Ухвала
від 12.07.2023 по справі 753/24543/21
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/24543/21

провадження № 2/753/3799/23

У Х В А Л А

про витребування письмових доказів

"12" липня 2023 р. Дарницький районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Котвицького В.Л.

за участю секретаря Яценка Ю.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Києві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «АВТО БНК» про відшкодування шкоди, завданої внаслідок вчинення злочину, -

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Дарницького районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «АВТО БНК» про відшкодування шкоди, завданої внаслідок вчинення злочину.

До суду надійшло клопотання представника позивачів про витребування письмових доказів, а саме: витребувати у ТОВ "АВТО БНК" інформацію про трудові видносини з ОСОБА_3 . В обґрунтування заявленого клопотання посилалась на те, що витребувані докази необхідні для повного та всебічного розгляду справи.

Представник відповідача у судовому засіданні не заперечував проти задоволення вказаного клопотання.

Заслухавши думку учасників справи, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про доцільність задоволення заявленого клопотання з огляду на наступне.

Здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором (ч. 1 ст. 5 ЦПК України).

Згідно п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість: сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим кодексом.

За нормою ч. 1 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно ч.ч. 1, 6, 7 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти дів з дня вручення ухвали.

З урахуванням предмету та підстав позову, суд для повноти, всебічності та об`єктивності розгляду справи приходить до висновку про доцільність задоволення клопотання та витребування зазначених у ньому доказів.

Керуючись ст.ст. 5, 12, 76, 77, 81, 84, 260 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивачів про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «АВТО БНК» про відшкодування шкоди, завданої внаслідок вчинення злочину - задовольнити.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «АВТО БНК» наступну інформацію:

- належним чином оформлений табель обліку робочого часу (графік роботи) та посадову інструкцію ОСОБА_3 , який перебуває в трудових відносинах з ТОВ"АВТО БНК" за грудень 2019 року;

- письмові відомості про те, чи здійснювало ТОВ"АВТО БНК" діяльність з перевезення вантажів за маршрутом, якии проходить через автодорогу сполученням ПСО м. Києва, неподалік с. Княжичі Броварського району Київської області, станом на 26.12.2019.

Одночасно роз`яснюємо, що серед основних засад судочинства в Україні, згідно з п.9 ч.3 ст.129 Конституції України - є обов`язковість рішень суду.

Відповідно до ч. 5 ст. 124 Конституції України судові рішення ухвалюються іменем України і є обов`язковими до виконання на всій території України.

Відповідно до вимог ст. 14 ЦПК України судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами.

Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду (ч. 6 ст. 84 ЦПК України).

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ст. 144 ЦПК України (ч. 8 ст. 84 ЦПК України).

Витребувані судом документи просимо невідкладно надіслати на адресу Дарницького районного суду м. Києва, (02068, м. Київ, вул. О. Кошиця, 5-а), судді Котвицькому В.Л., посилаючись на вихідний номер та дату, у строк, який не може перевищувати тридцяти днів з дня отримання копії вказаної ухвали.

Суддя В.Л. Котвицький

Дата ухвалення рішення12.07.2023
Оприлюднено14.07.2023
Номер документу112146910
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —753/24543/21

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Котвицький В. Л.

Рішення від 23.11.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Котвицький В. Л.

Рішення від 23.11.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Котвицький В. Л.

Ухвала від 11.07.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Котвицький В. Л.

Ухвала від 12.07.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Котвицький В. Л.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Котвицький В. Л.

Рішення від 04.10.2022

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Котвицький В. Л.

Ухвала від 23.09.2022

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Котвицький В. Л.

Ухвала від 31.08.2022

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Котвицький В. Л.

Ухвала від 06.06.2022

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Котвицький В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні