Ухвала
від 14.07.2023 по справі 682/340/23
СЛАВУТСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 682/340/23

Провадження № 2/682/216/2023

У Х В А Л А

про передачу за підсудністю

14 липня 2023 року м.Славута

Славутський міськрайоннийсуд Хмельницькоїобласті ускладі головуючогосудді ЗеленськоїВ.І,з участюсекретаря судовихзасідань КозирО.П.,прокурора Шепетівськоїокружної прокуратуриХмельницької областіЛевосюк Ю.О.,представника відповідачаадвоката КозійчукаО.І.,під часпідготовчого засіданняуцивільній справіза позовом Першого заступника керівника Шепетівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах, - Нетішинської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення витрат на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, - Комунальне некомерційне підприємство Нетішинської міської ради "Спеціалізована медико-санітарна частина м.Нетішин",

в с т а н о в и в:

14.02.2023 р на розгляд до Славутського міськрайонного суду Хмельницької області надійшла позовна заява Першого заступника керівника Шепетівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах, - Нетішинської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення витрат на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, - Комунальне некомерційне підприємство Нетішинської міської ради "Спеціалізована медико-санітарна частина м.Нетішин".

02.03.2023 р суддею Славутського міськрайонного суду Хмельницької області Маршал І.М. відкрите провадження у справі.

Ухвалою Славутського міськрайонного суду Хмельницької області від 14.06.2023 р задоволено відвід судді Маршал І.М., а справа в порядку повторного автоматизованого розподілу передана на розгляд судді Зеленській В.І.

15.06.2023 р позовна заява Першого заступника керівника Шепетівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах, - Нетішинської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення витрат на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення прийнята до провадження судді Славутського міськрайонного суду Хмельницької області Зеленської В.І. та справа призначена до підготовчого засідання на 14.07.2023 р.

13.07.2023 р до Славутського міськрайонного суду Хмельницької області задійшла заява представника відповідача адвоката Козійчука О.І. про передачу справи за підсудністю до Нетішинського міського суду Хмельницької області, юрисдикція якого поширюється на територію Нетішинської територіальної громади, з тих підстав, що за правилами загальної територіальної підсудності позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування; відповідач ОСОБА_1 зареєстрований в м. Нетішин. За правилами альтернативної підсудності відповідно до ч.3 ст. 28 ЦПК України позови про відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи, чи шкоди, заподіяної внаслідок вчинення кримінального правопорушення, можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача або за місцем заподіяння шкоди. Повноваження Шепетівської окружної прокуратури Хмельницької області поширюються на територію Нетішинської територіальної громади, у цій справі прокурор представляє інтереси держави в особі органу, уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах, - Нетішинської міської ради, яка знаходиться на території Нетішинської територіальної громади, а шкода була завдана ушкодженням здоров`я на території села Старий Кривин, яке включене до складу Нетішинської територіальної громади. А отже позовна заява підлягає розгляду Нетішинським міським судом Хмельницької області

У підготовчому засіданні 14.07.2023 р представник відповідача адвокат Козійчук О.І. підтримав заяву про передачу справи за підсудністю до Нетішинського міського суду Хмельницької області.

Прокурор Левосюк Ю.О. заперечує проти передачі справи на розгляд за підсудністю до Нетішинського міського суду Хмельницької області, так як на час вчинення ДТП і заподіяння шкоди на території с. Старий Кривин, цей населений пункт перебував у складі Славутського району Хмельницької області.

Заслухавши заяву представника відповідача про передачу справи за підсудністю, думку представника відповідача та прокурора, суд вважає, що заява підлягає задоволенню.

Встановлено, що відповідач зареєстрований в м. Нетішин; позивач - Нетішинська міська рада, зареєстрований в м. Нетішин; третя особа - Комунальне некомерційне підприємство Нетішинської міської ради "Спеціалізована медико-санітарна частина" знаходиться в м.Нетішин; шкода здоров`ю потерпілого була завдана в с. Старий Кривин Шепетівського району, яке входить до складу Нетішинської територіальної громади, управління якою здійснює Нетішинська міська рада, що знаходиться в м. Нетішин; юрисдикція Шепетівської окружної прокуратури Хмельницької області поширюється на територію Нетішинської територіальної громади.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до ч. 3 ст. 28 ЦПК України позови про відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи, чи шкоди, заподіяної внаслідок вчинення кримінального правопорушення, можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача або за місцем заподіяння шкоди.

З оголошення про добір присяжних до Нетішинського міського суду Хмельницької області вбачається, що до складу присяжних цього суду можуть бути обрані жителі Нетішинської територіальної громади, в тому числі жителі села Старий Кривин, Шепетівського району Хмельницької області.

Наведене вказує на те, що юрисдикція Нетішинського міського суду Хмельницької області поширюється і на село Старий Кривин Шепетіського району Хмельницької області.

На підставі викладеного суд знаходить, що цивільна справа за позовом Першого заступника керівника Шепетівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах, - Нетішинської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення витрат на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, - Комунальне некомерційне підприємство Нетішинської міської ради "Спеціалізована медико-санітарна частина м.Нетішин", підлягає розгляду Нетішинським міським судом Хмельницької області.

Згідно з ч. 9 ст. 187 ЦПК України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Відповідно до ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо: 1) справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Керуючись ст. ст. 187, 31 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Цивільну справу за позовом Першого заступника керівника Шепетівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах, - Нетішинської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення витрат на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, - Комунальне некомерційне підприємство Нетішинської міської ради "Спеціалізована медико-санітарна частина м.Нетішин", передати на розгляд Нетішинського міського суду Хмельницької області.

Протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвала може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

Суддя В.І. Зеленська

Дата ухвалення рішення14.07.2023
Оприлюднено17.07.2023
Номер документу112186991
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них фізичній особі, яка потерпіла від кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —682/340/23

Рішення від 27.12.2023

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Безкровний І. Г.

Рішення від 27.12.2023

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Безкровний І. Г.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Безкровний І. Г.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Безкровний І. Г.

Ухвала від 25.08.2023

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Безкровний І. Г.

Ухвала від 14.07.2023

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Зеленська В. І.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Зеленська В. І.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Маршал І. М.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Янчук Т. О.

Ухвала від 12.05.2023

Цивільне

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області

Маршал І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні