Ухвала
від 30.06.2023 по справі 536/939/22
КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 536/939/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 червня 2023 року м. Кременчук

Кременчуцький районний суд Полтавської області в складі:

Головуючого судді - Колотієвського О.О.,

за участю секретаря судового засідання Пасєчнікової В.О.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Кременчуці цивільну справу за позовом Фермерського господарства «АВАНГАРД-Т» до Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Український страховий стандарт», ОСОБА_1 про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди-

В С Т А Н О В И В :

27.06.2023 року від представника позивача ФГ «АВАНГАРД-Т» - Близнюка І.В. надійшло клопотання про залучення співвідповідача по вказаній справі, яке обґрунтоване зокрема тим, що відповідач ОСОБА_1 вказав у відзиві, що він є власником транспортного засобу Mercedes, д.н.з. НОМЕР_1 , VIN НОМЕР_2 , що підтверджується Свідоцтвом про реєстрацію транспортного НОМЕР_3 та транспортний засіб у жодне ДТП не потрапляв.

Водночас зазначив, що згідно згідно схеми ДТП транспортний засіб Mercedes ML32TDI д.н.з. НОМЕР_1 має номер кузова НОМЕР_4 , тобто номер кузова відрізняється від номера кузова транспортного засобу належного йому.

В той час, згідно листа ТСЦ МВС №5342 встановлено, що транспортний засіб Mercedes BENZ номер кузова НОМЕР_4 , д.н.з. НОМЕР_1 не зареєстрований.

Номерний знак НОМЕР_1 закріплений за автомобілем Mercedes BENZ ML 270CDI, VIN НОМЕР_2 , 2004 рік випуску, власник ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Оскільки транспортний засіб Mercedes BENZ номер кузова НОМЕР_4 , д.н.з. НОМЕР_1 не зареєстрований, то і цивільна правова відповідальність даного автомобіля не застрахована.

З урахуванням вказаного просив суд залучити в якості співвідповідача «МОТОРНЕ (ТРАНСПОРТНЕ) СТРАХОВЕ БЮРО УКРАЇНИ», оскільки саме на нього покладається обов`язок щодо відшкодування шкоди у разі заподіяння її транспортним засобом, власник якого не застрахував свою цивільно-правову відповідальність.

В судове засідання сторони не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

29.06.2023 року від представника позивача надійшла заява про проведення підготовчого засідання без його участі, клопотання від 27.06.2023 року підтримав та просив задовольнити.

Дослідивши заяву та матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Згідно ч. 1 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Як встановлено 28.12.2021 року сталася ДТП за участю двох транспортних засобів BMW X5 д.н.з. НОМЕР_5 та Mercedes ML32TDI д.н.з. НОМЕР_1 , номер кузова НОМЕР_4 .

Згідно матеріалів справи, транспортний засіб Mercedes BENZ номер кузова НОМЕР_4 , д.н.з. НОМЕР_1 не зареєстрований.

Згідно ст. 22 Закону, МТСБУ відшкодовує у встановленому Законом порядку оцінену шкоду, яка була заподіяна життю, здоров`ю та майну третіх осіб під час ДТП.

Відповідно до п.п а п. 41.1 ст. 41 Закону України «Про обов`язкове страхування цивільно- правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» (далі Закон), МТСБУ за рахунок коштів Фонду захисту потерпілих відшкодовує шкоду на умовах визначених Законом, зокрема у разі її заподіяння транспортним засобом, власник якого не застрахував цивільно-правову відповідальність.

З урахуванням вищевикладеного та клопотання позивача, з метою повного, всебічного, об`єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне залучити до участі в справі в якості співвідповідача «МОТОРНЕ (ТРАНСПОРТНЕ) СТРАХОВЕ БЮРО УКРАЇНИ».

Керуючись ст. 43, 51 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача ФГ«АВАНГАРД-Т»-Близнюка І.Впро залучення співвідповідача по цивільній справі за позовом Фермерського господарства «АВАНГАРД-Т» до Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Український страховий стандарт», ОСОБА_1 про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди - задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом Фермерського господарства «АВАНГАРД-Т» до Приватного акціонерного товариства «Страхова компанія «Український страховий стандарт», ОСОБА_1 про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди як співвідповідача - «МОТОРНЕ (ТРАНСПОРТНЕ) СТРАХОВЕ БЮРО УКРАЇНИ»..

Направити «МОТОРНЕ (ТРАНСПОРТНЕ) СТРАХОВЕ БЮРО УКРАЇНИ» (ЄДРПОУ 21647131, адреса: 02154, місто Київ, Русанівський бульвар, будинок 8).

Повідомити сторін, що розгляд справи призначено на 02 серпня 2023 року об 11 годині 00 хвилин в приміщенні Кременчуцького районного суду Полтавської області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

СуддяО. О. Колотієвський

Дата ухвалення рішення30.06.2023
Оприлюднено07.07.2023
Номер документу112016096
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди

Судовий реєстр по справі —536/939/22

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Колотієвський О. О.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Колотієвський О. О.

Ухвала від 24.02.2023

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Колотієвський О. О.

Ухвала від 07.09.2022

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Колотієвський О. О.

Ухвала від 24.08.2022

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Колотієвський О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні