Постанова
від 07.06.2010 по справі 1-582/10
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

№ 1-582/10

ПОСТАНОВА

Іменем України

07 червня 2010 р. Голосіївський районний суд м. Києва

в складі : головуючого судді Первушиної О.С.

при секретарі Крукевич О.В.

з участю прокурора Куца О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві справу по обвинуваченню:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с.Мацківці Лубенського району Полтавської області, українця, громадянина України, одруженого, не працюючого, ІНФОРМАЦІЯ_3, раніше не судимого, зареєстрованого в АДРЕСА_1, проживаючого в АДРЕСА_2

у вчиненні злочинів, передбачених ст.ст. 28 ч.2, 205 ч.2, 358 ч.2, 358 ч.3 КК України,

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_6, уродженки с.м.т. Корнин Попільнянського району Житомирської області, українки, громадянки України, одруженої, не працюючої, ІНФОРМАЦІЯ_3, раніше не судимої, зареєстрованої та проживаючої в АДРЕСА_2

у вчиненні злочину, передбаченого ст. 28 ч.2, 205 ч.2 КК України,-

ВСТАНОВИВ :

Підсудний ОСОБА_1 обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених ст.ст. 28 ч.2, 205 ч.2, 358 ч.2, 358 ч.3 КК України, підсудна ОСОБА_2 обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ст. 28 ч.2, 205 ч.2 КК України за наступних обставин.

Так, 12.07.2006 року ОСОБА_1 за попередньою змовою з невстановленими досудовим слідством особами, діючи умисно з метою прикриття незаконної діяльності, а саме - використання підприємства для мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів господарської діяльності, придбав і перереєстрував на своє ім'я ТОВ «Торнадо-ДР» (код ЄДРПОУ 33056144).

Підписані ОСОБА_1 реєстраційні документи та печатка ТОВ «Торнадо-ДР» були передані ним невстановленим досудовим слідством особам, що надало змогу останнім відкрити розрахункові рахунки в банківських установах та використовувати їх для прикриття незаконної фінансово-господарської діяльності інших суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з мінімізацією податкових зобов'язань реально діючих суб'єктів підприємницької діяльності.

Крім того, продовжуючи свою злочинну діяльність, 29.08.2007 року ОСОБА_1 за попередньою змовою з невстановленими досудовим слідством особами, діючи умисно з метою прикриття незаконної діяльності, а саме - використання підприємства для мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів господарської діяльності, створив ТОВ «Атлант-Сервіс-Груп» (код ЄДРПОУ 35644524), достовірно знаючи, що діяльність вказаного товариства він контролювати не буде, а після реєстрації всі документи та печатку передасть невстановленим досудовим слідством особам. Для реєстрації вказаного товариства ним був підписаний протокол загальних зборів учасників ТОВ «Атлант-Сервіс-Груп» від 29.07.2007 року, відповідно до якого прийнято рішення про створення указаного товариства та начебто внесено майно до статутного фонду на суму 44 000 грн.

Підписані ОСОБА_1 реєстраційні документи та печатка ТОВ «Атлант-Сервіс-Груп» були передані ним невстановленим досудовим слідством особам, що надало змогу останнім відкрити розрахункові рахунки в банківських установах та використовувати їх для незаконної фінансово-господарської діяльності інших суб'єктів підприємницької діяльності.

Крім того, в листопаді-грудні 2007 року ОСОБА_1 повторно, за попередньою змовою з невстановленими досудовим слідством особами, діючи умисно з метою прикриття незаконної діяльності, а саме - використання підприємства для мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів господарської діяльності, використовуючи документи, оформлені на своє ім'я та на ім'я ОСОБА_3, створив ТОВ «Юніверсал Сервіс-Україна» (код ЄДРПОУ 35571430), достовірно знаючи, що діяльність вказаного товариства він контролювати не буде, а після реєстрації всі документи та печатку передасть невстановленим досудовим слідством особам.

Підписані ОСОБА_1 реєстраційні документи та печатка ТОВ «Юніверсал Сервіс-Україна» були передані ним невстановлених досудовим слідством особам, що надало змогу останнім відкрити розрахункові рахунки в банківських установах та використовувати їх для прикриття незаконної фінансово-господарської діяльності інших суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з мінімізацією податкових зобов'язань реально діючих суб'єктів підприємницької діяльності.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 28.12.2007 року ОСОБА_2 за попередньою змовою з ОСОБА_1 та невстановленими досудовим слідством особами, діючи з корисливих спонукань, умисно з метою прикриття незаконної діяльності, а саме - використання підприємства для мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів господарської діяльності, повторно створили ТОВ «Радамант Груп» код ЄДРПОУ 35644524, достовірно знаючи, що до діяльність вказаного товариства контролювати вони не будуть, а після реєстрації всі документи та печатку передадуть невстановленим досудовим слідством особам.

Підписані ОСОБА_2 та ОСОБА_1 реєстраційні документи та печатка ТОВ «Радамант груп» були передані ними невстановленим досудовим слідством особам, що надало змогу останнім відкрити розрахункові рахунки в банківських установах (філії № З ВАТ АКБ «Капітал» у м. Києві № 26009089798001) та використовувати їх для прикриття незаконної фінансово-господарської діяльності інших суб'єктів підприємницької діяльності.

Крім того, ОСОБА_1 в лютому-березні 2007 року, діючи за попередньою змовою з невстановленими досудовим слідством особами вчинив підроблення посвідчення, яке видається установою, яка має право видавати таке посвідчення, і яке надає право або звільняє від обов'язків, з метою використання його як самим підроблювачем так і іншою особою, а також використання його як підроблювачем так і іншою особою, а також використання завідомо підробленого документу, за наступних обставина.

Так, у лютому-березні 2007 невстановлені досудовим слідством особи вирішили підробити паспорт громадянина України на ім'я ОСОБА_4, втраченого останнім при невстановлених обставинах, щоб у подальшому використати його для відкриття рахунків у банківських установах.

Враховуючи, що ОСОБА_1 до цього неодноразово втягувався у злочинну діяльність, пов'язану з реєстрацією фіктивних підприємств, невстановлені досудовим слідством особи запропонували останньому підробити указаний вище документ та надати свою фотокартку, на що отримали його згоду.

Через деякий час ОСОБА_1 отримав від невстановленої слідством особи підроблений паспорт громадянина України серії та номеру НОМЕР_1 який виданий 06.09.2002 року Кобеляцьким РВ УМВС України в Полтавській області, у який вклеєно фотознімок ОСОБА_1, чим підробили документ, який містить відомості про володільця та підтверджує громадянство України.

Згідно з висновком експерта № 19/7-215 від 23.01.2009 в паспорті на ім'я ОСОБА_4 серії та номеру НОМЕР_2 в первинний зміст наданого на дослідження паспорту були внесені зміни шляхом заміни верхнього глянцевого шару фотокартки ОСОБА_4 та повторного її на клеєння на 1 сторінку даного паспорту.

З метою використання завідомо підробленого документа ОСОБА_1 та невстановлені досудовим слідством особи в травні 2007 року прибули до приміщення 3-ї філії ВАТ «АКБ «Капітал» у м. Києві, яке розташоване за адресою м. Київ, вул. Обсерваторна,10, і використали вказаний паспорт для відкриття рахунку ТОВ «ЦСП-Груп» № 26006080198001.

Вказані дії ОСОБА_1 кваліфіковані органом досудового слідства за ст.ст. 28 ч.2, 205 ч.2, 358 ч.2, 358 ч.3 КК України, як створення та придбання субєктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, підроблення посвідчення, яке надає право або звільняє від обовязків, з метою використання його підроблювачем та іншою особою та використання завідомо підробленого документу.

Підсудна ОСОБА_2 у період 2006-2008 р.р., діючи за попередньою змовою з ОСОБА_1 та невстановленими досудовим слідством особами, повторно здійснила державну реєстрацію і придбання зареєстрованих на території міста Києва суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності за наступних обставин.

Так, ОСОБА_2 05.07.2006 року за попередньою змовою з невстановленими досудовим слідством особами, діючи умисно з метою прикриття незаконної діяльності, а саме - використання підприємства для мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів господарської діяльності, придбала і переоформила на своє ім'я ТОВ «АлтинДан Україна» (код ЄДРПОУ 32303631).

Підписані ОСОБА_2 реєстраційні документи та печатка ТОВ «АлтинДан Україна» були передані нею невстановленим досудовим слідством особам, що надало змогу останнім відкрити розрахункові рахунки в банківських установах та використовувати їх для прикриття незаконної фінансово-господарської діяльності інших суб'єктів підприємницької діяльності, пов'язаної з мінімізацією податкових зобов'язань реально діючих суб'єктів підприємницької діяльності.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, 27.12.2007 року ОСОБА_2 за попередньою змовою з невстановленими досудовим слідством особами, діючи з корисливих спонукань, умисно з метою прикриття незаконної діяльності, а саме - використання підприємства для мінімізації податкових зобов'язань діючих суб'єктів господарської діяльності, повторно створила ТОВ «Будівельна компанія «Будексімсервіс» код ЄДРПОУ 35644498, достовірно знаючи, що діяльність вказаного товариства вона контролювати не буде, а після реєстрації всі документи та печатку передасть невстановленим досудовим слідством особам.

Підписані ОСОБА_2 реєстраційні документи та печатка ТОВ «БК «Будексімсервіс» були передані нею невстановленим досудовим слідством особам, що надало змогу останнім відкрити розрахункові рахунки в банківських установах та використовувати їх для прикриття незаконної фінансово-господарської діяльності інших суб'єктів підприємницької діяльності.

Вказані дії ОСОБА_2 кваліфіковані органом досудового слідства за ст. 28 ч.2, 205 ч.2 КК України, як створення та придбання субєктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб.

До початку судового слідства по даній справі підсудні ОСОБА_1 та ОСОБА_2 заявили клопотання про застосування до них акту амністії, посилаючись на те, що вони мають на утриманні неповнолітню дитину ІНФОРМАЦІЯ_7.

Заслухавши думку прокурора Куца О.О., який не заперечував проти задоволення заявленого клопотання, суд надходить до висновку про те, що відповідно до ст. 1 п. „в”, 6 Закону України “Про амністію” від 12.12.2008 року підсудні підлягає звільненню від кримінальної відповідальності за вчинення інкримінованих їм злочинів, оскільки: злочини передбачені ст. ст. 205 ч. 2, 358 ч. 2, 358 ч.3 КК України не є тяжкими та особливо тяжкими, підсудні мають неповнолітню дитину, ІНФОРМАЦІЯ_7, перешкод для незастосування акту амністії судом не встановлено.

Міру запобіжного заходу щодо підсудних необхідно залишити без змін підписку про невиїзд.

Згідно ст. 93-1 КПК України з підсудних необхідно стягнути витрати по справі вартість проведеної технічної експертизи в сумі 5 067 грн. 36 коп. в рівних долях та вартість проведених почеркознавчих експертиз в сумі 11 534 грн. 50 коп. в рівних долях.

Долю речових доказів по справі необхідно вирішити згідно вимог ст. 81 КПК України.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 6 п. 4 КПК України, ст. 44 КК України, ст. 1 п. «в» Закону України від 12.12.2008 року “Про амністію”, -

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звільнити від кримінальної відповідальності за ст.ст. 28 ч.2, 205 ч.2, 358 ч.2, 358 ч.3 КК України в звязку з застосуванням до нього ст. 1 п. «в» Закону України від 12.12.2008 року “Про амністію”.

Кримінальну справу по обвинуваченню ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, у вчиненні злочинів, передбачених ст.ст. 28 ч.2, 205 ч.2, 358 ч.2, 358 ч.3 КК України, закрити.

ОСОБА_2 звільнити від кримінальної відповідальності за ст. 28 ч.2, 205 ч.2 КК України в звязку з застосуванням до неї ст. 1 п. «в» Закону України від 12.12.2008 року “Про амністію”.

Кримінальну справу по обвинуваченню ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_6, у вчиненні злочину, передбаченого ст. 28 ч.2, 205 ч.2 КК України, закрити.

Стягнути з ОСОБА_1 та ОСОБА_2 судові витрати по справі:

вартість проведеної технічної експертизи - в сумі 5067 грн. 36 коп. в рівних долях по 2533 грн. 68 коп. з кожного (отримувач платежу ДНДЕКЦ МВС України в ГУДКУ у Київській області р/р № 3522302000663 код 25574630 МФО 821018);

вартість проведених почеркознавчих експертиз - в сумі 11 534 грн. 50 коп. в рівних долях по 5767 грн. 25 коп. з кожного (отримувач платежу КНДІСЕ м.Києва р/р № 35223003002467 код 02883096 МФО 820019).

Речові докази по справі:

- документи реєстрації ТОВ «Торнадо-ДР» в ДПІ у Дніпровському районі м. Києва та районній державній адміністрації у Дніпровському районі м. Києва, що знаходиться в матеріалах справи (т. 5 а.с. 3-236, т. 28 а.с. 194), - залишити там же;

- документи реєстрації ТОВ «АлтинДан Україна» ДПІ у Голосіївському районі м. Києва та районній державній адміністрації у Голосіївському районі м. Києва, що знаходиться в матеріалах справи (т.За.с. 1-126, т. 28 а.с. 193) , - залишити там же;

- документи реєстрації ТОВ «Радамант Груп» ДПІ у Голосіївському районі м. Києва та районній державній адміністрації у Голосіївському районі м. Києва, що знаходиться в матеріалах справи (т.4 а.с. 26-85, 108-121, т. 28 а.с. 198), - залишити там же;

- документи реєстрації ТОВ «Юніверсал Сервіс-Україна» ДПІ у Голосіївському районі м. Києва та районній державній адміністрації у Голосіївському районі м. Києва, що знаходиться в матеріалах справи (т.6 а.с. 134-162, т. 28 а.с. 197), - залишити там же;

- документи реєстрації ТОВ «Будівельна компанія «Будексімсервіс» у районній державній адміністрації у Голосіївському районі м. Києва, що знаходиться в матеріалах справи (т.6 а.с. 163-190, т. 28 а.с. 195), - залишити там же;

- документи реєстрації ТОВ «Атлант-Сервіс-Груп» районній державній адміністрації у Голосіївському районі м. Києва, що знаходиться в матеріалах справи (т.7 а.с. 1-31, т. 28 а.с. 196), - залишити там же;

- документи відкриття рахунку № 26006080198001 ТОВ «ЦСП-Груп» у 3-й філії ВАТ «АКБ«Капітал» у м. Києві, що знаходиться в матеріалах справи (т. 27 а.с. 1-294, т. 28 а.с. 199), - залишити там же;

- документи відкриття рахунку № 26004084798001 ТОВ «Атлант Сервіс - Груп» у 3-й філії ВАТ «АКБ«Капітал» у м. Києві, що знаходиться в матеріалах справи (т.13 а.с. 160-200, т.23 а.с.1-227, т. 28 а.с. 199), - залишити там же;

- документи відкриття рахунку № 260030802988001 ТОВ «АлтинДан Україна» у 3-й філії ВАТ «АКБ«Капітал» у м. Києві, що знаходиться в матеріалах справи (т.19 а.с. 37-238, т. 28 а.с. 199), - залишити там же;

- документи відкриття рахунку № 2600908978001 ТОВ «Радамант Груп» у 3-й філії ВАТ «АКБ«Капітал» у м. Києві, що знаходиться в матеріалах справи (т.12 а.с. 1-250, т. 25 а.с. 199), - залишити там же;

- копію форми № 1 на ім'я ОСОБА_4, а також матеріали справи № Б-

150 про втрату паспорта ОСОБА_4, котрі вилучені у Кобеляцькому РВ ГУМВС України в Полтавській області та паспорт на ім'я ОСОБА_4 і картку фізичної особи - платника податків на ім'я ОСОБА_4, видану Кобеляцькою ОДПІ Полтавської області, що знаходяться в матеріалах справи (т.1 а.с. 199, 209-225, т. 29 а.с. 17), - залишити там же.

Міру запобіжного заходу ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до вступу постанови в законну силу залишити без змін підписку про невиїзд.

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва протягом 7 діб з моменту проголошення через Голосіївський районний суд м. Києва.

Суддя О.С.ПЕРВУШИНА

Дата ухвалення рішення07.06.2010
Оприлюднено15.12.2022
Номер документу11305565
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-582/10

Вирок від 07.06.2010

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Губа Є. І.

Постанова від 10.09.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Солопов Ю. О.

Вирок від 19.12.2010

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Диба Л. М.

Вирок від 20.12.2010

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Диба Л. М.

Вирок від 22.04.2010

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Фатєєва Н. І.

Вирок від 22.04.2010

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Фатєєва Н. І.

Постанова від 27.07.2010

Кримінальне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Богомолова Л. В.

Постанова від 15.11.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Леонов А. А.

Постанова від 15.11.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Леонов А. А.

Вирок від 18.05.2010

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Мезін В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні