Ухвала
від 08.06.2023 по справі 392/394/21
МАЛОВИСКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 392/394/21

Провадження № 2-р/392/2/23

У Х В А Л А

08 червня 2023 року Маловисківський районний суд Кіровоградської області у складі:

Головуючої судді Кавун Т.В.,

при секретарі Стець Т.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Мала Виска заяву Головного управління державної казначейської служби України у Новоукраїнському районі Кіровоградської області про роз`яснення виконавчого листа виданого на виконання судового рішення у справі за позовом ОСОБА_1 до Новоукраїнської районної ради Кіровоградської області, треті особи на стороні відповідача: Новоукраїнська районна державна адміністрація Кіровоградської області, Комунальна установа "Маловисківський районний будинок дитячої та юнацької творчості" Маловисківської районної ради Кіровоградської області в особі комісії з ліквідації про стягнення грошових коштів невиплачених при звільненні,

ВСТАНОВИВ:

06.06.2023 року Головне управління державної казначейської служби України у Новоукраїнському районі Кіровоградської області звернулося до суду з заявою про роз`яснення виконавчого листа виданого на виконання рішення суду від 26.11.2021 року, яку обгрунтовують тим, що на виконання рішення суду про стягнення коштів на ОСОБА_2 видано виконавчий лист, у якому відсутня інформація щодо здійснення відрахувань податків та зборів, утриманих із невикористаної відпустки, вихідної допомоги та середнього заробітку за час затримки.

Дослідивши подану заяву, суддя дійшла наступного висновку.

Положеннями ст. 271 ЦПК передбачено, що за заявою учасників справи, державного виконавця, приватного виконавця суд роз`яснює судове рішення, яке набрало законної сили, не змінюючи змісту судового рішення. Подання заяви про роз`яснення судового рішення допускається, якщо судове рішення ще не виконане або не закінчився строк, протягом якого рішення може бути пред`явлене до примусового виконання. Суд розглядає заяву про роз`яснення судового рішення у порядку, в якому було ухвалено відповідне судове рішення, протягом десяти днів з дня її надходження. У разі необхідності суд може викликати учасників справи, державного чи приватного виконавця в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розглядові заяви про роз`яснення рішення. Про роз`яснення або відмову у роз`ясненні судового рішення суд постановляє ухвалу, яку може бути оскаржено.

У п. 21 постанови Пленуму Верховного суду України "Про судове рішення в цивільній справі" N 14 від 18.12.2009 р. зазначено, що роз`яснення рішення суду можливе тоді, коли воно не містить недоліків, що можуть бути усунені лише ухваленням додаткового рішення, а є незрозумілим, що ускладнює його реалізацію. Зазначене питання розглядається судом, що ухвалив рішення, і в ухвалі суд викладає більш повно та ясно ті частини рішення, розуміння яких викликає труднощі, не вносячи змін у суть рішення і не торкаючись питань, які не були предметом судового розгляду. Роз`яснення рішення не допускається, якщо воно виконане або закінчився установлений законом строк, протягом якого рішення може бути пред`явлене до виконання. Суд може відмовити у роз`ясненні рішення, якщо воно не припускає різного тлумачення, або у випадках, коли учасником процесу порушено питання про зміну рішення або внесення в нього нових даних, у тому числі й роз`яснення мотивів ухваленого рішення.

Відповідно до рішення Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 26.11.2021 року з Новоукраїнської районної ради Кіровоградської області стягнуто на користь ОСОБА_1 належну їй суму при звільненні станом на 01 березня 2021 року у зв`язку з ліквідацією установи Маловисківський районний будинок дитячої та юнацької творчості Маловисківської районної ради Кіровоградської області, яка складається із заборгованість по заробітній платі за період січень-лютий 2021 року, компенсації за невикористану відпустку та вихідної допомоги при звільненні - в сумі 18359 грн 81 коп, а також середній заробіток за час затримки - в сумі 43554 грн 72 коп.

Судове рішення є зрозумілим і таким, що не припускає різного тлумачення, судом не встановлено обставин, що утруднюють виконання судового рішення, судове рішення є цілком зрозумілим.

Відповідно до ст. 18 ЦПК України, судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами.

Отже, роз`яснення щодо виконавчого листа про примусове виконання рішення суду не допускається.

А тому, заява задоволенню не підлягає.

Керуючись ст.ст. 258, 260, 271 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні заяви Головного управління державної казначейської служби України у Новоукраїнському районі Кіровоградської області про роз`яснення виконавчого листа виданого на виконання судового рішення у справі за позовом ОСОБА_1 до Новоукраїнської районної ради Кіровоградської області, треті особи на стороні відповідача: Новоукраїнська районна державна адміністрація Кіровоградської області, Комунальна установа "Маловисківський районний будинок дитячої та юнацької творчості" Маловисківської районної ради Кіровоградської області в особі комісії з ліквідації про стягнення грошових коштів невиплачених при звільненні - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Суддя Т.В. Кавун

Дата ухвалення рішення08.06.2023
Оприлюднено13.07.2023
Номер документу112135102
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення грошових коштів невиплачених при звільненні

Судовий реєстр по справі —392/394/21

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Ухвала від 17.07.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Погрібний Сергій Олексійович

Постанова від 06.06.2022

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дуковський О. Л.

Постанова від 06.06.2022

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дуковський О. Л.

Ухвала від 14.02.2022

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дуковський О. Л.

Ухвала від 21.01.2022

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дуковський О. Л.

Ухвала від 29.12.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дуковський О. Л.

Рішення від 26.11.2021

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Рішення від 26.11.2021

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Ухвала від 19.11.2021

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні