Ухвала
від 27.06.2023 по справі 308/10113/23
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/10113/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 червня 2023 року м. Ужгород

Суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області Бедьо В.І. вивчивши матеріали позовної заяви адвоката Холмогорової Лариси Василівни в інтересах ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа що не заявляє самостійних вимог служба у справах дітей Середнянської селищної ради Ужгородського району Закарпатської області, ОСОБА_3 про визначення місця проживання дитини, та позбавлення батьківських прав,-

встановив:

Позивач ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Холмогорова Лариса Василівна звернулась до Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області із позовом, в якому просять:

-скасувати рішення Ужгородського міськрайонного суду від 04.10.2022 року по справі №308/2907/21 за позов ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа служба у справах дітей Середнянської селищної ради Ужгородського району про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дитини та зустрічною позовною заявою ОСОБА_3 до ОСОБА_2 , третя особа служба у справах дітей Середнянської селищної ради Ужгородського району про розірвання шлюбу та визначення місця проживання малолітньої дитини.

Ознайомившись із матеріалами позовної заяви приходжу до наступного висновку.

Зміст позовних вимог - це певна форма захисту, яку просить позивач від суду.

Відповідно до ч.2 ст.16ЦК України способамизахисту цивільнихправ таінтересів можутьбути:1)визнання права; 2)визнання правочинунедійсним; 3)припинення дії,яка порушуєправо; 4)відновлення становища,яке існувалодо порушення; 5)примусове виконанняобов`язкув натурі; 6)зміна правовідношення; 7)припинення правовідношення; 8)відшкодування збитківта іншіспособи відшкодуваннямайнової шкоди; 9)відшкодування моральної(немайнової)шкоди; 10)визнання незаконнимирішення,дій чибездіяльності органудержавної влади,органу владиАвтономної РеспублікиКрим абооргану місцевогосамоврядування,їхніх посадовихі службовихосіб. Суд може захистити цивільне право або інтерес іншим способом, що встановлений договором або законом чи судом у визначених законом випадках.

З аналізу вказаних норм слідує, що законом не передбачено такий спосіб захисту прав як скасування судового рішення, яке набрало законної сили в порядку позовного провадження. Також позивач не посилається в позовній заяві на норму закону, яка б передбачала такий спосіб захисту прав особи як скасування судового рішення.

Відповідно до п.5 ч.3 ст.175 ЦПК України у позовній заяві повинен міститися виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

У відповідності до ст.185ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Виходячи з наведеного та враховуючи, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.ст. 175,ЦПК України, то таку слід залишити без руху і надати позивачу строк, три дні з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху для їх усунення.

Керуючись ст. ст. 175, 185 ЦПК України, суддя,-

постановив:

Позовну заяву адвоката Холмогорової Лариси Василівни в інтересах ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа що не заявляє самостійних вимог служба у справах дітей Середнянської селищної ради Ужгородського району Закарпатської області, ОСОБА_3 про визначення місця проживання дитини, та позбавлення батьківських прав,- залишити без руху.

Позивач має право протягом строку, трьох днів, з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху усунути вказані недоліки. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ужгородського міськрайонного

суду Закарпатської області В.І. Бедьо

СудУжгородський міськрайонний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення27.06.2023
Оприлюднено05.07.2023
Номер документу111933951
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —308/10113/23

Ухвала від 31.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Постанова від 13.03.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кожух О. А.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кожух О. А.

Ухвала від 05.01.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кожух О. А.

Ухвала від 01.01.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кожух О. А.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кожух О. А.

Рішення від 16.11.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні