Ухвала
від 12.07.2023 по справі 380/9940/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 380/9940/23

У Х В А Л А

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

12 липня 2023 року місто Львів

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Мричко Н.І. розглянувши у порядку письмового провадження клопотання представника третьої особи Товариства з обмеженою відповідальністю СВ про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у справі за позовом Львівської міської ради до виконавчого комітету Львівської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю СВ, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача комунальне некомерційне підприємство Територіальне медичне об`єднання Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги про визнання недійсним рішення, -

встановив:

на розгляді Львівського окружного адміністративного суду знаходиться позовна заява Львівської міської ради код ЄДРПОУ 04055896, місцезнаходження: 79008, м. Львів, пл. Ринок, 1 (далі позивач) до виконавчого комітету Львівської міської ради код ЄДРПОУ 26256622, місцезнаходження: 79008, м. Львів, пл. Ринок, 1 (далі відповідач), в якій позивач просить:

- визнати недійсним рішення виконавчого комітету Львівської міської ради від 03.09.2020 № 782 Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об`єкта будівництва на реконструкцію ТзОВ СВ існуючої нежитлової будівлі за рахунок надбудови на вул. Гетьмана І.Мазепи, 25-А, 25-Б у м. Львові.

Ухвалою від 10.05.2023 суд відмовив у задоволенні заяви Львівської міської ради про забезпечення позову.

Ухвалою від 15.05.2023 суддя прийняла позовну заяву до розгляду й відкрила провадження у справі, а також залучила до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю СВ код ЄДРПОУ 23889186, місцезнаходження: 79019, м. Львів, вул. Гайдамацька, 11 (далі третя особа ТзОВ СВ).

Ухвалою від 05.06.2023 суд залучив до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача комунальне некомерційне підприємство Територіальне медичне об`єднання Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги (далі третя особа КНП).

11.07.2023 до суду надійшло клопотання представника третьої особи ТзОВ СВ про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

При вирішенні вказаного клопотання суд виходить з такого.

Відповідно до частини п`ятої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Згідно з частиною сьомою статті 195 КАС України у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Суд зазначає, що вказані норми КАС України не містять переліку випадків, коли особа може брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції. Зважаючи на те, що такий спосіб участі має винятковий характер, повинні існувати причини, які ускладнюють або роблять неможливим особисту участь. Такими причинами можуть бути, зокрема, територіальна віддаленість особи, яка бере участь у справі, від місця знаходження суду, де відбувається засідання, а також необхідність зменшення витрат, пов`язаних з прибуттям до суду.

Враховуючи вищевикладене, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи та забезпечення своєчасного її розгляду, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника третьої особи ТзОВ СВ про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Керуючись статтями 195, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

клопотання представника третьої особи Товариства з обмеженою відповідальністю СВ про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у справі за позовом Львівської міської ради до виконавчого комітету Львівської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю СВ, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача комунальне некомерційне підприємство Територіальне медичне об`єднання Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги про визнання недійсним рішення, - задовольнити.

Забезпечити участь представника Товариства з обмеженою відповідальністю СВ у розгляді справи №380/9940/23 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою сервісу відеозв`язку Easycon.

Роз`яснити заявнику, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання та окремо не оскаржується.

СуддяМричко Н.І.

Дата ухвалення рішення12.07.2023
Оприлюднено17.07.2023
Номер документу112179625
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання недійсним рішення

Судовий реєстр по справі —380/9940/23

Ухвала від 16.04.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стародуб О.П.

Постанова від 28.02.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шинкар Тетяна Ігорівна

Ухвала від 13.02.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шинкар Тетяна Ігорівна

Ухвала від 15.01.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шинкар Тетяна Ігорівна

Ухвала від 11.12.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шинкар Тетяна Ігорівна

Рішення від 30.10.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 06.09.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 12.07.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 05.06.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 05.06.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні