Ухвала
від 03.07.2023 по справі 632/913/23
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 632/913/23

провадження № 2/632/388/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення позовної заяви без руху

03 липня 2023 р. м. Первомайський

Первомайський міськрайонний суд Харківської області у складі судді Кочнєва О.В, вирішуючи питання можливості прийняття до розгляду цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет позову, на стороні позивача орган опіки та піклування виконавчого комітету Олексіївської сільської ради Лозівського району Харківської області, Первомайський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Лозівському районі Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про визнання батьківства та про внесення даних до актового запису про народження дитини,

ВСТАНОВИВ:

21.06.2023 року позивач звернувся до суду із відповідною позовною заявою, в якій просив суд:

- визнати його батьком малолітнього ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- зобов`язати третю особу, а саме Первомайський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Лозівському районі Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції внести в актовий запис про народження дитини зміни, зазначивши позивача батьком та змінивши прізвище дитини.

Разом із позовною заявою позивач надав суду заяву про проведення на підтвердження заявлених ним позовних вимог судово-генетичної експртизи.

Ознайомившись із даної позовною заявою, вважаю, що в даній редакції провадження у справі не може бути відкрито, оскільки вимога щодо зобов`язання третьої особи по справі (вимоги ставляться виключно щодо відповідачів по справі) - Первомайського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Лозівському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції як органу державної влади внести зміни до актового записів про народження дитини не може бути розглянута у порядку цивільного судочинства, а підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства згідно з п.1 ч.1 ст.186 ЦПК України, оскільки при визнанні батьківства за рішенням суду саме рішення суду є документом, який для органів державної реєстрації актів цивільного стану є підставою для внесення відповідних даних до актового запису. Зобов`язувати Первомайський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Лозівському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції для внесення відповідних даних не потрібно, оскільки це виходить за межі цивільного судочинства. Про це зазначено у п.п.2.13.1 «Правил внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання», затверджених наказом Міністерства юстиції України від 12.01.2011 №96/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14.01.2011 року за №55/18793.

Для усунення вказаного недоліку позивач повинен надати нову редакцію позовної заяви, де правильно вирішити питання щодо другого пункту прохальної частини своєї позовної вимоги, оскільки в іншому випадку в цій частині у відкритті провадження буде суддею відмовлено. При цьому суду повинні бути надані копії нової редакції позовної заяви для інших учасників справи відповідно до ч.1 ст.177 ЦПК України. Відмовляти у відкритті провадження на час постановлення даної ухвали суддя вважає передчасним, оскільки це пов`язано з похідною вимогою та не вірним розумінням позивачем суті похідних вимог у такій категорії справ, зокрема, які пред`являються до відповідного державного органу.

Відповідно до частин першої та другої статті 186 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху; в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху; якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити.

На підставі викладеного та керуючись ч.3 ст.175, ч.1 ст.177, ч.ч.1, 2 ст.186, ч.1 ст.260, ч.2 ст. 261, ч.1 ст.353 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет позову, на стороні позивача орган опіки та піклування виконавчого комітету Олексіївської сільської ради Лозівського району Харківської області, Первомайський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Лозівському районі Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про визнання батьківства та про внесення даних до актового запису про народження дитини, залишити без руху.

Надати позивачеві строк для усунення недоліків позовної заяви на протязі десяти днів з дня отримання даної ухвали суду.

У разі усунення недоліків заяви в зазначений строк позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки заяви у строк, встановлений судом, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя -

СудПервомайський міськрайонний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення03.07.2023
Оприлюднено04.07.2023
Номер документу111930224
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —632/913/23

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Рішення від 26.10.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні