Ухвала
від 23.06.2023 по справі 757/2040/20-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/2040/20-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 червня 2023 року суддя Печерського районного суду м. Києва Григоренко І.В., вирішуючи питання поновлення провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Дельта Банк», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ГОРИЗОНТ» за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, Товариства з обмеженою відповідальністю «Фармацевтична фірма «ЗДОРОВ`Я», ОСОБА_2 про визнання частково недійсним договору купівлі-продажу прав вимоги за кредитами, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 (далі - позивач, ОСОБА_1 ) звернулась до Печерського районного суду м. Києва з позовом до Публічного акціонерного товариства «Дельта Банк» (далі - відповідач, ПАТ «Дельта Банк»), за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, Товариства з обмеженою відповідальністю «Фармацевтична фірма «ЗДОРОВ`Я» (далі - третя особа-1, ТОВ «ФФ«ЗДОРОВ`Я»), ОСОБА_2 (далі - третя особа-2, ОСОБА_2 ) про визнання частково недійсним договору купівлі-продажу прав вимоги за кредитами, в якому просить визнати договір купівлі-продажу прав вимоги за кредитами, укладеного 08.12.2011 року між ПАТ «Укрсиббанк» та ПАТ «Дельта Банк», недійсним в частині відступлення права вимоги за кредитним договором №11130232000, укладеним 21.03.2003 року між Акціонерним комерційним інноваційним банком «Укрсиббанк» та Товариством з обмеженою відповідальністю «Фармацевтична фірма «Здоров`я», а також право вимоги за договорами забезпечення, а саме, договором застави (іпотеки житлової нерухомості) та договором іпотеки № 50157 від 27.03.2007 року.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 21.01.2020 року в порядку загального позовного провадження відкрито провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Дельта Банк», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ГОРИЗОНТ» за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, Товариства з обмеженою відповідальністю «Фармацевтична фірма «ЗДОРОВ`Я», ОСОБА_2 про визнання частково недійсним договору купівлі-продажу прав вимоги за кредитами та призначено підготовче засідання.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 05.10.2020 року залучено до участі у цивільній справі в якості співвідповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ГОРИЗОНТ».

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 20.01.2022 року провадження у справі зупинено до перегляду ухвали у справі в порядку апеляційного провадження.

Ухвалою Печерського районного суду м. Києва від 21.08.2022 року провадження у справі поновлено та призначено підготовче засідання у справі.

09.02.2022 року на адресу Печерського районного суду м. Києва від представника ОСОБА_2 - адвоката Гончарук Анастасії Сергіївни, надійшло клопотання про зупинення провадження у цивільній справі у зв`язку зі смертю позивача ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується свідоцтвом про смерть серія НОМЕР_1 від 13.07.2021 року.

01.12.2022 року на адресу Печерського районного суду м. Києва від ОСОБА_2 надійшли докази про прийняття ОСОБА_2 спадщини після смерті ОСОБА_1

23.06.2023 року на адресу Печерського районного суду м. Києва від ТОВ «ФК «ГОРИЗОНТ» надійшло клопотання про поновлення провадження у справі.

Відповідно до ст. 254 ЦПК України, провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу. З дня поновлення провадження у справі перебіг процесуальних строків продовжується. Провадження у справі продовжується зі стадії, на якій його було зупинено.

За таких обставин, оскільки обставини, що викликали зупинення провадження у даній цивільній справі усунуто, суд вважає, що провадження слід поновити.

Окрім того, як визначено у ч. 1 ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до ст. 512 ЦК України, кредитор у зобов`язанні може бути замінений іншою особою внаслідок, зокрема, передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги).

Враховуючи, що 07.6.2022 року Приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Сліпченко Н.В. видано свідоцтво ОСОБА_2 про право на спадщину за законом після смерті ОСОБА_1 , суд вважає за необхідне залучити в якості правонаступника позивача - ОСОБА_2 , та виключити останнього з кола третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору.

При цьому суд роз`яснює, що згідно з ч. 2 ст. 56 ЦПК України, усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 254, 258-260 Цивільного процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

Провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Дельта Банк», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ГОРИЗОНТ» за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, Товариства з обмеженою відповідальністю «Фармацевтична фірма «ЗДОРОВ`Я», ОСОБА_2 про визнання частково недійсним договору купівлі-продажу прав вимоги за кредитами - поновити.

Призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Дельта Банк», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ГОРИЗОНТ» за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, Товариства з обмеженою відповідальністю «Фармацевтична фірма «ЗДОРОВ`Я», ОСОБА_2 про визнання частково недійсним договору купівлі-продажу прав вимоги за кредитами до розгляду в підготовче засідання на 12 год. 30 хв. 19.10.2023 року в приміщенні Печерського районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 15, каб. 218.

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Дельта Банк», Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ГОРИЗОНТ» за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, Товариства з обмеженою відповідальністю «Фармацевтична фірма «ЗДОРОВ`Я», ОСОБА_2 про визнання частково недійсним договору купівлі-продажу прав вимоги за кредитами в якості правонаступникапозивача - ОСОБА_1 - ОСОБА_2 .

Виключити ОСОБА_2 зі складу третіх осіб у даній цивільній справі.

Роз`яснити ОСОБА_2 , що усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Копії ухвали направити учасникам процесу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2606.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст судового рішення складено та підписано суддею 23.06.2023 року.

Суддя І.В. Григоренко

Дата ухвалення рішення23.06.2023
Оприлюднено18.08.2023
Номер документу112862898
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання частково недійсним договору купівлі-продажу прав вимоги за кредитами

Судовий реєстр по справі —757/2040/20-ц

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 23.06.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 01.12.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 20.08.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 25.04.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 07.02.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 20.01.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

Ухвала від 22.10.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ратнікова Валентина Миколаївна

Ухвала від 06.09.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 26.04.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Григоренко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні