Ухвала
від 22.06.2023 по справі 757/54590/18-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/54590/18-ц

У Х В А Л А

"22" червня 2023 р. Печерський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді - Підпалий В.В.,

при секретарі - Каракосі В.О.,

розглянувши в судовому засіданні в залі суду в м. Києві цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Комунальне підприємство по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва про стягнення майнової та моральної шкоди завданої залиттям квартири, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Печерського районного суду м. Києва перебуває означена цивільна справи.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 25.03.2019 року в порядку спрощеного позовного провадження відкрито провадження.

22 червня 2023 року на електронну адресу суду від представника позивача - адвоката Придувалова В.В. надійшла заява про відкладення розгляду справи зареєстрована судом за Вх. № 83289/23 від 22.06.2023 року.

Ухвалою суду від 22.06.2023 року повернуто без розгляду заяву адвоката Придувалова В.В. від 22.06.2023 року про відкладення розгляду справи.

В судове засідання для вирішення питання про відкладення розгляду справи сторони не з`явилися.

На підставі ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксація судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалася.

Дослідивши матеріали цивільної справи, суд дійшов наступних висновків.

Приписами ч. 2 ст. 258 ЦПК України встановлено, що процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Згідно з ч. 1 ст. 240 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 223 цього Кодексу

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 223 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з підстав першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Так, зі змісту матеріалів справи вбачається, що судом вжито необхідних заходів щодо належного повідомлення сторони позивача про дату, час та місце наступного судового засідання, зокрема, шляхом направлення на контактний номер телефону позивача ( НОМЕР_1 ) SMS повістки про виклик до суду.

Зі змісту довідки про доставку СМС повістки вбачається, що 08.04.2023 року ОСОБА_1 за контактним номером телефону НОМЕР_1 доставлено повістку про виклик до суду на 22.06.2023 року на 12 год. 00 хв.

Крім того, з матеріалів справи вбачається, що представнику позивача - адвокату Придувалову В.В. було відомо про дату, час та місце судового засідання у даній справі.

Разом з тим, в судове засідання сторона позивача не з`явилася, причини неявки у встановленому законом порядку суду не повідомлені.

З огляду вищевикладеного, зважаючи на відсутність будь-яких доказів на підтвердження поважності причин неявки позивача - ОСОБА_1 та її представника - адвоката Придувалова В.В. в судове засідання, суд дійшов висновки про визнання неявки сторони позивача в судове засідання такою, що є без поважних на те причин, а отже з метою дотримання реалізації позивачем своїх процесуальних прав, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи та повідомити учасників справи про наступну дату судового засідання шляхом направлення судової повістки про виклик до суду у порядку визначеному Законом.

Керуючись статтями ст.ст. 223, 240, 258, 261 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Визнати причини неявки позивача - ОСОБА_1 та її представника - адвоката Придувалова Василя Вадимовича в судове засідання призначене на 22 червня 2023 року о 12 год. 00 хв. такими, що є без поважних на те причин.

Відкласти розгляд цивільної справи № 757/54590/18-ц за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Комунальне підприємство по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва про стягнення майнової та моральної шкоди завданої залиттям квартири на 09 серпня 2023 року о 14 год. 00 хв.

Розгляд справи здійснювати у приміщенні Печерського районного суду м. Києва, за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15, каб. 213.

Про відкладення судового засідання, а також про дату, час і місце нового судового засідання повідомити всіх учасників справи, які не були присутніми у цьому судовому засідання, за правилами та в порядку, визначеному ЦПК України.

Роз`яснити учасникам справи, що їх неявка у судове засідання за умови належного повідомлення про його дату, час і місце, не перешкоджає проведенню засідання на підставі наявних у ній даних чи доказів, крім випадків, визначених статтею 223 ЦПК України.

Звернути увагу учасників судового процесу, що відповідно до частини 3 статті 131 ЦПК України, зобов`язані повідомляти суд про причини неявки у судове засідання. У разі неповідомлення суду про причини неявки вважається, що учасники судового процесу не з`явилися в судове засідання без поважних причин.

Крім того, роз`яснити учасникам судового процесу, що згідно із приписами частини 1 та 2 статті 131 ЦПК України, вони зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження), місцезнаходження, а також про зміну номерів телефонів і факсів, адреси електронної пошти або іншої аналогічної інформації під час провадження справи. У разі відсутності такої заяви судова повістка надсилається їм на останню відому судові адресу і вважається доставленою, навіть якщо учасник судового процесу за цією адресою більше не проживає або не знаходиться. Вказане положення закону застосовуються також у разі відсутності заяви про зміну номерів телефонів і факсів, адреси електронної пошти, які учасник судового процесу повідомив суду.

Повідомити учасників справи, що інформацію щодо її розгляду, вони можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою сторінки: http://court.gov.ua/fair/sud2606.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання. Заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: В.В. Підпалий

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення22.06.2023
Оприлюднено11.08.2023
Номер документу112750745
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —757/54590/18-ц

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 09.11.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 05.03.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 25.03.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 07.11.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 05.03.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні