Ухвала
від 29.08.2023 по справі 744/556/23
НОВГОРОД-СІВЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 744/556/23

Провадження № 2/739/268/23

УХВАЛА

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

29 серпня 2023 року м. Новгород-Сіверський

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області у складі судді Іващенка І.К., розглянувши клопотання представника позивача - начальника служби у справах дітей Семенівської міської ради Чернігівської області Смаги О.В. про участь в судовому засіданні в режимі відео конференції,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Новгород-Сіверського районного суду Чернігівської області перебуває цивільна справа за позовом Семенівської міської ради Чернігівської області в особі органу опіки та піклування, в інтересах малолітнього ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, із залученням третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивачівкомунального закладу «Комарівська гімназія» Чернігівської обласної ради.

08 серпня 2023 року через канцелярію суду надійшло клопотання представника позивача про участь в підготовчому судовому засіданні в режимі відео конференції.

У клопотанні начальник служби у справах дітей Семенівської міськоїради Чернігівськоїобласті СмагаО.В.зазначає про неможливість прибуття у визначений час безпосередньо у судове засідання до приміщення Новгород-Сіверського районного суду Чернігівської області. У зв`язку з цим просить забезпечити його участь в судовому засіданні у режимі відеоконференції між Семенівським районним судом Чернігівської області та Новгород-Сіверським районним судом Чернігівської області.

Фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось на підставі приписів ч. 2ст. 247 ЦПК України.

Частиною першою статті 212 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) передбачено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно частини другої статті 212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Частиною п`ятою статті 212 ЦПК України визначено, що суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Зважаючи на викладене, враховуючи місце знаходження представника позивача на значній відставні від м.Новгород-Сіверський Чернігівської області, та можливість забезпечення його участі у судовому розгляді шляхом проведення відеоконференції між Новгород-Сіверським районним судом Чернігівської області та Семенівським районним судом Чернігівської області, про що клопоче представник позивача, суд вважає за необхідне надати доручення до вказаного суду про забезпечення необхідних умов для участі начальника служби у справах дітей Семенівської міської ради Чернігівської області Смаги О.В. у підготовчомусудовому засіданняпо справів режимівідеоконференції 30серпня 2023 рокуо 09год.00хв. та виконання вимог, передбачених статтею 212 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись статтями 212, 258-260 Цивільного процесуального кодексу України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Заяву представника позивача - начальника служби у справах дітей Семенівської міської ради Чернігівської області Смаги О.В. про участь в судовому засіданні в режимі відео конференції задовольнити

Семенівському районномусуду Чернігівськоїобласті (15400, Чернігівська область, м.Семенівка, вул.Центральна, 6) забезпечити проведення відеоконференції 30серпня 2023року о09год.00хв. за участю представника позивача - начальника служби у справах дітей Семенівської міської ради Чернігівської області Смаги О.В. під час трансляції судового засідання по цивільній справі №744/556/23 позовом Семенівської міської ради Чернігівської області в особі органу опіки та піклування, в інтересах малолітнього ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, із залученням третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивачівкомунального закладу «Комарівська гімназія» Чернігівської обласної ради, яке одночасно розпочнеться в приміщенні Новгород-Сіверського районного суду Чернігівської області.

Відповідно до ч.8 ст. 212 ЦПК Укр аїни копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити негайно до Семенівського районного суду Чернігівської області (15400, Чернігівська область, м.Семенівка, вул.Центральна, 6) для організації її виконання, та іншим учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.К. Іващенко

Дата ухвалення рішення29.08.2023
Оприлюднено30.08.2023
Номер документу113086030
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть в судовому засіданні в режимі відео конференції

Судовий реєстр по справі —744/556/23

Рішення від 13.10.2023

Цивільне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Іващенко І. К.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Іващенко І. К.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Іващенко І. К.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Іващенко І. К.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Іващенко І. К.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Іващенко І. К.

Ухвала від 29.06.2023

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип О. І.

Ухвала від 02.06.2023

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні