачання, водопроводу та каналізації (з глибиною залягання, відстанями до будівель, специфікацією матеріалів), які виконані відповідачами ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_4 та підведені в процесі реконструкції житлового будинку по АДРЕСА_1 .В обґрунтування клопотання зазначає, що зазначені докази необхідні для повного та всебічного з`ясування обставин у справі, оскільки позивач позбавлений можливості надати такі докази самостійно.

Позивач у підготовчому засіданні підтримав клопотання.

Відповідачі у підготовче засідання не з`явилися, повідомлені своєчасно та належним чином.

Частиною 1 ст.84ЦПК України передбачено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Враховуючи, що заявлені докази необхідні для повного та всебічного з`ясування обставин у справі, із урахуванням вимог ст.ст. 83, 84 ЦПК України суд вважає, що клопотання представника позивача підлягає задоволенню.

Керуючись ст.84 ЦПК України , суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_2 - задовольнити.

Витребувати у комунального підприємства «Міськтепловоденергія» копії виконавчих схем, планів, або іншу проектно-технічну документацію, яка містить точну інформацію про проходження внутрішньодворових мереж водопроводу та каналізації (з глибиною залягання, відстанями до будівель, специфікацією матеріалів), які виконані відповідачами ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_4 та підведені в процесі реконструкції житлового будинку по АДРЕСА_1 .

Витребувані судом докази надіслати на адресу Кам`янець-Подільського міськрайонного суду (вул. Шевченка, 29, м. Кам`янець-Подільский, Хмельницька область) до початку підготовчого засідання яке відбудеться 18 липня 2023 року о 15 год. 30 хв.

Роз`яснити, що у відповідність до ч.ч. 7, 8, 9 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про не можливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

Копію ухвали для виконання направити комунальному підприємству «Міськтепловоденергія» (вул. Ярослава Мудрого, 123, м. Кам`янець-Подільський).

У відповідність до ст. 353 ЦПК України, ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Кам`янець-Подільського

міськрайонного суду Швець О.Д.

СудКам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення22.06.2023
Оприлюднено26.06.2023
Номер документу111717109
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: спори про самочинне будівництво

Судовий реєстр по справі —676/2149/21

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 05.06.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 31.03.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 01.02.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 11.01.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні