Рішення
від 13.08.2010 по справі 2о-23
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2о-23

2010 рік

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 серпня 2010 року м. Білгород-Дністр овський

Білгород- Дністровсь кий міськрайонний суд Одесь кої області

в складі: головуючого - одно особово судді Боярського О.О .,

при секретарі - Гуц у Н.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Б ілгород-Дністровському циві льну справу за заявою Білгор од-Дністровського міжрайонн ого прокурора в інтересах О СОБА_1 про встановлення фак тів, що мають юридичне значен ня, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог УПФ Украї ни в м. Білгород-Дністровськи й,

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся до с уду із заявою про встановлен ня фактів, що мають юридичне з начення, а саме, просить суд в становити факт зайняття ОСОБА_1 індивідуальною трудовою діяльністю в періо д 1979-1992 р.р.; в становити факт реєстрації в міськфінвідділ і та в Білгород-Дністровсько му міськвиконкомі в 1979 році ОСОБА_1 як підприємця; встан овити факт відрахувань О СОБА_1 до Білгород-Дністров ського міського бюджету пода тку з доходів, одержаних від з айняття індивідуальною труд овою діяльністю в період 1979 - 1991 р.р., вказуючи , що встановлення даних факті в необхідне йому для оформле ння пенсії.

Заявник в судовому засіда нні заяву підтримав та проси в суд її задовольнити.

Представник прокуратури у судовому засіданні заяву пі дтримав та просив суд її задо вольнити.

У судове засідання предста вник третьої особи УПФ Украї ни в м. Білгород-Дністровськи й не з' явився про дату, час та місце розгляду справи повід омлявся належним чином, прич ини неявки суду не відомі.

Заслухавши пояснення стор ін, дослідивши надані докази , суд дійшов до наступного.

У судовому засіданні встан овлено, що в ході проведе ння перевірки встановлено, щ о гр. ОСОБА_1 здій снював індивідуальну трудов у діяльність, на підставі ріш ення Виконавчого комітету Бі лгород-Дністровської місько ї ради від 19.12.1991 року №2075. Гр. ОСО БА_1 був зареєстрований як суб'єкт підприємниц ької діяльності, який займав ся виготовленням шапок з при дбаних шкірок нутрії, козлик ів та ондатр.

Документи, які б підтверджу вали зайняття ним індивідуал ьною трудовою діяльністю та сплати страхових внесків, де кларації про прибуток, дозво лів на зайняття індивідуальн ою трудовою діяльністю в пер іод з 1 січня 1979 року по 31 грудня 1991 року не збереглися, оскільк и були знищені як такі, що не м ають науково-історичної цінн ості і такі, що втратили практ ичне значення, що підтверджу ється Актом Б.-Дністровсь кого міськфін відділу від 01.04.19 86 року, Актом Б.-Дністровсь кого міськфін відділу від 20.03.19 89 року, Відповіддю Б.-Дніст ровського фінансового управ ління № 203 та іншими матеріала ми справи.

Відповідно до ст.62 Закону України «Про пенсійне забезп ечення», п.17 Порядку підтвердж ення наявного трудового стаж у для призначення пенсій за в ідсутності трудової книжки а бо відповідних записів у ній , затвердженого постановою К абінету Міністрів України ві д 12 серпня 1993 р. N 637, за в ідсутності документів про на явний стаж роботи та неможли вості їх одержання у зв'язку з воєнними діями, стихійним ли хом, аваріями, катастрофами а бо іншими надзвичайними ситу аціями стаж роботи, який дає п раво на трудову пенсію, встан овлюється на підставі показа нь не менше двох свідків, які б знали заявника по спільній з ним роботі на одному підприє мстві, в установі, організаці ї (в тому числі колгоспі) або в одній системі.

ОСОБА_1 є пенсіонером та ди тиною війни, що підтверджуєт ься відповідним посвідченн ям.

Згідно Пояснень ОСОБА_4 , яка працювала на посаді інсп ектора Відділу доходів налог ової інспекції, вона підтвер джує той факт, що ОСОБА_1 за ймався індивідуальною трудо вою діяльністю з розведення нутрій та пошиву шапок.

Згідно Пояснень ОСОБА_5 , яка працювала на посаді інсп ектора Відділу держдоходів п о роботі з фізичними особами , вона підтверджує той факт, що ОСОБА_1 займався індивіду альною трудовою діяльністю з розведення нутрій та пошиву шапок, крім того, вона зазнача є, що ОСОБА_1 сплачував под аток з доходу у розмірі - при близно 150 карбоанців на місяць .

Відповідно Відповіді Б .-Дністровської ОДПІ від 17.11.20 08 року № 17817 /172 ОДПІ вказує, що згі дно ЗУ «Про державну податко ву службу» від 04.12.1990 р. № 509-ХІІ под аткова інспекція створена 04.12 .1990 року. Документи про індивід уальну трудову діяльність гр омадян за період з 1979 - 1991 р.р. до Білгород-Дністровської ОДПІ з Б.-Дністровського міськфін відділу до податкової інспек ції - не передавались, так як Білгород-Дністровська ОДПІ не являється правонаступник ом Б.-Дністровського міськфі нвідділу, таким чином підтве рдити сплату прибуткового по датку ПП ОСОБА_1 за період діяльності з 1979 - 1991 р.р. Білгор од-Дністровська ОДПІ не може .

Згідно ст. 234 ЦПК України окре ме провадження - це вид непозо вного цивільного судочинств а, в порядку якого розглядают ься цивільні справи про підт вердження наявності або відс утності юридичних фактів, що мають значення для охорони п рав та інтересів особи або ст ворення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвер дження наявності чи відсутно сті неоспорюваних прав.

Відповідно до ст. 256 ч. 2 ЦПК У країни у судовому порядку мо жуть бути встановленні факти , від яких залежить виникненн я, зміна або припинення особи стих чи майнових прав фізичн их осіб, якщо законом не визна чено іншого порядку їх встан овлення.

Враховуючи викл адене вище, суд дійшов виснов ку, що заява Білгород-Дністро вського міжрайонного прокур ора в інтересах ОСОБА_1 пр о встановлення фактів, що маю ть юридичне значення, третя о соба, яка не заявляє самостій них вимог УПФ України в м. Білг ород-Дністровський - підляг ає задоволенню.

На підставі викладеного т а керуючись ст. ст. 234, 256-259 ЦПК Укр аїни, суд, -

ВИРІШИВ:

Заяву Білгород-Дністровс ького міжрайонного прокурор а в інтересах ОСОБА_1 про в становлення фактів, що мають юридичне значення, третя осо ба, яка не заявляє самостійни х вимог УПФ України в м. Білгор од-Дністровський - задоволь нити.

Встановити факт зайняття ОСОБА_1 індивідуальною т рудовою діяльністю в період 1979-1992 р.р.

Встановити факт реєстраці ї в міськфінвідділі та в Білг ород-Дністровському міськви конкомі в 1979 році ОСОБ А_1 як підприємця.

Встановити факт відрахува нь ОСОБА_1 до Білгород-Д ністровського міського бюдж ету податку з доходів, одержа них від зайняття індивідуаль ною трудовою діяльністю в пе ріод 1979 - 1991 р.р.

Рішення може бути оскаржен е в апеляційному порядку до а пеляційного суду Одеської об ласті через суд першої інста нції шляхом подачі в 10-денний строк з дня проголошення ріш ення апеляційної скарги.

Суддя:

СудБілгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення13.08.2010
Оприлюднено28.09.2010
Номер документу11213037
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2о-23

Рішення від 15.02.2011

Цивільне

Горохівський районний суд Волинської області

Чонка В. В.

Ухвала від 01.04.2011

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Половинка В. О.

Ухвала від 10.09.2010

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Якименко Лариса Григорівна

Рішення від 27.10.2010

Цивільне

Іваничівський районний суд Волинської області

Шумський Анатолій Адамович

Рішення від 13.08.2010

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Боярський Олександр Олександрович

Рішення від 06.08.2010

Цивільне

Лисянський районний суд Черкаської області

Золотоверхий Олександр Іванович

Рішення від 09.06.2010

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Федіна Аліна Василівна

Ухвала від 25.05.2010

Цивільне

Віньковецький районний суд Хмельницької області

Волкова Оксана Миколаївна

Рішення від 12.02.2010

Цивільне

Буринський районний суд Сумської області

Стеценко Валентина Сергіївна

Рішення від 28.04.2010

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Сидоренко Зоя Сергіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні