Ухвала
від 18.07.2023 по справі 532/138/16-ц
ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 532/138/16-ц Номер провадження 22-ц/814/35/23Головуючий у 1-й інстанції Тесленко Т. В. Доповідач ап. інст. Абрамов П. С.

У Х В А Л А

18 липня 2023 року м. Полтава

Полтавський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

Головуючого судді: Абрамова П.С.,

Суддів: Дряниці Ю.В., Пилипчук Л.І.,

розглянувши клопотання представника ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , адвоката Губарєвої М.О., про призначення відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів

у справі за апеляційною скаргою адвоката Губарєвої М.О. в інтересах позивачів за первісним позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 на рішення Кобеляцького районного суду Полтавської області від 27 жовтня 2021 року та додаткове рішення Кобеляцького районного суду Полтавської області від 08 лютого 2023 року

за первісним позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ДП «Полтавський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», Полтавської районної державної адміністрації Полтавської області, Кременчуцької районної державної адміністрації, треті особи - Селянське (фермерське) господарство «Кристал», Григоро-Бригадирівська сільська рада Кобеляцького району Полтавської області, Горішньоплавнівська міська рада Кременчуцького району Полтавської області, відділ Держгеокадастру в Кобеляцькому районі Полтавської області, ПП «Алан-Зем», про визнання недійсним та скасування державних актів про право власності на земельні ділянки

та зустрічним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Григоро-Бригадирівської сільської ради Кобеляцького району Полтавської області, співвідповідачів Горішньоплавнівської міської громади в особі Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області, Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, треті особи - Селянське (фермерське) господарство «Кристал», відділ Держгеокадастру у Кобеляцькому районі Полтавської області, про визнання недійсним та скасування державних актів на право приватної власності на землю

УСТАНОВИВ:

В провадженні Полтавського апеляційного суду перебуває вищевказана цивільна справа, судове засідання по якій призначене 20.07.2023 на 16 год 20 хв з повідомленням учасників справи.

14.07.2023 на електронну адресу апеляційного суду (з ЕЦП) надійшло клопотання адвоката Губарєвої М.О. про проведення розгляду справи в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Згідно з ч. 1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Відповідно до ч. ч. 3, 4 ст. 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

З 5 жовтня 2021 року почали офіційно функціонувати три підсистеми (модулі) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи - «Електронний кабінет», «Електронний суд», підсистема відеоконференцзв`язку.

На виконання пунктів 18, 45, 49 Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи доступ до підсистеми відеоконференцзв`язку здійснюється через Електронний кабінет Електронного суду. Після авторизації в Кабінеті необхідно вибрати пункт «Відеозв`язок».

З метою забезпечення права сторони на доступ до правосуддя, враховуючи воєнний стан на території України та територіальну віддаленість заявника від місцезнаходження Полтавського апеляційного суду, колегія суддів апеляційного суду дійшла висновку про задоволення заяви.

Керуючись статтею 212 ЦПК України

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання адвоката Губарєвої М.О. про призначення відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Судове засідання у справі, що призначене на 20.07.2023 о 16 год 20 хв провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за участю адвоката Губарєвої М.О. за веб-посиланням «vkz.court.gov.ua» та наступними реквізитами: електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_1 телефон НОМЕР_1

Роз`яснити заявнику, що ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву (ч. 5 ст. 212 ЦПК України).

Копію даної ухвали надіслати особам, яка братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя П.С. Абрамов

Судді Ю.В. Дряниця

Л.І. Пилипчук

Дата ухвалення рішення18.07.2023
Оприлюднено19.07.2023
Номер документу112249797
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним та скасування державних актів на право приватної власності на землю

Судовий реєстр по справі —532/138/16-ц

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Карпенко Світлана Олексіївна

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Карпенко Світлана Олексіївна

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Шипович Владислав Володимирович

Постанова від 01.08.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Постанова від 01.08.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Постанова від 01.08.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Постанова від 01.08.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Абрамов П. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні