Постанова
від 16.09.2010 по справі б38/208-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.09.10 р. Справа № Б38/208-10

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Бондарєв Е.М.

при секретарі судового за сідання Мороз Г. С.

за участю представників ст орін:

від кредитора: Якимен ко А.П.- керівник, паспорт сер ія АН №342476

від боржника: не з`явивс я

розглянувши справу

за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Комерційний Центр Платінум ",м. Дніпропетровськ

до боржника товариства з обмеженою відповідальніст ю "Сервіс Констант", м. Дніпроп етровськ, Бабушкінський райо н, вул. Героїв Сталінграда, буд . 156А

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Провадження у справі про банкрутство товариства з об меженою відповідальністю "Се рвіс Констант", м. Дніпропетро вськ, Бабушкінський район, ву л. Героїв Сталінграда, буд. 156А п орушено 10.09.2010р. за заявою кредит ора відповідно до процедури, передбаченої статтею 52 Закон у України "Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом" (да лі - Закон).

Підставою для звернення до суду із заявою про порушення провадження у справі вказан о те, що боржник має заборгова ність за векселем в розмірі 12 900,00 грн., яка не сплачена. За даними кредитора боржник не здійснює підприємницьку дія льність, за юридичною адресо ю не знаходиться.

Представник боржника у суд ове засідання не з' явився, в ідзиву на заяву та витребува них документів до суду не под ав.

Вивчивши матеріали справи , господарський суд встанови в наступне.

Згідно зі ст.52 Закону у разі, якщо громадянин-підприємець -боржник або керівні органи б оржника-юридичної особи відс утні за її місцезнаходженням , або у разі ненадання боржник ом протягом року до органів д ержавної податкової служби з гідно із законодавством пода ткових декларацій, документі в бухгалтерської звітності, а також за наявності інших оз нак, що свідчать про відсутні сть підприємницької діяльно сті боржника, заява про поруш ення справи про банкрутство відсутнього боржника може бу ти подана кредитором незалеж но від його вимог до боржника та строку виконання зобов' язань.

Господарський суд у двотиж невий строк з дня винесення у хвали про порушення провадже ння у справі про банкрутство відсутнього боржника виноси ть постанову про визнання ві дсутнього боржника банкруто м, відкриває ліквідаційну пр оцедуру і призначає ліквідат ором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

Заборгованість боржника п еред кредитором підтверджує ться матеріалами справи, док азів її погашення боржником не надано.

В підтвердження відсутнос ті боржника - юридичної особ и за місцезнаходженням креди тором подана довідка з Єдино го державного реєстру юридич них осіб та фізичних осіб - під приємців №6939956 станом на 07.09.2010 р.

Ініціюючий кредитор - товариство з обмеженою відп овідальністю "Комерційний Це нтр Платінум",м. Дніпропетров ськ просить суд призначити й ого ліквідатором у справі, за значене клопотання суд вважа є за можливе задовольнити.

Враховуючи викладен е, господарський суд прийшов до висновку про необхідніст ь визнання боржника банкруто м, відкриття ліквідаційної п роцедури строком на 1 рік , призначення ліквідатором - товариство з обмеженою відп овідальністю "Комерційний Це нтр Платінум",м. Дніпропетров ськ , код ЄДРПОУ 36933063.

З метою виявлення кре диторів, перевірки наявності грошових коштів на всіх раху нках, відкритих банкрутом, у б анківських установах, слід з обов' язати Бабушкінську ДПІ, м.Дніпропетровськ у с трок до 16.10.10р. надати госп одарському суду дані про рах унки, відкриті банкрутом, та н аявність податкового боргу.

Ліквідатора слід зоб ов' язати:

- письмово повідомити про в изнання відсутнього боржник а банкрутом господарським су дом всіх відомих йому кредит орів відсутнього боржника, я кі в місячний строк з дня одер жання повідомлення можуть на правити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута;

- вжити заходів, спрямованих на пошук, виявлення та поверн ення майна банкрута, що зн аходиться у третіх осіб;

- у випадку виявлення майна, його реалізацію та задоволе ння вимог кредиторів провест и з дотриманням положень ст.с т. 26-31 Закону.

Після завершення зах одів ліквідаційної процедур и ліквідатор має подати на за твердження до господарськог о суду звіт ліквідатора та лі квідаційний баланс.

Виходячи із положень статті 11-1 Закону України "Про д ержавну податкову службу в У країні" копію цієї постанови направити до органу державн ої податкової служби за місц езнаходженням банкрута для р озгляду питання щодо проведе ння позапланової перевірки своєчасності, достовірності , повноти нарахування та спла ти податків та зборів (обов' язкових платежів). Матеріали за результатами перевірки н аправити для долучення до сп рави про банкрутство.

Керуючись ст.ст. 22-32, 52 За кону України "Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м", господарський суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Визнати товарис тво з обмеженою відповідальн істю "Сервіс Констант", м.Дніпр опетровськ, Бабушкінський ра йон, вул. Героїв Сталінграда, б уд. 156А (код ЄДРПОУ 36933063) - банкру том.

Відкрити ліквідаційн у процедуру у справі строком на 1 рік, до 16.10.11 р.

Ліквідатором това риства з обмеженою відповіда льністю "Сервіс Констант", м.Дн іпропетровськ призначити ініціюючого кредитора товариство обмеженою відпов ідальністю "Комерційний Цент р Платінум" (49000, м.Дніпропетров ськ, вул.Гер.Сталінграду, буд. 144, код ЄДРПОУ 36641697).

З метою виявлення кр едиторів, перевірки наявност і грошових коштів на всіх рах унках, відкритих банкрутом, у банківських установах, слід зобов' язати Бабушкінсь ку ДПІ, м.Дніпропетровськ у строк до 16.10.10 р. надати го сподарському суду та ліквіда тору дані про рахунки, відкри ті банкрутом, та наявність по даткового боргу.

Зобов' язати ліквід атора:

- письмово повідомити пр о визнання відсутнього боржн ика банкрутом господарським судом всіх відомих йому кр едиторів банкрута, які в міся чний строк з дня одержання по відомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогам и до банкрута;

- вжити заходів, спрямовани х на пошук, виявлення та повер нення майна банкрута, що знах одиться у третіх осіб;

- у випадку виявлення майна, його реалізацію та задоволе ння вимог кредиторів провест и з дотриманням положень ст.с т. 26-31 Закону;

- після завершення заходів л іквідаційної процедури пода ти на затвердження в строк до 16.09.11 р. до господа рського суду звіт ліквідатор а та ліквідаційний баланс.

Копію цієї постанов и направити до органу держав ної податкової служби за міс цезнаходженням банкрута для розгляду питання щодо прове дення позапланової перевірк и своєчасності, достовірнос ті, повноти нарахування та сп лати податків та зборів (обов ' язкових платежів). Матеріа ли за результатами перевірки направити для долучення до с прави про банкрутство.

Суддя

Е.М. Бондарєв

Дата ухвалення рішення16.09.2010
Оприлюднено28.09.2010
Номер документу11334190
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б38/208-10

Постанова від 24.05.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Постанова від 15.03.2011

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Джихур Олена Василівна

Ухвала від 07.12.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 25.11.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Постанова від 16.09.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 10.09.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні