Ухвала
від 09.08.2023 по справі 144/835/23
ТЕПЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 144/835/23

Провадження № 2/144/260/23

У Х В А Л А

"09" серпня 2023 р. Теплицький районнийсуд Вінницькоїобласті

в складі: головуючого судді - Германа О.С.,

секретаря судового засідання - Пігулі А.А.,

за участі : позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача, адвоката Ляховської О.Т.,

відповідача ОСОБА_2 ,

представника відповідача, адвоката Гуравської В.Ю.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в смт. Теплик в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини, визначення місця проживання неповнолітньої дитини та надання дозволу на місце реєстрації дитини, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини, визначення місця проживання неповнолітньої дитини та надання дозволу на місце реєстрації дитини, разом з позовною заявою позивач подав клопотання про залучення до участі у справі третьої особи , яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача Службу у справах дітей Теплицької селищної ради, ЄДРПОУ 43925082, вул. Незалежності, 25 смт. Теплик Гайсинського району Вінницької області.

09.08.2023 від ОСОБА_2 надійшла зустрічна позовна заява до ОСОБА_1 про визначення місця проживання дитини з матір`ю та стягнення аліментів на утримання малолітньої дочки, відповідно до якої ОСОБА_3 просить залучити третю особу Орган опіки та піклування Гайсинської міської ради Гайсинського району Вінницької області.

В підготовчому судовому засіданні позивач ОСОБА_1 та представник позивача адвокат Ляховська О.Т., підтримали позовну заяву та клопотання про залучення третьої особи.

Відповідач ОСОБА_2 та представник відповідача, адвокат Гуравська В.Ю., в підготовчому судовому засідання позовні вимоги не визнали та просили прийняти зустрічну позовну заяву до розгляду.

Ознайомившись із зустрічною позовною заявою та клопотання про залучення третіх осіб, суд приходить до наступного.

Згідно п. 4 ст.197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Згідно положень ч. ч. 2-3 ст. 193 ЦПК зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємоповязані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду обєднуються в одне провадження з первісним позовом.

Відповідно до ч.4 ст.193 ЦПК України у випадку подання зустрічного позову у справі, яка розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, суд постановляє ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Приймаючи до уваги, що вимоги за первісним та зустрічним позовами взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, форма і зміст зустрічної позовної заяви відповідає вимогам ст. 194 ЦПК України, суд вважає за необхідне прийняти зустрічний позов та об`єднати його в одне провадження з первісним.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно ч. 5ст. 53 ЦПК України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу.

Враховуючи викладене, суд вважає, що до участі в даній справі необхідно залучити третіх осіб, які не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Службу у справах дітей Теплицької селищної ради та Орган опіки та піклування Гайсинської міської ради Гайсинського району Вінницької області.

Зважаючи на прийняття зустрічної позовної заяви, залучення до участі у справі третіх осіб, з метою забезпечення дотримання прав інших учасників справи та виконання завдань цивільного судочинства, суд вважає за необхідне продовжити до 24 серпня 2023 року строк проведення підготовчого провадження та відкласти підготовче засідання.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст.49,51,189,193, 198,258-261,353 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти в провадження зустрічну позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визначення місця проживання дитини з матір`ю та стягнення аліментів на утримання малолітньої дочки.

Зустрічну позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_1 провизначення місцяпроживання дитиниз матір`юта стягненняаліментів наутримання малолітньоїдочки об`єднатив однепровадження зпервісним позовомОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини, визначення місця проживання неповнолітньої дитини та надання дозволу на місце реєстрації дитини.

Відповідач за зустрічним позовом має право протягом 15 днів з дня вручення йому ухвали про прийняття зустрічного позову до спільного розгляду з первісним позовом та об`єднання вимог за зустрічним позовом в одне провадження з первісним позовом надіслати: суду відзив на зустрічний позов і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти зустрічного позову; позивачу за зустрічним позовом копію відзиву на зустрічний позов та доданих до нього документів.

Позивач за зустрічним позовом має право подати відповідь на відзив на зустрічний позов протягом 5 днів з дня вручення йому відзиву на зустрічний позов, відповідач за зустрічним позовом має право подати заперечення на відповідь на відзив на зустрічний позов протягом 5 днів з дня вручення йому відповіді на відзив на зустрічний позов.

Попередити учасників справи, що письмові докази подаються у спосіб та в порядку, визначеному ст. ст.83,95 ЦПК України.

Залучити до участі в справі за первісним позовомОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини, визначення місця проживання неповнолітньої дитини та надання дозволу на місце реєстрації дитини та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про визначення місця проживання дитини з матір`ю та стягнення аліментів на утримання малолітньої дочки, в якості третіх осіб, які не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Службу у справах дітей Теплицької селищної ради та Орган опіки та піклування Гайсинської міської ради Гайсинського району Вінницької області.

Роз`яснити залученим третім особам, які не заявляють самостійних вимог, їх право на подання письмових пояснень щодо позову або відзиву, викладення своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову з дотриманням вимог, встановлених ч. ч. 3-6ст. 178 ЦПК України.

Зобов`язати позивача за первісним та відповідача за зустрічним позовом, ОСОБА_1 направити залученій до участі у справі третій особі Службу у справах дітей Теплицької селищної ради - копію позовної заяви з додатками.

Зобов`язати відповідача за первісним та позивача за зустрічним позовом, ОСОБА_2 направити залученій до участі у справі третій особі Орган опіки та піклування Гайсинської міської ради Гайсинського району Вінницької області - копію позовної заяви з додатками.

Продовжити строк підготовчого провадження та відкласти підготовче засідання на 09 год.00 хв. 24 серпня 2023 року в залі судових засідань Теплицького районного суду Вінницької області.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя

СудТеплицький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення09.08.2023
Оприлюднено10.08.2023
Номер документу112704098
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —144/835/23

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Герман О. С.

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Герман О. С.

Рішення від 11.04.2024

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Герман О. С.

Рішення від 11.04.2024

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Герман О. С.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Герман О. С.

Ухвала від 24.08.2023

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Герман О. С.

Ухвала від 09.08.2023

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Герман О. С.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Герман О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні