Ухвала
від 06.12.2023 по справі 676/2149/21
КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 676/2149/21

Номер провадження 2/676/98/23

УХВАЛА

06 грудня 2023 року м. Кам?янець - Подільський

Кам`янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

в складі: головуючої судді Швець О.Д.

з участю секретаря Чекашкіної О.Л.

позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

відповідач ОСОБА_3

представника відповідача ОСОБА_4

розглянувши в підготовчому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , відділу державного архітектурно-будівельного контролю Кам`янець-Подільської міської ради, Комунального підприємства «Кам`янець-Подільське міжміське бюро технічної інвентаризації» про скасування декларації про готовність об`єкта до експлуатації та визнання прибудови самочинним будівництвом, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , відділу державного архітектурно-будівельного контролю Кам`янець-Подільської міської ради, Комунального підприємства «Кам`янець-Подільське міжміське бюро технічної інвентаризації» про скасування декларації про готовність об`єкта до експлуатації, визнання прибудови самочинним будівництвом та її знесення. В обґрунтування позовних вимог зазначає, що відповідачі є співвласниками житлового будинку з відповідними надвірними будівлями біля нього . Відповідачі здійснили реконструкцію належної їм частини житлового будинку з прибудовою веранди та приміщення коридору. На підставі Декларації про готовність будинку до експлуатації ХМ № 181190290425 за відповідачами зареєстровано право власності на реконструйовану частину будинку. Проте під час будівництва відповідачами були порушені Правила безпеки системи газопостачання, затверджені Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості № 285 від 15.05.2015 р., зокрема, п.1.12, оскільки фундамент прибудови розміщено на підземному газопроводі, а також замуровано коридором та верандою; споруджено водопровід та каналізацію без проектної документації; будівництво прибудови проведено без дозвільних документів на виконання будівельних робіт. Додатково було порушено вимоги розділу 111 «Прийняття в експлуатацію об`єктів», оскільки будівництво не було узгоджено з ОСОБА_1 .

Ухвалою Кам`янець-Подільського міськрайонного суду від 31.03.2023 року у справі призначена судова будівельно-технічна експертиза, провадження по справі зупинено.

Матеріали справи повернуто з клопотанням експерта з якого вбачається, що 12.10.2023 року з 16.00 на основі повідомлення від 26.09.2023 року проводився натурний огляд об?єкту дослідження домоволодіння по АДРЕСА_1 . При проведенні огляду у присутності позивача ОСОБА_1 та відповідача ОСОБА_3 , а також представників поліції, були обстежені зовнішні конструкції житлового будинку, внутрішні приміщення житлового будинку, які знаходяться в користуванні позивача ОСОБА_1 , а також частину приміщень (приміщення № IV та № V у прибудові а4), які знаходяться у користуванні відповідачів ОСОБА_3 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 . Водночас, присутня під час огляду відповідач ОСОБА_3 відмовилась надати доступ до інших приміщень, які в т.ч. знаходяться у її користуванні, а також перешкоджала проведенню ОСОБА_1 розкопки підземних мереж водопостачання та водовідведення житлового будинку. В результаті зазначених дій можливість розкопки підземних мереж та виходячи з цього й огляду усіх внутрішньодворових мереж водопроводу та каналізації не була забезпечена. Зазначені вище обставини роблять практично неможливим надання повної відповіді на поставлене в ухвалі від 31.03.2023 року перше питання стосовно відповідності розташування внутрішньодворової мережі, газо-водопроводу та каналізації, виконані відповідачами ОСОБА_3 , ОСОБА_6 та ОСОБА_5 , підведені в процесі реконструкції, вимогам державних будівельних норм. У зв?язку з вищенаведеним просить вирішити питання стосовно повторного огляду об?єкту дослідження із забезпеченням доступу до прихованих підземних інженерних мереж біля житлового будинку по АДРЕСА_1 ?янець-Подільському, або надати дозвіл на проведення експертизи, з наданням висновку експерта, керуючись тільки наданими на дослідження матеріалами та результатами огляду зовнішніх конструкцій та частини внутрішніх приміщень житлового будинку, без проведення обстеження прихованих підземних інженерних мереж (з наданням неповної відповіді на частину поставлених на вирішення експертизи питань).

Ухвалою суду від 09.11.2023 року провадження по справі відновлено.

Позивач та його представник в підготовчому засідання не заперечили щодо продовження проведення експертизи без проведення обстеження прихованих підземних інженерних мереж з наданням неповної відповіді на частину поставлених на вирішення експертизи питань.

Відповідач та її представник в підготовчому засідання не заперечили щодо продовження проведення експертизи без проведення додаткового обстеження приміщень житлового будинку та прихованих підземних інженерних мереж.

Інші учасники у підготовче засідання не з`явилися, повідомлені своєчасно та належним чином.

З урахуванням погодження сторін на продовження експертизи без повторного обгляду об`єкта дослідження, суд вважає за необхідне матеріали цивільної справи з ухвалою про призначення судової будівельно-технічної експертизи від 31.03.2023 року направити судовому експерту Власюку Володимиру Володимировичу (вул. Соборна, 57, оф. 310, м.Хмельницький) для виконання.

Керуючись ст.ст.103,104п.5ст.252ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Направити судовому експерту Власюку Володимиру Володимировичу (29007, м.Хмельницький, вул. Соборна, 57, оф. 310), матеріали цивільної справи № 676/2149/21 для продовження проведення будівельно-технічної експертизи, з переліком питань, зазначених ухвалою Кам`янець-Подільського міськрайонного суду від 31.03.2023 р. без проведення обстеження прихованих підземних інженерних мереж, що розташовані на території домоволодіння по АДРЕСА_1 .

На час проведення експертизи провадження у справі зупинити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 15 днів з дня її проголошення.

Суддя Кам`янець-Подільського

міськрайонного суду Швець О.Д.

Дата ухвалення рішення06.12.2023
Оприлюднено07.12.2023
Номер документу115427429
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: спори про самочинне будівництво

Судовий реєстр по справі —676/2149/21

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 05.06.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 31.03.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 01.02.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 11.01.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

Ухвала від 30.11.2022

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Швець О. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні