Ухвала
від 30.06.2023 по справі 594/390/23
БОРЩІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 594/390/23

У Х В А Л А

30 червня 2023 року м.Борщів

Борщівський районний суд Тернопільської області в складі:

головуючої судді - Губіш О.А.

при секретарі - Окулянко У.Г.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства Тернопільської обласної ради «Профілактична дезінфекція», Тернопільського обласного коммунального підприємства «Профілактична дезінфекція» в Борщівському районі, про стягнення заборгованості по заробітній платі, заяву представника відповідача Комунального підприємства Тернопільської обласної ради «Профілактична дезінфекція» Хомінець В. про проведення судового засідання у режимі відео конференції, - \

в с т а н о в и в:

На розгляді Борщівського районного суду Тернопільської області перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства Тернопільської обласної ради «Профілактична дезінфекція», Тернопільського обласного коммунального підприємства «Профілактична дезінфекція» в Борщівському районі, про стягнення заборгованості по заробітній платі.

Дана справа надійшла на розгляд до Борщівського районного суду Тернопільської області 04 квітня 2023 року.

Ухвалою судді Борщівського районного суду Тернопільської області від 07 квітня 2023 року відкрито провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін, розгляд справи призначено на 09 травня 2023 року. При цьому, сторонам визначено строк для надання відзиву на позов, відповіді на відзив, заперечення на відповідь.

Ухвалою цього ж суду від 09 травня 2023 року залучено до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального підприємства Тернопільської обласної ради «Профілактична дезінфекція» про стягнення заборгованості по заробітній платі як співвідповідача - Тернопільське обласне комунальне підприємство «Профілактична дезінфекція» в Борщівському районі, при цьому, сторонам визначено строк для надання відзиву на позов, відповіді на відзив, заперечення на відповідь.

Чергове засідання у справі призначене на 14 год. 30 хв. 04 липня 2023 року.

29 червня 2023 року представник відповідача Тернопільського обласного коммунального підприємства «Профілактична дезінфекція» в Борщівському районі голова комісії з припинення комунальних підприємств «Профілактична дезинфекція» В.Г.Мартинюк подав до суду заяву, у якій просив забезпечити проведення судового засідання, що призначене на 04.07.2023 о 14 год. 30 хв. в режимі відео конференції, та визначити Тернопільський міськрайонний суд відповідальний за проведення відео конференції під час вищевказаного судового засідання, посилаючись на те, що відстань від Тернополя до Борщева є значною, а прибуття до суду в умовах воєнного стану може бути утрудненим, в тому числі через можливі повітряні тривоги.

Згідно до положень ст. 11 ЗУ «Про судоустрій та статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

За ч. 2 ст. 212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

За ч.6 ст. 212 ЦПК України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Таким чином, з метою оперативності судового провадження у даній справі, суд вважає за необхідне заяву задовольнити, надати можливість представнику відповідача ОСОБА_2 у даній справі приймати участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 212, 353 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

Заяву представника відповідача Тернопільського обласного коммунального підприємства «Профілактична дезінфекція» в Борщівському районі голова комісії з припинення комунальних підприємств «Профілактична дезинфекція» В.Г.Мартинюк про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

Судове засіданняу справіпозовом ОСОБА_1 доКомунального підприємстваТернопільської обласноїради «Профілактичнадезінфекція»,Тернопільського обласногокоммунального підприємства«Профілактична дезінфекція»в Борщівськомурайоні,про стягненнязаборгованості позаробітній платі, призначене на 14 год. 30 хв 04 липня 2023 року, за участі представника відповідача В.Г.Мартинюк проводити в режимі відео конференції з Тернопільським міськрайонним судом.

Доручити Тернопільськомуміськрайонному судуТернопільської області забезпечити проведення відеоконференції з Борщівським районним судом Тернопільської області (м.Борщів, вул.Я.Кондри, 5, Тернопільська область), за участі представника відповідача В.Г. Мартинюк.

Копію ухвали про участь осіб в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити Тернопільському міськрайонному суду Тернопільської області, засобами факсимільного зв`язку, а також особам, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя :

Дата ухвалення рішення30.06.2023
Оприлюднено03.07.2023
Номер документу111892369
СудочинствоЦивільне
Сутьпроведення судового засідання у режимі відео конференції

Судовий реєстр по справі —594/390/23

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Борщівський районний суд Тернопільської області

Губіш О. А.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Борщівський районний суд Тернопільської області

Губіш О. А.

Постанова від 20.10.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Костів О. З.

Ухвала від 29.09.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Костів О. З.

Ухвала від 01.09.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Костів О. З.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Костів О. З.

Рішення від 04.07.2023

Цивільне

Борщівський районний суд Тернопільської області

Губіш О. А.

Рішення від 04.07.2023

Цивільне

Борщівський районний суд Тернопільської області

Губіш О. А.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Борщівський районний суд Тернопільської області

Губіш О. А.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Борщівський районний суд Тернопільської області

Губіш О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні