Ухвала
від 14.08.2023 по справі 464/432/23
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 464/432/23 Провадження № 2/450/886/23

УХВАЛА

підготовчого судового засідання

14 серпня 2023 року Пустомитівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого-судді Добош Н.Б.

при секретарі Гев`як Ю.С.

за участі представника позивача ОСОБА_1

відповідача ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Пустомити клопотання представника відповідача ОСОБА_3 про прийняття зустрічного позову про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою у цивільній справі зав позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_2 про усунення перешкод у користуванні майном,-

в с т а н о в и в :

В провадженні Пустомитівського районного суду Львівської області на розгляді перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_2 про зобов`язання відповідача усунути перешкоди у користуванні майном, а саме земельною ділянкою, розташованою на території Садового товариства «Будівельник» Солонківської територіальної громади Львівського району Львівської області та примикаючої до неї дороги загального користування, шляхом демонтажу залізобетонної конструкції, спорудженої на місці дощоприймача.

Ухвалою Пустомитівського районного суду Львівської області від 22.03.2023 року відкрите загальне позовне провадження по справі та призначене підготовче судове засідання.

09.05.2023 року на адресу Пустомитівського районного суду Львівської області надійшов зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_4 , третя особа Садівниче товариство «Будівельник» про зобов`язання відповідача усунути перешкоди в користуванні ОСОБА_2 земельною ділянкою площею 0, 0424 га, розташованою на території Садового товариства «Будівельник» в с. Вовків, Пустомитівського району, Львівської області, кадастровий № 4623681800:08:000:0395, шляхом демонтажу влаштованої ОСОБА_4 на дорозі загального користування споруди з резинових збірних елементів, насипу з елементів залізобетону, каміння, битої цегли та бруківки.

Представник позивача в підготовчому засіданні, заперечила, що прийняття зустрічного позову, просила суд відмовити у прийнятті зустрічного позову.

Відповідач та його представник в підготовчому засіданні просили прийняти зустрічний позов до спільного розгляду з первісним позовом, оскільки заявлені позовні вимоги взаємопов`язані.

Суд заслухавши думку представника позивача, відповідача та представника відповідача, дослідивши матеріали цивільної справи та зустрічну позовну заяву, приходить до наступного висновку :

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Згідно з ч.ч. 2, 3 ст. 193 ЦПК України, зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Виходячи з предмету позовних вимог по первісному та зустрічному позову ці вимоги не є взаємопов`язаними, так і відрізняються способом захисту прав та законних інтересів сторін цивільного процесу, спільний їх розгляд є недоцільним в одному проваджені, оскільки вони виникають з різних правовідносин та задоволення зустрічного позову не може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Отже відсутні підстави, передбачені ст. 193 ЦПК України для прийняття до спільного розгляду зустрічного позову.

Відповідно до ч. 3 ст. 194 ЦПК України подана зустрічна позовна заява повертається відповідачу, як подана з порушенням вимог частин другої статті 193 цього Кодексу.

Отже, на підставі викладеного, суд приходить до висновку про відмову у задоволенні клопотання представника відповідача про прийняття та об`єднання зустрічної позовної заяви, та повернення відповідачу зустрічної позовної заяви про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою.

Також слід роз`яснити відповідачу, що відмова в прийнятті зустрічного позову та повернення такого не позбавляє права звернутися до суду з даним позовом в загальному порядку.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 188, 193, 194, 197, 353-355 ЦПК України, суд, -

постановив :

в задоволенні клопотання представника відповідача ОСОБА_3 про прийняття зустрічного позову ОСОБА_2 до ОСОБА_4 , третя особа Садівниче товариство «Будівельник» про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, - відмовити.

Зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_4 , третя особа Садівниче товариство «Будівельник» про усунення перешкод у користуванні земельною - повернути відповідачу ОСОБА_2 .

Ухвала суду набирає законної сили негайно після підписання її суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 15 - денний строк з дня проголошення ухвали. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного суду через Пустомитівський районний суд Львівської області.

СуддяН. Б. Добош

СудПустомитівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення14.08.2023
Оприлюднено23.08.2023
Номер документу112947414
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність

Судовий реєстр по справі —464/432/23

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Постанова від 05.02.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Добош Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні