Ухвала
від 09.05.2023 по справі 757/17997/14-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/17997/14-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"09" травня 2023 р. суддя Печерського районного суду м. Києва Головко Ю. Г., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа: приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Ляпін Дмитро Валентинович про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України,

ВСТАНОВИВ:

08.05.2023 ОСОБА_1 звернувся до Печерського районного суду м. Києва із заявою, в якій просить суд скасувати тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України громадянина України - ОСОБА_1 яке встановлене Постановою Київського апеляційного суду від 14.03.2019 у справі № 757/17997/14-ц, шляхом заборони перетинати державний кордон України до виконання ним виконавчого листа, виданого Печерським районним судом м. Києва 11ю11ю2015 у справі № 757/17997/14-ц про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 25174 863 грн., 39 коп. суми боргу, 3654, 01 судових витрат.

Відповідно до автоматизованої системи документообігу від 08.05.2023 заяву було розподілено судді Головко Ю. Г.

Відповідно до ст. 441 ЦПК України тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути застосоване судом як захід забезпечення виконання судового рішення або рішення інших органів (посадових осіб), що підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому законом.

Тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України застосовується в порядку, визначеному цим Кодексом для забезпечення позову, із особливостями, визначеними цією статтею.

Суд може постановити ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України фізичної особи, яка є боржником за невиконаним нею судовим рішенням або рішенням інших органів (посадових осіб), якщо така особа ухиляється від виконання зобов`язань, покладених на неї відповідним рішенням, на строк до виконання зобов`язань за рішенням, що виконується у виконавчому провадженні.

Ухвала про тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути постановлена судом за місцем виконання відповідного рішення за поданням державного або приватного виконавця.

Суд негайно розглядає таке подання без повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного (приватного) виконавця.

Суд може скасувати тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України за вмотивованою заявою боржника.

Суд розглядає заяву про скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України у десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням сторін та інших заінтересованих осіб за обов`язкової участі державного (приватного) виконавця.

За результатами розгляду заяви про скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України постановляється ухвала, яка може бути оскаржена.

Відмова у скасуванні тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України не перешкоджає повторному зверненню з такою самою заявою у разі виникнення нових обставин, що обґрунтовують необхідність скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України.

При зверненні до суду з заявою про скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України заявником були надані копії заяви з додатками для інших учасників справи.

Разом з тим, згідно з імперативними приписами ч. 2 ст. 183 ЦПК України письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником. До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Як встановлено, матеріали скарги не містять останньої сторінки з підписом заявника. Також до матеріалів скарги не надано доказів її надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження), а саме: заінтересованій особі та стягувачу.

Відповідно до ч. 4 ст. 183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Суд вважає за необхідне зазначити, що відповідно до ч. 1 ст. 4 ЗУ «Про судовий збір» судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Згідно ст. 4 ЗУ «Про судовий збір» ставки судового збору встановлюються у таких розмірах: за подання до суду заяви про скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України у розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Отже, судовий збір за подання до суду заяви про скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України станом на 01 січня 2023 року становить 536,80 грн., тож заявником не в повному обсязі сплачено судовий збір за подання заяви про скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України.

Враховуючи викладене, приймаючи до уваги, що ОСОБА_1 до матеріалів заяви не надано доказів її надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження), а саме: державному виконавцю та стягувачу, що є імперативною нормою ЦПК України, враховуючи положення ч. 2 та ч. 4 ст. 183 ЦПК України, суд вважає за необхідне матеріали заяви ОСОБА_1 про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України повернути без розгляду.

Керуючись ч. 2 та ч. 4 ст. 183, ст. ст. 441 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Ляпін Дмитро Валентинович про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України - повернути без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Ю. Г. Головко

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення09.05.2023
Оприлюднено11.07.2023
Номер документу112073995
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —757/17997/14-ц

Ухвала від 22.08.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Вовк С. В.

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Головко Ю. Г.

Ухвала від 13.07.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Головко Ю. Г.

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бусик О. Л.

Ухвала від 07.03.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні