Ухвала
від 31.08.2023 по справі 632/913/23
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 632/913/23

провадження № 2/632/388/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкладення підготовчого провадження

31 серпня 2023 р. м. Первомайський

Первомайський міськрайонний суд Харківської області у складі:

судді - Кочнєва О.В.,

за участі секретаря Клименко А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду у підготовчому провадженні у загальному позовному провадженні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет позову, на стороні позивача виконавчий комітет Олексіївської сільської ради Лозівського району Харківської області як орган опіки та піклування, Первомайський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Лозівському районі Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, про визнання батьківства,

ВСТАНОВИВ:

21.06.2023 року позивач звернувся до суду із відповідною позовною заявою, в якій просив суд:

- визнати його батьком малолітнього ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- зобов`язати третю особу, а саме Первомайський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Лозівському районі Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції внести в актовий запис про народження дитини зміни, зазначивши позивача батьком та змінивши прізвище дитини.

Разом із позовною заявою позивач надав суду заяву про проведення на підтвердження заявлених ним позовних вимог судово-генетичної експертизи (а.с.14-15).

Ухвалою судді від 03.07.2023 року вказана позовна заява була залишена без руху через необхідність визначитися позивачу із вимогою щодо зобов`язання третьої особи внести зміни до актового запису про народження дитини (а.с.17).

20.07.2023 року позивач подав заяву на виконання вказаної ухвали, якою підтримав раніше подану позовну заяву, зазначивши, що іншого способу захисту його права в законодавстві не існує, а тому суд повинен прийняти позов в первинній редакції до розгляду (а.с.19-21).

Ухвалою судді від 03.08.2023 року провадження у справі було відкрито у загальному позовному провадженні в частині визнання батьківства, у частині зобов`язання третю особу внести дані до актового запису про народження дитини було відмовлено, враховуючи позицію позивача, наданий відповідачці час для подання відзиву, а третім особам для подання письмових пояснень (а.с.26-27).

21.08.2023 року на адресу суду надійшов лист третьої особи по справі - Первомайського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Лозівському районі Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, в якому вказаний орган в особі свого представника за посадою ОСОБА_4 просив суд розглядати справу за відсутності представника вказаного відділу відповідно до вимог чинного законодавства (а.с.39).

Перед судовим засіданням 31.08.2023 року від позивача по справі надійшла заява, в якій він просив суд відкласти підготовче провадження через можливість самостійного проведення відповідної судово-генетичної експертизи відносно батьківства щодо дитини, що потребує часу, у зв`язку з чим просив суд відкласти підготовче провадження у справі (а.с.42).

Також перед судовим засіданням 31.08.2023 року від представниці третьої особи по справі ОСОБА_5 виконавчого комітету Олексіївської сільської ради Лозівського району Харківської області як органу опіки та піклування - надійшла заява, в якій вона просила розглянути справу за відсутності представника вказаної третьої особи та підтримала заявлені позовні вимоги позивача у повному обсязі (а.с.40-41).

Відповідачка у підготовче судове засідання 31.08.2023 року не прибула, про день, час та місце судового засідання повідомлялася належним чином у порядку у порядку п.4ч.8ст.128та п.5ч.6ст.272ЦПК України (а.с.37-38), причини неявки суду не повідомила, відзив не подала. Таким чином, судом встановлюється відсутність відзиву з боку відповідачки та встановлюється її перша неявка без поважних причин у підготовче провадження.

Враховуючи неявку усіх учасників справи, фіксування судового засідання звукозаписувальним технічним засобом не здійснюється на підставі ч.2 ст.247 ЦПК України.

Відповідно до п.10 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому провадженні у загальному позовному провадженні, суд, за наявності, вирішує заяви та клопотання учасників провадження. В даній справі станом на 31.08.2023 року таким є клопотання позивача про відкладення з метою можливості самостійного проведення експертного дослідження, враховуючи заявлене та не вирішене судом також клопотання позивача про проведення судово-генетичної експертизи, однак за ухвалою суду. Його суд вважає задовольнити з метою надання позивачу часу для чіткого висловлення своєї позиції щодо заявленого разом із позовною заявою клопотання про проведення експртизи.

Згідно зч.1та ч.3ст.240ЦПК Українисуд відкладаєрозгляд справиу випадках,встановленихчастиною другоюстатті 223цього Кодексу. Про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні.

На підставі ч.9 ст.223 ЦПК України про відкладення розгляду справи постановляється ухвала.

На підставі викладеного та керуючись п.10 ч.2 ст.197, ч.9 ст. 223, ч.1 та ч.3 ст.240, ч.2 ст.258, ст.ст.260, 261, ч.1 ст. 353 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Підготовче провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,треті особи,які незаявляють самостійнихвимог напредмет позову,на стороніпозивача виконавчий комітетОлексіївської сільськоїради Лозівськогорайону Харківськоїобласті якорган опікита піклування,Первомайський відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану уЛозівському районіСхідного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції,про визнаннябатьківства,відкласти на 02.10.2023 року на 11 годину 40 хвилин та призначити справу до розгляду у продовженому підготовчому провадженні за адресою приміщення суду: Харківська область, м. Первомайський, 3 мікрорайон, буд. 1А, зал судових засідань №3.

Копію ухвали направити сторонам по справі засобами поштового зв`язку, а обом третім особам засобами Електронного суду у порядку ч.5 ст.272 ЦПК України до відома.

Повідомити сторони, що учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://pm.hr.court.gov.ua/fair/sud2030, при цьому ввівши у пошуку номер даної справи або номер провадження або за телефонами вказаними у супровідному листі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення у судовому засіданні та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя -

СудПервомайський міськрайонний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення31.08.2023
Оприлюднено01.09.2023
Номер документу113140312
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про встановлення батьківства або материнства

Судовий реєстр по справі —632/913/23

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Рішення від 26.10.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

Ухвала від 03.07.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Кочнєв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні