Ухвала
від 07.12.2010 по справі б38/208-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

07.12.10р. Справа № Б38/208-10

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Бондарєв Е.М.

при секретарі судового за сідання Мороз Г. С.

за участю представників ст орін:

від кредитора: Якименк о А.П.- керівник, паспорт сері я НОМЕР_1

від боржника: не з`явився

розглянувши справу

за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Комерційний Центр Платінум ",м. Дніпропетровськ

до боржника товариства з обмеженою відповідальніст ю "Сервіс Констант", м. Дніпроп етровськ, Бабушкінський райо н, вул. Героїв Сталінграда, буд . 156А (ЄДРПОУ 36933063)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Провадження у справі про банкрутство товариства з об меженою відповідальністю "Се рвіс Констант", м. Дніпропетро вськ, Бабушкінський район, ву л. Героїв Сталінграда, буд. 156А (ЄДРПОУ 36933063) порушено 10.09.10р. за за явою товариства з обмеженою відповідальністю "Комерційн ий Центр Платінум",м. Дніпропе тровськ.

Постановою від 16.09.10р. боржник а визнано банкрутом, відкрит а ліквідаційна процедура у с праві, призначено ліквідатор а ініціюючого кредитора това риства з обмеженою відповіда льністю "Комерційний Центр П латінум",м. Дніпропетровськ.

Відповідно до ст.4-1 Господар ського процесуального кодек су України господарські суди розглядають справи про ба нкрутство у порядку провадж ення, передбаченому цим Код ексом, з урахуванням особлив остей, встановлених Законом України "Про відновлення пл атоспроможності боржника або визнання його банкру том".

23.11.10р. на затвердження до госп одарського суду Дніпропетро вської області надійшов звіт про проведену роботу з додат ками №22-11/10 від 22.11.10р. та ліквідаці йний баланс ліквідатора.

Відповідно до вимог ч.ч. 1, 5 ст .52 Закону України "Про відновл ення платоспроможності бо ржника або визнання його банкрутом" (надалі - Закон ) у разі, якщо громадянин-підп риємець - боржник або керівні органи боржника - юридичн ої особи відсутні за ї ї місцезнаходженням, або у ра зі ненадання боржником протя гом року до органів державно ї податкової служби згідно із законодавством податков их декларацій, документів б ухгалтерської звітності, а також за наявності інших оз нак, що свідчать про відсут ність підприємницької діял ьності боржника, заява про п орушення справи про банкрутс тво відсутнього боржника мож е бути подана кредитором не залежно від розміру його ви мог до боржника та строку вик онання зобов'язань. Ліквідат ор письмово повідомляє про в изнання господарським судо м відсутнього боржника банк рутом усіх відомих йому кред иторів відсутнього боржник а, які в місячний строк з дн я одержання повідомлення мо жуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрут а.

Отже, законодавством перед бачено особливу процедуру вс тановлення всіх відомих лікв ідатору кредиторів зі ст.52 Зак ону, яка є спеціальною по відн ошенню до загальних процедур банкрутства. До таких потенц ійних кредиторів належать ор гани податкової служби, фонд и соціального страхування та їх повідомлення ліквідаторо м здійснюється шляхом надісл ання письмових повідомлень т аким кредиторам.

Статтею 52 Закону не передба чає публікації в офіційних д рукованих органах оголошенн я про визнання боржника банк рутом, у зв'язку з чим, ліквіда тором не здійснювалось таке оголошення.

В результаті ліквідаційно ї процедури ліквідатором вст ановлена та підтверджена кре диторська заборгованість:

- товариство з обмеженою від повідальністю "Комерційний Ц ентр Платінум", м.Дніпропетро вськ на суму 12 900,00 грн.

Згідно довідок КП "Новомоск овське МБТІ" №1572 від 06.10.2010 р., КП "Дн іпропетровське МБТІ" №11423 від 21 .10.2010 р., Новомосковського міськ районного відділу ДП "Центр Д ержавного земельного кадаст ру" №7037/33/000153 від 15.10.2010 р., Дніпропетр овської регіональної філії Д П "Центр Державного земельно го кадастру" №Ц/12060-10 від 25.10.2010 р., Дн іпропетровського відділенн я РЕР №1 Державтоінспекції ГУ МВС України в Дніпропетровс ькій області №14/1РЕР-3304 від 29.09.10р., Новомосковського ВРЕР УДАІ Г УМВС України в Дніпропетровс ькій області №14/8РЕР-643 від 01.10.2010 р. , Інспекції Державного техні чного нагляду Дніпропетровс ької обласної державної адмі ністрації №2636-02-13 від 28.09.10р., терит оріального управління Держг ірпромнагляду по Дніпропетр овській області №04-14/2128 від 01.10.2010 р ., Новомосковської ОДПІ, м.Ново московськ №28155/10/29-021-94 від 21.10.20110 р. за боржником нерухомого майна, автотранспортних засобів, сі льськогосподарської технік и, земельних ділянок, великов антажних автомобілів та інши х технологічних транспортни х засобів не зареєстровано.

На запити ліквідатора отри мані відповіді Управління Пе нсійного фонду України в м.Но вомосковську Дніпропетровс ька область, відділення вико навчої дирекції Фонду соціал ьного страхування від нещасн их випадків на виробництві т а професійних захворювань Ук раїни в м.Новомосковську, від ділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхуван ня від нещасних випадків на в иробництві та професійних за хворювань України, Новомоско вської міжрайонної виконавч ої дирекції Дніпропетровськ ого обласного відділення вик онавчої дирекції Фонду соціа льного страхування з тимчасо вої втрати працездатності, м .Новомосковськ, Дніпропетров ська область, Новомосковсько го міськрайонного центру зай нятості, м.Новомосковськ, Дні пропетровська область, ВДВС Новомоскровського МУЮ Дніп ропетровської області, м.Нов омосковськ, Дніпропетровськ а область про відсутність за боргованості банкрута.

Згідно листа ПАТ "Південком банк" №1322 від 17.09.2010 р. повідомлено суд, що станом на 13.09.2010 р. залишок грошових коштів боржника ск ладає 0,00 грн.

Статтею 16 Закону України "Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців" передбачено, що з ме тою забезпечення органів дер жавної влади та учасників ци вільного обороту достовірно ю інформацією про юридичних осіб та фізичних осіб (підпри ємців) створюється ЄДР, який м істить відомості щодо місцез находження юридичної особи, дати та номеру записів про вн есення змін до нього, дати вид ачі або зміни свідоцтва про д ержавну реєстрацію, дані про установчі документи, дати та № записів про внесення змін д о них, про відсутність юридич ної особи за її місцезнаходж енням, тощо.

Відповідно до вимог ст.17 Зак ону України "Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців", яки й набув чинності з 01.07.04р., в ЄДР м істяться відомості про відсу тність юридичної особи за її місцезнаходженням, про відс утність підтвердження відом остей про юридичну особу, а та кож відомості про зарезервов ані найменування юридичних о сіб.

Відповідно до вимог ч.ч.1, 3 ст .18 Закону України "Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ", якщо відомості, які підлягаю ть внесенню до ЄДР були внесе ні до нього, то такі відомості вважаються достовірними і м ожуть бути використані в спо рі з третьою особою, доки до ни х не внесено відповідних змі н. Якщо відомості, які підляга ють внесенню до ЄДР, не були до нього внесені, вони не можуть бути використані в спорі з тр етьою особою. Вказаний Зако н, також, визначає порядок в несення до ЄДР записів про ві дсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, які зд ійснюються державним реєстр атором (п.7 ст.19 вищевказаного з акону).

Згідно з ч.8 ст.19 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців", до ЄДР внесен о запис про відсутність юрид ичної особи за її місцезнахо дженням.

Божник за юридичною адресо ю відсутній, фактична адреса не відома. В підтвердження ві дсутності керівних органів б оржника- юридичної особи за місцезнаходженням кредитор ом поданий витяг з Єдиного де ржавного реєстру юридичних о сіб та фізичних осіб-підприє мців №6939956 станом на 07.09.10р. статус відомостей про юридичну осо бу боржника - відсутність юри дичної особи за місцезнаходж ення. У зв'язку з чим виявити м айно, провести інвентаризаці ю активів боржника, витребув ати бухгалтерську документа цію у посадових осіб, неможли во та не дозволяє здійснити д ії з розшуку дебіторів та зі с тягнення дебіторської забор гованості.

Виходячи з вимог ч.2 ст.34 Госп одарського процесуального к одексу України та Закону Укр аїни "Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", суд вважає , що ліквідатор надав суду дос татньо доказів про відсутніс ть боржника за адресою місце знаходження, повно відобрази в обставини справи, додав від повідні документи до звіту.

Ліквідатором наданий про стий вексель серії АА 0884835 від 31. 12.2009 р. на суму 12 900,00 грн., який з моме нту пред'явлення його кредит ором до платежу боржником вт ратив статус цінного паперу, у зв'язку з реалізацією основ ного передбаченого ним права на отримання платежу, в подал ьшому був опротестований із вчиненням виконавчого напис у, виконавче провадження з пр имусового виконання його бул о закінчено через неможливіс ть виконання. За таких обстав ин, вказаний вексель не може в важатися активом боржника, з а рахунок якого можуть бути з адоволені вимоги його кредит орів.

В ліквідаційному балансі ліквідатором відображено ак тиви банкрута та пасив, який в иявлений в ліквідаційній про цедурі.

Наданий реєстр вимог креди торів, який підтверджує визн ані грошові вимоги ліквідато ром у справі.

Майна, грошових коштів та ін ших активів, що належить банк руту, не виявлено. У зв'язку з т им, що активів банкрута не вия влено, задоволення вимог кре диторів не відбувалось.

Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" вимоги не за доволені за недостатністю ма йна, вважаються погашеними.

Згідно п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом", якщо за резу льтатами ліквідаційного бал ансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося ма йна, господарський суд винос ить ухвалу про ліквідацію юр идичної особи-банкрута.

Розглянувши звіт ліквідат ора, ліквідаційний баланс, за слухавши у судовому засіданн і представника ініціюючого к редитора та ліквідатора, суд знаходить достатньо підстав щодо затвердження ліквідаці йного балансу та ліквідації юридичної особи-банкрута.

За результатами ліквідаці йного балансу у банкрута від сутнє майно, тому слід прийня ти рішення про ліквідацію юр идичної особи банкрута.

Згідно п.6 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" провадженн я у справі про банкрутство пі длягає припиненню, якщо затв ерджено звіт ліквідатора у п орядку, передбаченому ст.32 цьо го Закону.

Керуючись ст.86 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни, ст.ст.22-32, п.6 ст.40, ст.52 Закон у України "Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом", су д, -

УХВАЛИВ:

Затвердити ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора товариства з обмеженою від повідальністю "Сервіс Конста нт", м.Дніпропетровськ.

Ліквідувати юридичну особ у - товариство з обмежено ю відповідальністю "Сервіс К онстант", м. Дніпропетровськ, Б абушкінський район, вул. Геро їв Сталінграда, буд. 156А (ЄДРПО У 36933063).

Згідно п.6 ст.31 Закону Україн и "Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом" вважати по гашеними вимоги:

- товариство з обмеженою ві дповідальністю "Комерційний Центр Платінум", м.Дніпропетр овськ на суму 12 900,00 грн.

Припинити повноваження лі квідатора у справі №Б38/208-10 пр о банкрутство товариства з о бмеженою відповідальністю "С ервіс Констант", м.Дніпропетр овськ ініціюючого кредито ра товариства з обмеженою ві дповідальністю "Комерційний Центр Платінум" (49000, м.Дні пропетровськ, вул.Гер.Сталін граду, 144, код ЄДРПОУ 36641697).

Провадження у справі припи нити.

Згідно п.2 ст.32 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом" копію цієї ухвали направити орг ану, який здійснив державну р еєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам держа вної статистики для виключе ння юридичної особи з Єдино го державного реєстру підпри ємств та організацій Украї ни, а також власнику (органу , уповноваженому управляти майном), органам державної податкової служби за місцезн аходженням банкрута.

Суддя Е.М. Бондарєв

Дата ухвалення рішення07.12.2010
Оприлюднено09.12.2010
Номер документу12693828
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —б38/208-10

Постанова від 24.05.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Постанова від 15.03.2011

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Джихур Олена Василівна

Ухвала від 07.12.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 25.11.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Постанова від 16.09.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 10.09.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні