Ухвала
від 17.07.2023 по справі 372/2289/23
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/2289/23

Провадження № 1-кс-888/23

ухвала

Іменем України

17 липня 2023 року Слідчий суддя Обухівського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у залі судових засідань Обухівського районного суду Київської області клопотання слідчого СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів,

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СВ Обухівського РУП ГУНПв Київськійобласті ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про надання тимчасового доступу до речей і документів у кримінальному провадженні №12023111230000919, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.04.2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1, ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 263 КК України.

На обґрунтуванняклопотання слідчийзазначив,що ОСОБА_4 08травня 2023року,близько 15год.год.30хв. знаходячисьбіля домоволодінняза місцемпроживання,за адресою: АДРЕСА_1 ,діючи умисно,керуючись корисливиммотивом,з метоюнезаконного збуту наркотичного засобу, незаконно збула (продала) оперативному покупцю ОСОБА_5 розрізаний блістер з написом «МЕТАДОН-3Н» червоного кольору, з вмістом 5 таблеток білого кольору, які містять наркотичний засіб, обіг якого обмежено, - метадон (фенадон), маса якого у таблетках складає 0,110 г, шляхом продажу за грошові кошти в сумі 500 гривень, вручені оперативному покупцю ОСОБА_5 співробітниками поліції.

У подальшому вищевказаний блістер з написом «МЕТАДОН-3Н» червоного кольору, з вмістом 5 таблеток білого кольору, які містять наркотичний засіб, обіг якого обмежено, - метадон (фенадон), який ОСОБА_4 , умисно незаконно збула ОСОБА_5 вилучено працівниками поліції в останнього.

Крім того, ОСОБА_4 01.06.2023близько 16год.20хв., знаходячисьбіля домоволодінняза місцемпроживання,за адресою: АДРЕСА_1 ,діючи умисно,повторно,керуючись корисливиммотивом,з метоюнезаконного збуту наркотичного засобу, незаконно збула (продала) оперативному покупцю ОСОБА_5 розрізаний блістер з написом «МЕТАДОН-3Н» червоного кольору, з вмістом 5 таблеток білого кольору, які містять наркотичний засіб, обіг якого обмежено, - метадон (фенадон), маса якого у таблетках складає 0,111 г, шляхом продажу за грошові кошти в сумі 500 гривень, вручені оперативному покупцю ОСОБА_5 співробітниками поліції.

У подальшому вищевказаний блістер з написом «МЕТАДОН-3Н» червоного кольору, з вмістом 5 таблеток білого кольору, які містять наркотичний засіб, обіг якого обмежено, - метадон (фенадон), який ОСОБА_4 , умисно незаконно збула ОСОБА_5 вилучено працівниками поліції у останнього.

ОСОБА_4 повідомлено про підозру у незаконному збуті наркотичних засобів, тобто у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 1 ст. 307 КК України, та про підозру у незаконному збуті наркотичних засобів, вчиненому повторно, тобто у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 1 ст. 307 КК України.

Наразі є обґрунтовані підозри вважати, що ОСОБА_4 всупереч вимогам Порядку одночасно отримувала наркотичний засіб метадон у багатьох медичних закладах, що може розцінюватись як заволодіння наркотичними засобами шляхом шахрайства.

На підставі ухвал слідчого судді здійснено тимчасовий доступ до речей і документів та вилучено медичні карти амбулаторного хворого на ім`я ОСОБА_4 , заведені у медичних закладах, які надавали ОСОБА_4 послуги лікування від наркотичної залежності по програмі підтримувальної замісної терапії, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », КНП ОМР « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

На сторінкахмедичних картамбулаторного хворогомістяться письмовіпідтвердження ОСОБА_4 ,що намомент початкулікування попрограмі підтримувальноїзамісної терапіївона неперебувала налікуванні уінших закладахохорони здоров`я,а томувказані документи,які містятьпідписи відімені ОСОБА_4 ,необхідно направитидля проведеннясудової почеркознавчоїекспертизи,а томуоскільки дляпроведення експертизита дослідженьрукописних записівта підписівнадаються лишеоригінали документів,слідчий звернувсядо судуз данимклопотанням тапросить суднадати йомутимчасовий доступдо речейі документів,що перебуваютьу володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 , а саме до матеріалів кримінального провадження, яке зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 12021116430000077 від 13.10.2021 року, з можливістю вилучення оригіналів усіх документів, у яких містяться підписи ОСОБА_4 .

Слідчий СВОбухівського РУПГУ НПв Київськійобласті ОСОБА_3 у судове засідання не з`явився, у поданому клопотанні просив розглядати клопотання без участі слідчого та прокурора, вимоги клопотання підтримав у повному обсязі, просив не здійснювати фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів, у тому числі не здійснювати аудіо запис та відеозапис за допомогою технічних засобів.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України, якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Згідно із ч. 4 ст. 107 КПК України, у разі неприбуття у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи у разі, якщо відповідно до положень цього кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, дійшов до наступного висновку.

Судом встановлено, що СВ Обухівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області розслідується кримінальне провадження № 12023111230000919, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.04.2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1, ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 263 КК України.

Відповідно до ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно із до ч. 1 ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Пунктом 5, 6 частини 2 ст.131КПК України передбачені такі види заходів забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Згідно ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ст. 160 КПК України, матеріалами клопотання (витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань) доведено достатність даних про здійснення досудового розслідування вказаного кримінального правопорушення, а також про те, що документи про тимчасовий доступ просить слідчий знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 , розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , необхідні для забезпечення провадження досудового слідства, та встановлення об`єктивної істини, а отже клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 160, 162, 163-166, 309, 369-372, 532 КПК України, суд

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів, задовольнити.

Надати слідчомуслідчого відділуОбухівського РУПГУНП вКиївській областікапітану поліції ОСОБА_3 ,старшому слідчому слідчоговідділу ОбухівськогоРУП ГУНПв Київськійобласті капітануполіції ОСОБА_6 тимчасовий доступдо речейі документів,що перебуваютьу володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 , розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: матеріалів кримінального провадження, яке зареєстроване у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 12021116430000077 від 13.10.2021, з можливістю вилучення оригіналів усіх документів, в яких містяться підписи ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Строк дії ухвали визначити до 16 вересня 2023 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя : ОСОБА_1

СудОбухівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення17.07.2023
Оприлюднено19.07.2023
Номер документу112228468
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров'я населення Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів

Судовий реєстр по справі —372/2289/23

Ухвала від 09.08.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 28.07.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

Ухвала від 28.07.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

Ухвала від 17.07.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

Ухвала від 07.06.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 07.06.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 07.06.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 07.06.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 07.06.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 07.06.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні