Ухвала
від 27.07.2023 по справі 522/8882/22-е
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/8882/22-Е

Провадження № 2 /522/1222/23

УХВАЛА

27 липня 2023 рокуПриморський районний суд м. Одеси в складі:

головуючого - судді Абухіна Р.Д.,

за участю секретаря судового засідання Кріцької Д.Є.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданнів залі засідань суду в м. Одесі заяву представника в/ч НОМЕР_1 про зупинення провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 в своїх інтересах та інтересах неповнолітньої доньки ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до Міністерства оборони України, Центр медичної реабілітації та санітарного лікування «Одеський», ВЧ НОМЕР_1 про вселення та усунення перешкод користуання житловим приміщенням,

ВСТАНОВИВ:

В проваджені суду знаходиться справа за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 в своїх інтересах та інтересах неповнолітньої доньки ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до Міністерства оборони України, Центр медичної реабілітації та санітарного лікування «Одеський», ВЧ НОМЕР_1 про вселення та усунення перешкод користуання житловим приміщенням.

До суду надійшла заява представника в/ч НОМЕР_1 про зупинення провадження у справі до набрання законної сили рішення у справі № 522/15083/22 за позовом ВЧ НОМЕР_2 про визнання договору найму недійсним.

В підготовчому судовому засіданні представник в/ч НОМЕР_1 та представник відповідача підтримали заяву про зупинення провадження у справі.

Позивачі та їх представник заперечувати проти задоволення заяви.

Дослідивши заявлене клопотання, заслухавши думки сторін, суд дійшов такого.

Згідно п. 6 ч. 1 ст. 251 Цивільного процесуального кодексу України суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об`єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Відповідно до частини 2статті 2 ЦПК України, основними засадами (принципами) цивільного судочинства, крім іншого, є: верховенства права, змагальність сторін, диспозитивність, пропорційність, розумність строків розгляду справи судом, неприпустимість зловживання процесуальними правами.

В судовому засіданні присутні як сам позивач, так і його представник.

Пунктом 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод визначено, що кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру або висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

Розумність тривалості судового розгляду має визначатися з огляду на обставини справи та наступні критерії: складність справи, поведінка заявника та компетентних органів, а також важливість предмета позову для заявника у справі.

Зупинення провадження у справі - це тимчасове припинення судом вчинення процесуальних дій під час судового розгляду із визначених у законі об`єктивних підстав, які перешкоджають подальшому розгляду справи і щодо яких неможливо передбачити їх усунення.

Межі зупинення провадження у справі не повинні призводити до зменшення розумного строку розгляду справи.

З урахуванням викладеного, принципів диспозитивності та пропорційності, а також значення справи для позивачів, які скаржиться на порушення їх житлових прав, беручи до уваги, що закріплення у процесуальній нормі обов`язку зупинити провадження має розглядатися у сукупності з обставинами конкретної справи та з огляду на загальні засади цивільного судочинства.

Отже, за відсутністю обставин, без яких неможливо зупинити провадження у справі, заява не підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 2, 251 Цивільного процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

У задоволені заяви представника в/ч НОМЕР_1 про зупинення провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 в своїх інтересах та інтересах неповнолітньої доньки ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до Міністерства оборони України, Центр медичної реабілітації та санітарного лікування «Одеський», ВЧ НОМЕР_1 про вселення та усунення перешкод користуання житловим приміщенням відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали складено 01.08.2023.

Суддя Р. Д. Абухін

27.07.2023

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення27.07.2023
Оприлюднено03.08.2023
Номер документу112571978
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин

Судовий реєстр по справі —522/8882/22-е

Постанова від 16.05.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сєвєрова Є. С.

Постанова від 16.05.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сєвєрова Є. С.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сєвєрова Є. С.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сєвєрова Є. С.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сєвєрова Є. С.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сєвєрова Є. С.

Рішення від 12.12.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Абухін Р. Д.

Рішення від 12.12.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Абухін Р. Д.

Ухвала від 27.07.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Абухін Р. Д.

Ухвала від 27.07.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Абухін Р. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні