Ухвала
від 09.08.2023 по справі 372/2289/23
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/2289/23

Провадження 1-кс-968/23

ухвала

Іменем України

09 серпня 2023 року Слідчий суддя Обухівського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у залі судових засідань Обухівського районного суду Київської області клопотання слідчого СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 про арешт майна,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 звернувся до Обухівського районного суду Київської області із клопотанням про арешт майна у кримінальному провадженні № 12023111230000919, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.04.2023 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 263 КК України.

На обґрунтування слідчий зазначив, що досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_4 , 08.05.2023 року близько 15 год. 30 хв., знаходячись біля домоволодіння за місцем проживання, за адресою: АДРЕСА_1 , діючи умисно, керуючись корисливим мотивом, з метою незаконного збуту наркотичного засобу, незаконно збула (продала) оперативному покупцю ОСОБА_5 розрізаний блістер з написом «МЕТАДОН-3Н» червоного кольору, з вмістом 5 таблеток білого кольору, які містять наркотичний засіб, обіг якого обмежено, - метадон (фенадон), маса якого у таблетках складає 0,110 г, шляхом продажу за грошові кошти у сумі 500 гривень, вручені оперативному покупцю ОСОБА_5 співробітниками поліції.

У подальшому вищевказаний блістер з написом «МЕТАДОН-3Н» червоного кольору, з вмістом 5 таблеток білого кольору, які містять наркотичний засіб, обіг якого обмежено, - метадон (фенадон), який ОСОБА_4 , умисно незаконно збула ОСОБА_5 вилучено працівниками поліції у останнього.

Крім того, ОСОБА_4 01.06.2023 року близько 16 год. год. 20 хв., знаходячись біля домоволодіння за місцем проживання, за адресою: АДРЕСА_1 , діючи умисно, повторно, керуючись корисливим мотивом, з метою незаконного збуту наркотичного засобу, незаконно збула (продала) оперативному покупцю ОСОБА_5 розрізаний блістер з написом «МЕТАДОН-3Н» червоного кольору, з вмістом 5 таблеток білого кольору, які містять наркотичний засіб, обіг якого обмежено, - метадон (фенадон), маса якого у таблетках складає 0,111 г, шляхом продажу за грошові кошти в сумі 500 гривень, вручені оперативному покупцю ОСОБА_5 співробітниками поліції.

У подальшому вищевказаний блістер з написом «МЕТАДОН-3Н» червоного кольору, з вмістом 5 таблеток білого кольору, які містять наркотичний засіб, обіг якого обмежено, - метадон (фенадон), який ОСОБА_4 , умисно незаконно збула ОСОБА_5 вилучено працівниками поліції у останнього.

01.06.2023 року ОСОБА_4 затримано у порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 307 КК України.

02.06.2023 року ОСОБА_4 повідомлено про підозру у незаконному збуті наркотичних засобів, тобто у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 1 ст. 307 КК України.

23.06.2023 року ОСОБА_4 повідомлено про підозру у незаконному збуті наркотичних засобів, вчиненому повторно, тобто у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.

Санкція злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, про підозру у вчиненні якого повідомлено ОСОБА_4 , передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Відповідно до інформації, яка міститься у Реєстрі прав власності на нерухоме майно, за підозрюваною ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , зареєстровано право власності на нерухоме майно - 1/3 частку домоволодіння, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Таким чином, у випадку доведення винуватості підозрюваної ОСОБА_4 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, до неї може бути застосовано покарання у виді позбавлення волі з конфіскацією майна, виникла необхідність у накладенні арешту на належне їй нерухоме майно - 1/3 частку домоволодіння, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , з метою забезпечення конфіскації майна як виду покарання, визначивши арештом заборону відчуження арештованого майна, а тому слідчий звернувся до суду з вказаним клопотанням.

Слідчий СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 у судове засідання не з`явився, просив розглядати клопотання без участі слідчого та прокурора, вимоги клопотання підтримав у повному обсязі, просив не здійснювати фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів, у тому числі не здійснювати аудіо запис та відео запис судового засідання за допомогою технічних засобів.

Згідно норми ч. 4 ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, дійшов до наступного висновку.

Судом встановлено, що СВ Обухівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області розслідується кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023111230000919, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.04.2023 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 263 КК України.

23.06.2023 року ОСОБА_4 повідомлено про підозру у незаконному збуті наркотичних засобів, вчиненому повторно, тобто у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.

Санкція кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, про підозру у вчиненні якого повідомлено ОСОБА_4 , передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна № 331842588 від 10.05.2023 року вбачається, що за підозрюваною ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП - НОМЕР_1 ) зареєстровано право власності на нерухоме майно - 1/3 частку домоволодіння, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Частиною 1 ст. 170 КПК України передбачено, що арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Згідно з ч. 5 ст. 170 КПК України у випадку, передбаченому пунктом 3 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно підозрюваного, обвинуваченого, засудженого або юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, за наявності достатніх підстав вважати, що суд у випадках, передбачених КК України, може призначити покарання у виді конфіскації майна або застосувати до юридичної особи захід кримінально-правового характеру у виді конфіскації майна.

Враховуючи викладене, вважаю доводи клопотання про наявність підстав для накладення арешту обґрунтованими, тому клопотання необхідно задовольнити.

Керуючись ст.ст. 98, 131, 167, 170, 172, 174 КПК України,

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 про арешт майна, задовольнити.

Накласти арешт на нерухоме майно - 1/3 частку домоволодіння, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , право власності на яке зареєстровано за підозрюваною ОСОБА_4 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП - НОМЕР_1 ), з метою забезпечення конфіскації майна як виду покарання, визначивши арештом заборону відчуження арештованого майна.

Виконання ухвали доручити слідчому СВ Обухівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області, якому доручено досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні.

Ухвалу може бути оскаржено в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в п`ятиденний строк з дня проголошення ухвали, у разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`яти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОбухівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення09.08.2023
Оприлюднено17.08.2023
Номер документу112828102
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров'я населення Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів

Судовий реєстр по справі —372/2289/23

Ухвала від 09.08.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 28.07.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

Ухвала від 28.07.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

Ухвала від 17.07.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Сташків Т. Г.

Ухвала від 07.06.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 07.06.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 07.06.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 07.06.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 07.06.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 07.06.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні