Ухвала
від 06.09.2023 по справі 757/54590/18-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/54590/18-ц

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 вересня 2023 року Печерський районний суд м. Київа у складі:

головуючого судді - Підпалого В.В.,

при секретарі судових засідань - Каракосі В.О.,

за участю:

представника відповідача - адвоката Яценка О.С.,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Комунальне підприємство по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва про стягнення майнової та моральної шкоди завданої залиттям квартири, -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Печерського районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Комунальне підприємство по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва про стягнення майнової та моральної шкоди завданої залиттям квартири.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 25.03.2019 року за правилами спрощеного позовного провадження відкрито провадження та призначено судове засідання для розгляду справи по суті.

В судовому засіданні 06.09.2023 року на обговорення поставлено питання про відкладення та про визнання необґрунтованою неявку сторони позивача в судове засідання.

Позивач - ОСОБА_1 та її представник в судове засідання не з`явилися, про дату час та місце засідання повідомлялася належним чином у встановленому законом порядку, про причини неявки суду невідомо.

Представник відповідача - адвокат Яценко О.С. в судовому засіданні просив залишити позовну заяву без розгляду, щодо визнання неявки сторони позивача необґрунтованою не заперечував, при вирішенні питання про відкладення засідання на іншу дату поклався на розсуд суду.

Представник третьої особи в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце засідання повідомлявся належним чином у встановленому законом порядку.

Заслухавши думку представника відповідача, дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступних висновків.

Приписами ч. 2 ст. 258 ЦПК України встановлено, що процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Розгляд справи здійснюється судом за правилами, встановленими цим кодексом для розгляду справи призначеної до розгляду в порядку загального позовного провадження, визначеному в ч. 1 ст. 279 ЦПУ України.

Згідно з ч. 1 ст. 240 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 223 цього Кодексу

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 223 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з підстав першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Щодо неявки позивача - ОСОБА_1 в судове засідання призначене на 06.09.2023 року о 14 год. 30 хв. слід зазначити наступне.

З матеріалів справи вбачається, що судом вжито заходів з належного повідомлення позивача - ОСОБА_1 про дату, час та місце судового засідання призначеного на 06.09.2023 року о 14 год. 30 хв., зокрема, судом на поштову адресу позивача ( АДРЕСА_1 ) направлено судову повістку про виклик до суду.

Разом з тим, у серпні 2023 року на адресу суду повернувся конверт з судовою повісткою про виклик ОСОБА_1 до суду з відміткою про причини повернення, як такі, що відбулись у зв`язку з закінченням терміну зберігання поштового відправлення.

Крім того, з матеріалів справи вбачається, що судом вжито заходів з повідомлення позивача - ОСОБА_1 шляхом направлення судової повістки про виклик до суду на означену дату та час у додаток «Viber» на контактний номер телефону НОМЕР_1 , вказаний в позовній заяві як контактний номер телефону позивача.

Означене підтверджується довідкою про доставку повідомлення у додатку «Viber». від 10.08.2023 року.

З означеного вбачається, що позивача - ОСОБА_1 було належним чином повідомлено про дату, час та місце судового засідання призначеного на 06.09.2023 року о 14 год. 30 хв.

Однак позивач в судове засідання не з`явилася, повідомлень про причини особистої неявки в судове засідання та клопотань про відкладення до початку засідання від ОСОБА_1 не надійшло.

З огляду вищевикладеного суд дійшов висновку про визнання причин неявки позивача - ОСОБА_1 в судове засідання призначене на 06.09.2023 року о 14 год. 30 хв. такими, що є без поважних на те причин.

Щодо неявки представника позивача - адвоката Придувалова В.В. в судове засідання призначене на 06.09.2023 року о 14 год. 30 хв. слід зазначити наступне.

З матеріалів справи вбачається, що судом вжито заходів з належного повідомлення представника позивача - адвоката Придувалова В.В. про дату, час та місце судового засідання призначеного на 06.09.2023 року о 14 год. 30 хв., зокрема, шляхом направлення судової повістки про виклик до суду на означену дату та час у додаток «Viber» на контактний номер телефону НОМЕР_2 , вказаний в позовній заяві як контактний номер телефону представника позивача.

Крім того, судом вжито заходів з повідомлення адвоката Придувалова В.В. шляхом направлення судової повістки про виклик у судове засідання на адресу електронної пошти представника позивача - ІНФОРМАЦІЯ_1 , яку останній вказав в позові та з якої на адресу суду надходили заяви по справі.

З означеного вбачається, що представника позивача - адвоката Придувалова В.В. було належним чином повідомлено про дату, час та місце судового засідання призначеного на 06.09.2023 року о 14 год. 30 хв.

Однак представник позивача в судове засідання не з`явилася, повідомлень про причини особистої неявки в судове засідання та клопотань про відкладення до початку засідання від адвоката Придувалова В.В. не надійшло.

З огляду вищевикладеного суд дійшов висновку про визнання причин неявки представника позивача - адвоката Придувалова В.В. в судове засідання призначене на 06.09.2023 року о 14 год. 30 хв. такими, що є без поважних на те причин.

З огляду вищевикладеного, зважаючи на відсутність будь-яких доказів на підтвердження поважності причин неявки позивача та його представника в судове засідання, суд дійшов висновки про визнання неявки сторони позивача в судове засідання такою, що є без поважних причин, однак з метою дотримання реалізації позивачем своїх процесуальних прав, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи та повідомити учасників справи про наступну дату судового засідання шляхом направлення судової повістки про виклик до суду у відповідності до статті 128 ЦПК України.

Керуючись статтями 223, 240, 247, 258 261, 275, 279, 353 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Визнати причини неявки позивача - ОСОБА_1 та її представника - адвоката Придувалова Василя Вадимовича в судове засідання призначене на 06 вересня 2023 року о 14 год. 30 хв. такими, що є без поважних на те причин.

Відкласти розгляд цивільної справи № 757/54590/18-ц за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Комунальне підприємство по утриманню житлового господарства Печерського району м. Києва про стягнення майнової та моральної шкоди завданої залиттям квартири на 08 листопада 2023 року о 15 год. 00 хв.

Розгляд справи здійснювати у приміщенні Печерського районного суду м. Києва, за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15, каб. 213.

Про відкладення судового засідання, а також про дату, час і місце нового судового засідання повідомити всіх учасників справи, які не були присутніми у цьому судовому засідання, за правилами та в порядку, визначеному ЦПК України.

Роз`яснити учасникам справи, що їх неявка у судове засідання за умови належного повідомлення про його дату, час і місце, не перешкоджає проведенню засідання на підставі наявних у ній даних чи доказів, крім випадків, визначених статтею 223 ЦПК України.

Звернути увагу учасників судового процесу, що відповідно до частини 3 статті 131 ЦПК України, зобов`язані повідомляти суд про причини неявки у судове засідання. У разі неповідомлення суду про причини неявки вважається, що учасники судового процесу не з`явилися в судове засідання без поважних причин.

Крім того, роз`яснити учасникам судового процесу, що згідно із приписами частини 1 та 2 статті 131 ЦПК України, вони зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження), місцезнаходження, а також про зміну номерів телефонів і факсів, адреси електронної пошти або іншої аналогічної інформації під час провадження справи. У разі відсутності такої заяви судова повістка надсилається їм на останню відому судові адресу і вважається доставленою, навіть якщо учасник судового процесу за цією адресою більше не проживає або не знаходиться. Вказане положення закону застосовуються також у разі відсутності заяви про зміну номерів телефонів і факсів, адреси електронної пошти, які учасник судового процесу повідомив суду.

Повідомити учасників справи, що інформацію щодо її розгляду, вони можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою сторінки: http://court.gov.ua/fair/sud2606.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання. Заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя В.В. Підпалий

Дата ухвалення рішення06.09.2023
Оприлюднено14.09.2023
Номер документу113394534
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення майнової та моральної шкоди завданої залиттям квартири

Судовий реєстр по справі —757/54590/18-ц

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 09.11.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 05.03.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 25.03.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 07.11.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 05.03.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні