Ухвала
від 08.09.2023 по справі 357/10359/23
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/10359/23

Провадження № 2/357/2844/23

У Х В А Л А

08 вересня 2023 року cуддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області Бебешко М. М. перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради (місцезнаходження: вул. О. Гончара, 11, м. Біла Церква, Київська область), про стягнення грошових коштів невиплачених при звільненні,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до Білоцерківського міськрайонного суду Київської області з вищевказаним позовом, який 28 серпня 2023 року зареєстровано судом та відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями передано на розгляд судді Бебешко М.М.

31.08.2023 ухвалою судді Білоцерківського міськрайонного суду Київської області позовну заяву залишено без руху, надано строк для усунення недоліків. Ухвала мотивована тим, що позивач має надати суду довідку про заробітну плату за повних два останніх місяці роботи, з визначенням середньомісячної та середньоденної заробітної плати, надати до суду довідку про нараховану, але не виплачену заробітну плату та довідку про розмір вихідної допомоги, та на підставі яких визначити розмір заборгованості по заробітній платі та розмір вихідної допомоги при звільненні. В разі ненадання Управлінням з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради на запит позивача вказаних документів, заявити клопотання про їх витребування в порядку статті 84 ЦПК України.

06.09.2023 на виконання вимог ухвали суду позивач подав клопотання про витребування доказів, а саме: витребувати з Управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради: 1) довідку про заробітну плату позивача за повних два останніх місяці роботи з визначенням середньомісячної та середньоденної заробітної плати; 2) довідку про нараховану, але не виплачену заробітну плату позивача; 3) довідку про розмір вихідної допомоги позивача.

Перевіривши матеріали справи, вважаю, що позовна заява відповідає вимогам ст.175, 177 ЦПК України, підсудна даному суду. Спірні правовідносини виникли між сторонами з приводу трудового спору, що відповідно до ст.19, 274 ЦПК України, являється справою незначної складності, оскільки пріоритетним є її швидке вирішення, тому може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

Згідно зі ст.81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Відповідно до ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобовязані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази (ч.6, 7, 8, 9 ст.84 ЦПК України).

Згідно ч. 7 ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

З метою повного, всебічного та об`єктивного встановлення обставин справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання позивача про витребування доказів та витребувати з Управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради копії: 1) положення про Управління з питань молоді та спорту білоцерківської міської ради; 2) статуту Комунального закладу Білоцерківської міської ради «Білоцерківський міський центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх»; 3) посадової інструкції директора Комунального закладу Білоцерківської міської ради «Білоцерківський міський центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх»; 4) особової справи ОСОБА_1 .

Витребувати з Головного управління Пенсійного фонду України в Київській області довідки форми 5-ОК та 7-ОК за період з січня по серпень 2023 року щодо ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ).

Керуючись ст.187, 260, 274, 277, 279 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду, відкрити провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження у відкритому судовому засіданні без повідомлення (виклику) учасників справи.

Витребувати з Управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради: 1) довідку про заробітну плату ОСОБА_1 за повних два останніх місяці роботи з визначенням середньомісячної та середньоденної заробітної плати; 2) довідку про нараховану, але не виплачену заробітну плату ОСОБА_1 3) довідку про розмір вихідної допомоги при звільненні ОСОБА_1 ; 4) копію положення про Управління з питань молоді та спорту білоцерківської міської ради; 5) копію статуту Комунального закладу Білоцерківської міської ради «Білоцерківський міський центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх»; 6) копію посадової інструкції директора Комунального закладу Білоцерківської міської ради «Білоцерківський міський центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх»; 7) копію особової справи ОСОБА_1 .

Витребувати з Головного управління Пенсійного фонду України в Київській області (місцезнаходження: 08500, Київська область, місто Фастів(з), вулиця Саєнка Андрія, будинок 10) довідки форми 5-ОК та 7-ОК за період з січня по серпень 2023 року щодо ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 ).

Встановити строк для подання доказів протягом п`яти днів з дня отриманої даної ухвали.

Роз`яснити, що відповідач має право подати до суду відзив на позов і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення копії ухвали про відкриття провадження. Одночасно із поданням відзиву відповідач зобов`язаний надіслати (надати) його копію та доданих до нього документів позивачу.

Встановити позивачу строк для подачі відповіді на відзив, який не може перевищувати 5 днів із дня отримання відзиву на позов. Встановити відповідачу строк для подачі заперечення на відповідь на відзив, який не може перевищувати 5 днів із дня отримання відповіді на відзив.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, окремому оскарженню від рішення суду не підлягає, заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя М. М. Бебешко

Дата ухвалення рішення08.09.2023
Оприлюднено11.09.2023
Номер документу113314878
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення грошових коштів невиплачених при звільненні

Судовий реєстр по справі —357/10359/23

Постанова від 22.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Рішення від 09.11.2023

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бебешко М. М.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бебешко М. М.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бебешко М. М.

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бебешко М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні