Ухвала
від 10.07.2023 по справі 204/10210/23
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 204/10210/23

Провадження № 2/204/2838/23

у х в а л а

про відкриття спрощеного позовного провадження у справі

10 липня 2023 року суддя Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська Черкез Д.Л., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Комунального підприємства «Автопідприємство санітарного транспорту» Дніпровської міської ради (місцезнаходження: 49006, м. Дніпро, вул. Надії Алексєєнко, 88-А), треті особи: Приватне акціонерне товариство «Страхова компанія «Арсенал Страхування» (місцезнаходження: 03056, м. Київ, вул. Борщагівська, 154), ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_2 ) про відшкодування матеріальної шкоди, -

В С Т А Н О В И В:

07 липня 2023 року до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Автопідприємство санітарного транспорту» Дніпровської міської ради, треті особи: Приватне акціонерне товариство «Страхова компанія «Арсенал Страхування», ОСОБА_2 про відшкодування матеріальної шкоди.

Предметом позову є позовні вимоги про відшкодування матеріальної шкоди. Підстава позову ст.ст. 15, 16, 22, 1166, 1172, 1187, 1194 Цивільного кодексу України.

Справа підсудна Красногвардійському районному суду м. Дніпропетровська.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви та відмови у відкритті провадження у справі немає.

Справа буде розглядатися за правилами спрощеного позовного провадження.

Крім того, разом з позовною заявою до суду надійшло також клопотання представника позивача ОСОБА_3 про витребування доказів, в якому він просить:

- витребувати у Комунального підприємства «Автопідприємство санітарного транспорту» Дніпровської міської ради: інформацію про прийняття на роботу (наказ про прийняття на роботу) ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; трудовий договір, укладений між Комунальним підприємством «Автопідприємство санітарного транспорту» Дніпровської міської ради та ОСОБА_2 ; копії установчих документів Комунального підприємства «Автопідприємство санітарного транспорту» Дніпровської міської ради; копію статуту Комунального підприємства «Автопідприємство санітарного транспорту» Дніпровської міської ради;

- витребувати у Головного управління ДПС у Дніпропетровській області: інформацію про подання КП «Автопідприємство санітарного транспорту» Дніпровської міської ради повідомлення про прийняття на роботу ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , із зазначенням дати прийняття на роботу та звільнення з роботи; довідку про заробітну плату (доходи) та сплачені податки на ім`я ОСОБА_2 , у період 01 січня 2022 року по 31 грудня 2022 року; код РНОКПП ОСОБА_2 ;

- витребувати у Головного управління ДФС у Дніпропетровській області: інформацію про подання КП «Автопідприємство санітарного транспорту» Дніпровської міської ради повідомлення про прийняття на роботу ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , із зазначенням дати прийняття на роботу та звільнення з роботи; довідку про заробітну плату (доходи) та сплачені податки на ім`я ОСОБА_2 , у період 01 січня 2022 року по 31 грудня 2022 року; код РНОКПП ОСОБА_2 ; інформацію про сплату КП «Автопідприємство санітарного транспорту» Дніпровської міської ради обов`язкових страхових внесків на ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у період з 01 січня 2022 року по 31 грудня 2022 року.

Оскільки докази, які просить витребувати позивач, мають значення для правильного вирішення справи та у позивача виникають труднощі з їх отриманням, з урахуванням положень ст.ст. 84, 116 ЦПК України суд вважає за необхідне витребувати докази у Комунального підприємства «Автопідприємство санітарного транспорту» Дніпровської міської ради, а саме: інформацію про прийняття на роботу (наказ про прийняття на роботу) ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та інформацію про те чи перебував ОСОБА_2 у трудових відносинах з Комунальним підприємством «Автопідприємство санітарного транспорту» станом на 12 травня 2022 року; належним чином засвідчену копію трудового договору, укладеного між Комунальним підприємством «Автопідприємство санітарного транспорту» Дніпровської міської ради та ОСОБА_2 . При цьому, клопотання представника позивача в частині витребування доказів у Головного управління ДПС у Дніпропетровській області, Головного управління ДФС у Дніпропетровській області, а також в частині витребування у Комунального підприємства «Автопідприємство санітарного транспорту» Дніпровської міської ради копій установчих документів та статуту, задоволенню не підлягає, оскільки такі докази не входять до предмету доказування у даній справі. Отже, клопотання представника позивача підлягає частковому задоволенню.

Вважаю за потрібне роз`яснити і запропонувати відповідачу, що він має право подати протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення даної ухвали про відкриття спрощеного позовного провадження відзив на позов, який має відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, та докази в підтвердження обставин, на яких ґрунтується заперечення, однак не пізніше, ніж у місячний строк з дня поставлення даної ухвали. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежать від неї. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. Одночасно до відзиву мають бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив протягом десяти днів з дня отримання відзиву. Встановити відповідачу строк для подання заперечень протягом десяти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Копії ухвал про відкриття спрощеного позовного провадження у справі, повинні бути надіслані особам, які беруть участь у справі. Одночасно з копією ухвали про відкриття спрощеного позовного провадження у справі учасникам справи надсилається копія позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Сторони повідомляються про наявність в суді технічної можливості проводити судове засідання у режимі відеоконференції.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 84, 116, 187, 190, 274, 277, 278 ЦПК України,

У х в а л и В:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Автопідприємство санітарного транспорту» Дніпровської міської ради, треті особи: Приватне акціонерне товариство «Страхова компанія «Арсенал Страхування», ОСОБА_2 про відшкодування матеріальної шкоди.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на «26»липня 2023року о13-00 годині, у приміщенні Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська (зал. № 23), за адресою: 49006, м. Дніпро, пр. Пушкіна, 77-Б.

Запропонувати Відповідачу подати протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення даної ухвали про відкриття спрощеного позовного провадження відзив на позов, який має відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, та докази в підтвердження обставин, на яких ґрунтується заперечення, однак не пізніше, ніж у місячний строк з дня поставлення даної ухвали. Роз`яснити, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Клопотання представника позивача ОСОБА_3 про витребування доказів задовольнити частково.

Витребувати у Комунального підприємства «Автопідприємство санітарного транспорту» Дніпровської міської ради (місцезнаходження: 49006, м. Дніпро, вул. Надії Алексєєнко, 88-А):

- інформацію про прийняття на роботу (наказ про прийняття на роботу) ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та інформацію про те чи перебував ОСОБА_2 у трудових відносинах з Комунальним підприємством «Автопідприємство санітарного транспорту» станом на 12 травня 2022 року;

- належним чином засвідчену копію трудового договору, укладеного між Комунальним підприємством «Автопідприємство санітарного транспорту» Дніпровської міської ради та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Встановити строк виконання ухвали в частині витребування доказів до 26 липня 2023 року.

Роз`яснити, що у разі неможливості подати докази, які вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, сторони зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

У разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин, суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Веб-сторінка на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи - http://kg.dp.court.gov.ua.

Копії цієї ухвали направити сторонам у справі, а також для виконання Комунальному підприємству «Автопідприємство санітарного транспорту» Дніпровської міської ради.

Ухвала суду в частині забезпечення доказів є виконавчим документом та виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Ухвала може бути оскаржена щодо витребування доказів протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Оскарження ухвали в частині витребування доказів не зупиняє її виконання.

Суддя Д.Л. Черкез

Дата ухвалення рішення10.07.2023
Оприлюднено12.07.2023
Номер документу112097243
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної шкоди

Судовий реєстр по справі —204/10210/23

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Космачевська Т. В.

Рішення від 13.03.2024

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Черкез Д. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні