Ухвала
від 06.07.2023 по справі 918/498/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

06 липня 2023 рокум. РівнеСправа № 918/498/23

Господарський суд Рівненської області у складі головуючого судді Пашкевич І.О., при секретарі судового засідання Гусевик І.С., розглянувши у відкритому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження справу

за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП - інформація відсутня)

до Релігійної організації "Релігійна громада парафії Спасо-Преображенського собору Рівненської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)" міста Вараш (мікрорайон Північний.1, Вараш, Вараський район, Рівненська область, 34400, код ЄДРПОУ 13969854)

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 , РНОКПП - інформація відсутня)

про визнання недійсним рішення парафіяльних зборів, про визнання недійсним статуту, визнання незаконним та скасування реєстраційних дій щодо внесення змін до відомостей про юридичну особу та зміну керівника

у судове засідання з`явилися:

від відповідача: ОСОБА_3

ВСТАНОВИВ:

22 травня 2023 року на поштову адресу Господарського суду Рівненської області надійшов позов ОСОБА_1 до Релігійної організації "Релігійна громада парафії Спасо-Преображенського собору Рівненської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: ОСОБА_2 про визнання недійсним рішення парафіяльних зборів, про визнання недійсним статуту, визнання незаконним та скасування реєстраційних дій щодо внесення змін до відомостей про юридичну особу та зміну керівника.

Разом із позовною заявою надійшла заява про забезпечення позову.

Ухвалою від 24.05.2023 у задоволенні заяви ОСОБА_1 про забезпечення позову у справі № 918/498/23 - відмовлено.

Ухвалою від 24.05.2023 позовну заяву залишено без руху. Встановлено ОСОБА_1 спосіб та строк на усунення недоліків позовної заяви.

06 червня 2023 року на поштову адресу суду від ОСОБА_1 надійшла заява про уточнення позовних вимог, до якої долучено позовну заяву у новій редакції та докази надіслання позовної заяви в новій редакції відповідачу Релігійній організації "Релігійна громада парафії Спасо-Преображенського собору Рівненської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)" міста Вараш та третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: ОСОБА_2 .

Із нової редакції позовної заяви вбачається, що позивач просить суд задовольнити наступні немайнові вимоги:

1. Визнати незаконним та скасувати рішення парафіяльних зборів Релігійної організації "Релігійна громада парафії Спасо-Преображенського собору Рівненської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)" міста Вараш, які оформлені Протоколом від 05.04.2023;

2. Визнати незаконним та скасувати, прийнятий на парафіяльних зборах 05.04.2023 Статут Релігійної організації "Релігійна громада парафії Спасо- Преображенського собору Рівненської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)" міста Вараш у новій редакції із зміною найменування на Релігійна організація «Релігійна громада парафії Спасо-Преображенського собору Рівненської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)" міста Вараш;

3. Скасувати запис (реєстраційну дію) в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 28.04.2023, яким змінено керівника юридичної особи - Релігійної громади парафії Української православної церкви Спасо-Преображенського собору Сарненської єпархії Української православної церкви м. Кузнецовськ;

4. Скасувати запис (реєстраційну дію) в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 28.04.2023, яким внесено (зміни) до установчих документів юридичної особи - Релігійної громади парафії Української православної церкви Спасо-Преображенського собору Сарненської єпархії Української православної церкви м. Кузнецовськ на Релігійна організація «Релігійна громада парафії Спасо-Преображенського собору Рівненської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)" міста Вараш.

Судом встановлено, що позивач усунув недоліки позовної заяви у спосіб, вказаний судом.

Ухвалою від 12.06.2023 прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі № 918/498/23. Постановлено справу розглядати за правилами загального позовного провадження. Підготовче засідання у справі призначено на 06.07.2023.

05 липня 2023 року від представника позивача адвоката Шумри Ірини Вікторівни надійшло клопотання про відкладення розгляду справи та про ознайомлення з її матеріалами.

06 липня 2023 року судом встановлено, що ОСОБА_1 та ОСОБА_2 у судове засідання не з`явилися, явку своїх уповноважених представників у судове засідання не забезпечили, належним чином повідомлені про час, дату та місце проведення даного засідання.

Згідно з ч. 1 ст. 202 ГПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Господарський суд, розглянувши клопотання представника ОСОБА_1 про відкладення розгляду справи, зазначає наступне.

В обґрунтування поданого клопотання адвокат Шумра Ірина Вікторівна вказує на необхідність ознайомлення з матеріалами справи та для надання можливості підготувати відповідь на відзив та всі докази з дня отримання відзиву

Присутній у судовому засіданні представник відповідача адвокат Самардак Катерина Володимирівна повідомила, що відзив направлений суду та іншим учасникам справи засобами поштового зв`язку.

Разом з тим, станом на час проведення судового засідання, зважаючи на час поштового обігу, відзив на адресу суду не надходив.

Суд дійшов висновку, що підготовче засідання неможливо провести та виконати всі завдання підготовчого провадження, зважаючи на те, що строк на подання відзиву спливає 07.07.2023, а дана заява по суті спору не надійшла до суду.

Окрім того, позивач та третя особа має процесуальну можливість подати свої заяви по суті спору, передбачені ГПК України у строк, встановлений судом в ухвалі від 12.06.2023.

Згідно з ч. ч. 1, 2 ст. 183 ГПК України підготовче засідання проводиться за правилами, передбаченими статтями 196 - 205 цього Кодексу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цією главою. Суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках коли питання, визначені ч. 2 ст. 182 цього Кодексу не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

З метою дотримання принципів господарського судочинства, а саме змагальності та рівності усіх учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення надання можливості учасникам провадження у справі скористатися правами та обов`язками, передбаченими ГПК України, господарський суд дійшов висновку про необхідність оголошення перерви у даному підготовчому засіданні.

У відповідності до частин 2-4 статті 120 Господарського процесуального кодексу України суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов`язковою. Виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень. Ухвала господарського суду про дату, час та місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії повинна бути вручена завчасно, з таким розрахунком, щоб особи, які викликаються, мали достатньо часу, але не менше ніж п`ять днів, для явки в суд і підготовки до участі в судовому розгляді справи чи вчинення відповідної процесуальної дії. Цей термін може бути скорочений судом у випадку, коли цього вимагає терміновість вчинення відповідної процесуальної дії (огляд доказів, що швидко псуються, неможливість захисту прав особи у випадку зволікання тощо).

Керуючись ст. ст. 177, 183, 202, 234 та 235 ГПК України, суд,

УХВАЛИВ:

1. Оголосити перерву та повідомити сторін, що наступне підготовче засідання відбудеться "20" липня 2023 р. на 13:50 год., приміщенні Господарського суду Рівненської області за адресою: м. Рівне, вул. Набережна, 26-А, в залі судових засідань № 15.

Ухвала набирає законної сили 06.07.2023 в порядку, передбаченому ч. 1 ст. 235 ГПК України негайно після її оголошення та оскарженню не підлягає.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://rv.arbitr.gov.ua/sud5019/.

Суддя І.О. Пашкевич

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення06.07.2023
Оприлюднено13.07.2023
Номер документу112117389
СудочинствоГосподарське
КатегоріяІнші справи

Судовий реєстр по справі —918/498/23

Постанова від 08.11.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Бучинська Г.Б.

Ухвала від 11.10.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Бучинська Г.Б.

Ухвала від 26.09.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Бучинська Г.Б.

Рішення від 22.08.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Пашкевич І.О.

Ухвала від 20.07.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Пашкевич І.О.

Ухвала від 20.07.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Пашкевич І.О.

Ухвала від 06.07.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Пашкевич І.О.

Ухвала від 12.06.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Пашкевич І.О.

Ухвала від 24.05.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Пашкевич І.О.

Ухвала від 24.05.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Пашкевич І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні