Ухвала
від 07.08.2023 по справі 450/5408/21
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/5408/21 Провадження № 6/450/67/23

УХВАЛА

судового засідання

07 серпня 2023 року Пустомитівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Мельничук І. І.

секретаря судового засідання Дика О.Ю.

розглянувши у відкритому засіданні в залі суду в м. Львові заяву Комунального некомерційного підприємства Пустомитівської міської ради "Пустомитівська лікарня", в інтересах якої дії представник Гаєцька-Колотило Ярина Зіновіївна про розстрочку виконання рішення суду у справі № 450/5408/21 за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Пустомитівської міської ради "Пустомитівська лікарня" про визнання незаконним наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, -

в с т а н о в и в:

24.07.2023 року на адресу Пустомитівського районного суду Львівської області надійшла заява ОСОБА_2 , яка діє в інтересах Комунального некомерційного підприємства Пустомитівської міської ради "Пустомитівська лікарня" про розстрочку виконання рішення суду, у якій просить суд розстрочити виконання постанови Львівського апеляційного суду від 03.04.2023 року по справі № 450/5408/21 за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Пустомитівської міської ради "Пустомитівська лікарня" про визнання незаконним наказу про звільнення та поновлення на роботі ОСОБА_1 з щомісячною виплатою в рівних частинах у розмірі 10 356, 69 грн. упродовж 12 календарних місяців. Вказане мотивує тим, що у КНП "Пустомитівська лікарня" на сьогодні немає достатніх фінансових можливостей для виплати середнього заробітку за час вимушеного прогулу згідно із рішенням суду у повному обсязі. Вказує на те, що розстрочка виконання рішення є вимушеною обставиною, щоб КНП "Пустомитівська лікарня" мало можливість і далі здійснювати свою статутну діяльність.

У судове засідання представник заявника не з`явився, подала заяву про розгляд справи у її відсутності.

Від представника позивача у справі ОСОБА_1 адвоката Кутаса А. В. надійшло клопотання про відкладення розгляду справи, обгрунтування якого суду не доведено, у зв`язку з чим суд приходить до висновку про розгляд справи у його відсутності.

У відповідності до ст. 247 ЦПК України, в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснюється.

Дослідивши подану заяву про розстрочку виконання рішення суду, матеріали справи № 450/5408/21 за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Пустомитівської міської ради "Пустомитівська лікарня" про визнання незаконним наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, суд встановив наступне.

Судом встановлено, що рішенням Пустомитівського районного суду Львівської області від 24.03.2022 року в задоволенні позову ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Пустомитівської міської ради "Пустомитівська лікарня" про визнання незаконним наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу відмовлено.

Постановою Львівського апеляційного суду від 03.04.2023 року апеляційну скаргу ОСОБА_1 задоволено. Рішення суду першої інстанції у справі № 450/5408/21 скасовано та ухвалено у справі нове рішення, яким позов ОСОБА_1 задоволено, вирішено визнати незаконним наказ директора Комунального некомерційного підприємства Пустомитівської районної ради "Пустомитівська центральна районна лікарня" № 274-ос від 15 листопада 2021 року про звільнення ОСОБА_1 з посади сестри медичної патронажного кабінету лікаря-психіатра поліклінічного відділення по п. 1 ст. 40 КЗпП України скорочення штатів (у зв`язку із змінами в організації виробництва і праці) з 17 листопада 2021 року, поновлено ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ) на посаді сестри медичної патронажного кабінету лікаря-психіатра поліклінічного відділення Комунального некомерційного підприємства Пустомитівської міської ради "Пустомитівська лікарня" з 18 листопада 2021 року, стягнути з Комунального некомерційного підприємства Пустомитівської міської ради "Пустомитівська лікарня" (81100, м. Пустомити, вул. Грушевського, 7, код ЄДРПОУ 01998035) в користь ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ) середній заробіток за час вимушеного прогулу в розмірі 124 280, 32 грн. (сто двадцять чотири тисячі двісті вісімдесят гривень 32 коп.) - сума зазначена без врахування податків та обов`язкових платежів.

Постанова Львівського апеляційного суду від 03.04.2023 року набрала законної сили 03.04.2023 року.

Звертаючись до суду із заявою про розстрочку виконання рішення суду, заявник, як на підставу для її задоволення, посилається на те, що у КНП "Пустомитівська лікарня" на сьогодні немає достатніх фінансових можливостей для виплати середнього заробітку за час вимушеного прогулу згідно із рішенням суду у повному обсязі. Згідно з Актом ревізії фінансово-господарської діяльності КНП "Пустомитівська лікарня" № 131304-21/9 від 02.06.2023 року за ревізований період КНП "Пустомитівська лікарня" має збитки. У Довідці про результати збору інформації у КНП "Пустомитівська лікарня" в рамках державного фінансового аудиту бюджету Пустомитівської територіальної громади за період 01.01.2020 року по 01.01.2023 року від 31.05.2023 року зазначено, що матеріально-технічне, так і медичне і продовольче забезпечення галузі КНП "Пустомитівська лікарня" потребують додаткових фінансових ресурсів з міського бюджету для покращення рівня надання медичної допомоги мешканцям територіальної громади. Докзами складної фінансово-економічної ситуації в КНП "Пустомитівська лікарня" та неможливості у повному обсязі одним платежем виплатити ОСОБА_3 . Стахів середній заробіток за час вимушеного прогулу також є Звіт про виконання фінансового плану КНП "Пустомитівська лікарня" та пояснювальна записка до Звіту. На підставі наведеного, просить розстрочити виконання вказаного рішення на 12 місяців.

Відповідно до ст. 18 ЦПК України, судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами.

Відповідно до ст. 435 ЦПК України, за заявою сторони суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, а за заявою стягувача чи виконавця (у випадках, встановлених законом), - встановити чи змінити спосіб або порядок його виконання.

Підставою для встановлення або зміни способу або порядку виконання, відстрочення або розстрочення виконання судового рішення є обставини, що істотно ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим.

Вирішуючи питання про відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення, суд також враховує: 1) ступінь вини відповідача у виникненні спору; 2) щодо фізичної особи - тяжке захворювання її самої або членів її сім`ї, її матеріальний стан; 3) стихійне лихо, інші надзвичайні події тощо.

Розстрочка та відстрочення виконання судового рішення не може перевищувати одного року з дня ухвалення такого рішення, ухвали, постанови.

Згідно ст. 33 Закону України «Про виконавче провадження», за наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим (хвороба сторони виконавчого провадження, відрядження сторони виконавчого провадження, стихійне лихо тощо), сторони мають право звернутися до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції, із заявою про відстрочку або розстрочку виконання рішення. Рішення про розстрочку виконується в частині та у строки, встановлені цим рішенням.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що заява предстаника Комунального некомерційного підприємства Пустомитівської міської ради "Пустомитівська лікарня" - Гаєцької-Колотило Я.З. є підставною та такою, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 33 Закону України «Про виконавче провадження», ст. ст. 18, 258-260, 435 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

заяву Комунального некомерційного підприємства Пустомитівської міської ради "Пустомитівська лікарня", в інтересах якої дії представник Гаєцька-Колотило Ярина Зіновіївна про розстрочку виконання рішення суду у справі № 450/5408/21 за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Пустомитівської міської ради "Пустомитівська лікарня" про визнання незаконним наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу - задоволити.

Допустити розстрочку виконання постанови Львівського апеляційного суду від 03.04.2023 року, якою скасовано рішення Пустомитівського районного суду Львівської області від 24.03.2022 року, про стягнення з Комунального некомерційного підприємства Пустомитівської міської ради "Пустомитівського лікарня" на користь ОСОБА_1 середнього заробітку за час вимушеного прогулу в розмірі 124 280, 32 грн. без врахування податків та обов`язкових платежів.

Розстрочити виплату заборгованості у розмірі 124 280, 32 грн. грн. строком на 12 (дванадцять) місяців, а саме: дванадцять щомісячних платежів по 10 356, 69 (десять тисяч триста п`ятдесят шість гривень 69 копійок) гривень.

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

СуддяІ. І. Мельничук

Дата ухвалення рішення07.08.2023
Оприлюднено15.08.2023
Номер документу112788703
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —450/5408/21

Постанова від 30.11.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мельничук І. І.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мельничук І. І.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Постанова від 03.04.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Постанова від 03.04.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 27.10.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 04.10.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні