Ухвала
від 28.07.2023 по справі 210/72/23
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 210/72/23

Провадження № 1-кс/210/1829/23

У Х В А Л А

іменем України

"28" липня 2023 р.

Слідчий суддя Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянув в судовому засіданні клопотання слідчого СВ відділення поліції №2 Криворізького РУП ГУНП в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погодженого прокурором Криворізької південної окружної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні за №42023042060000007 від 04.01.2023 року за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

28 липня 2023 року до суду надійшло клопотання слідчого СВ відділення поліції №2 Криворізького РУП ГУНП в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погодженого прокурором Криворізької південної окружної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні за №42023042060000007 від 04.01.2023 року за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 у грудні 2022 року на території Металургійного району м. Кривого Рогу, неналежно виконуючи свої службові обов`язки через несумлінне ставлення до них, спричинили тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам внаслідок закупівлі обладнання супутникового зв`язку

ІНФОРМАЦІЯ_2 електронна система публічнихзакупівель, де державні та комунальнізамовникиоголошуютьтендерина закупівлю товарів, робіт і послуг, а представники бізнесу змагаються на торгах за можливість статипостачальникомдержави. Сфера публічних закупівель регулюєтьсяЗаконом України «Про публічні закупівлі», а головним нормотворчим органом у цій сфері є Департамент сфери публічних закупівель, який входить до складу ІНФОРМАЦІЯ_3 ДП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » разом з електронною системою Prozorro належать державі Україна та підпорядковуютьсяКабінету Міністрів України. З 1 квітня 2016 року система Prozorro є обов`язковою для центральних органів влади та монополістів, а з 1 серпня для всіх інших державних замовників.

За результатами моніторингу вивчено предмет публічної закупівлі на території м. Кривого Рогу, а саме: UA-2022-12-23-003703-a «Обладнання супутникового зв`язку Starlink (термінали для супутникового Інтернету)», замовником вказаних послуг якого є ІНФОРМАЦІЯ_5 . Очікувана вартість одиниці предмету закупівлі складає 65 000 грн, що є значно вищого від середньої вартості товару. За результатами закупівлі, з ФОП ОСОБА_5 укладено договір № 85 від 21.12.2022. Сума закупівлі складає 2 334400 грн.

Так, у договорі № 85 від 21.12.2022 пунктом 1.1. передбачено, що постачальник (ФОП ОСОБА_5 ) зобов`язується передати замовнику ( ІНФОРМАЦІЯ_5 ) товар: обладнання супутникового зв`язку ІНФОРМАЦІЯ_2 (термінали для супутникового інтернету) Національний класифікатор України ДК 021:2015 Єдиний закупівельний словник 32530000-7: Телекомунікаційне супутникове обладнання (32531000-4 обладнання супутникового зв`язку), а замовник прийняти товар та сплатити його вартість. Згідно пункту 1.2., кількість супутників складає 40 комплектів. Згідно пункту 3.3. договору сума договору становить 2600000, 00 грн. Згідно пункту 3.5. договору, розрахунок за поставлену партію товару здійснюється протягом 10 робочих днів з дати поставки замовленої партії товару належної якості на місце поставки Замовника на підставі видаткової накладної.

Вказане свідчить про наявність достатніх підстав вважати, що в діях службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_5 є ознаки складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 367 ч. 2 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що договір № 85 від 21.12.2022 укладений з ІНФОРМАЦІЯ_5 в особі директора ОСОБА_6 , також, організацією проведення зазначеної закупівлі займалась уповноважена особа за організацію та проведення процедур закупівель ІНФОРМАЦІЯ_5 ОСОБА_7 . На підставі зазначеного виникла необхідність в отримання наказів про призначення та посадових інструкцій зазначених працівників.

З метою встановлення обставин кримінального провадження виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів наявних у ІНФОРМАЦІЯ_5 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , а саме до наступних документів:

-запити до постачальників, які здійснюють продаж ІНФОРМАЦІЯ_6 (термінали для супутникового Інтернету), та відповіді на запити, скрин-шоти, довідки або інші документи, які є результатом вивчення та аналізу загальнодоступної інформації в інтернет мережі, з метою встановлення середньої ринкової ціни для проведення закупівлі - UA-2022-12-23-003703-a;

-посадова інструкція та наказ про призначення на роботу директора ІНФОРМАЦІЯ_5 ОСОБА_8 ;

-посадова інструкція та наказ про призначення на роботу уповноваженої особи за організацію та проведення процедур закупівель ІНФОРМАЦІЯ_5 ОСОБА_7 ;

-внутрішньо-розпорядчі та інші документи ІНФОРМАЦІЯ_5 , пов`язані з підготовкою та організацією проведення закупівлі UA-2022-12-23-003703-a,

з можливістю вилучення належним чином завірених копій на паперових носіях, а також інформації яка зберігається у електронному вигляді, шляхом копіювання на електронні засоби збереження інформації.

Інформація та документи, які перебувають у володінні у ІНФОРМАЦІЯ_5 , містить конфіденційну інформацію, в тому числі персональні дані осіб, але самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Досудовим слідством заплановано проведення судових експертиз, серед яких є судова економічна експертиза, проведення якої є неможливим без отримання належним чином отриманих копій зазначених документів.

В судове засідання прокурор та слідчий не з`явилися, надали заяву про можливість розгляду клопотання у їх відсутність.

Згідно ч. 4 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбаченихчастиною другоюцієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання. Представник організації, у володінні якого знаходиться інформація, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, в судове засідання не викликався.

У відповідності до ч. 4, 6 ст. 107 КПК України, у зв`язку з неявкою всіх учасників процесу, фіксація процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею про тимчасовий доступ до речей та документів, не здійснювалась.

Дослідивши клопотання та документи додані до нього, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

За змістом ч.1 ст.160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

У зв`язку з тим, що дані, які містяться у зазначених документах, відносяться до конфіденційної інформації, що містить комерційну та банківську таємницю, отримати такі відомості можливо лише шляхом тимчасового доступу до речей і документів, що передбачено ст. 159 КПК України.

Беручи до уваги викладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи можуть бути використані для повного та неупередженого розслідування та подальшого судового розгляду, а тому вважаю, що клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 40, 110, 159-166, 309 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ відділення поліції №2 Криворізького РУП ГУНП в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погодженого прокурором Криворізької південної окружної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні за №42023042060000007 від 04.01.2023 за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у власності ІНФОРМАЦІЯ_5 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , а саме до наступних документів:

-запити до постачальників, які здійснюють продаж ІНФОРМАЦІЯ_6 (термінали для супутникового Інтернету), та відповіді на запити, скрин-шоти, довідки або інші документи, які є результатом вивчення та аналізу загальнодоступної інформації в інтернет мережі, з метою встановлення середньої ринкової ціни для проведення закупівлі - UA-2022-12-23-003703-a;

-посадова інструкція та наказ про призначення на роботу директора ІНФОРМАЦІЯ_5 ОСОБА_8 ;

-посадова інструкція та наказ про призначення на роботу уповноваженої особи за організацію та проведення процедур закупівель ІНФОРМАЦІЯ_5 ОСОБА_7 .

-внутрішньо-розпорядчі та інші документи ІНФОРМАЦІЯ_5 , пов`язані з підготовкою та організацією проведення закупівлі UA-2022-12-23-003703-a,

з можливістю вилучення належним чином завірених копій на паперових носіях, а також інформації яка зберігається у електронному вигляді, шляхом копіювання на електронні засоби збереження інформації, яка знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Право тимчасового доступу надати: слідчому слідчого відділення відділення поліції №2 Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області, старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 та іншим слідчим, відповідно до постанови групи слідчих у кримінальному провадженні № 42023042060000007, зареєстрованого в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 04.01.2023 року, а також прокурорам Криворізької південної окружної прокуратури, які здійснюють нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням у вказаному кримінальному провадженні.

Строк дії цієї ухвали 10 (десять) днів, тобто до 07.08.2023 року включно.

У випадку невиконання ухвали суду про тимчасовий доступ до речей та документів суд за клопотанням сторони кримінального провадження має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку відповідно до положень Кримінального процесуального Кодексу.

Ухвала оскарженнюне підлягаєі запереченняпроти неїможуть бутиподані підчас підготовчогопровадження всуді.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.07.2023
Оприлюднено03.05.2024
Номер документу112617699
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні за №42023042060000007 від 04.01.2023 року за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України

Судовий реєстр по справі —210/72/23

Ухвала від 18.03.2024

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Ухвала від 28.02.2024

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Ухвала від 27.02.2024

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Ухвала від 27.02.2024

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Ухвала від 16.02.2024

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Ухвала від 12.02.2024

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Ухвала від 12.02.2024

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Ухвала від 12.02.2024

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Ухвала від 05.01.2024

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 17.10.2023

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні