Ухвала
від 07.09.2023 по справі 177/631/22
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/631/22

Провадження № 2/177/46/23

У Х В А Л А

07.09.2023 Криворізький районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Суботіної С. А.

за участі: секретаря Ференц Я. З.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

представників відповідачів Вологжаніної О.Д.,

Криштопи Я.В. ,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Кривому Розі матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Міністерства оборони України, Дніпровського квартино-експлуатаційного управління, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Військова частина НОМЕР_1 , Лозуватська сільська рада Криворізького району Дніпропетровської області, Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області (Управління надання адміністративних послуг відділ № 4), Криворізька районна державна адміністрація Дніпропетровської області, Новолатівська територіальна громада Криворізького району Дніпропетровської області, в особі Новолатівської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, Криворізька районна рада Дніпропетровської області про усунення перешкод у користуванні власністю, вилучення частини земельної ділянки, скасування державної реєстрації земельної ділянки з закриттям поземельної книги та скасування кадастрового номеру в Державному земельному кадастрі, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_4 звернувся до суду з указаним позовом та просить усунути їй перешкоди в користуванні нерухомим майном за адресою: АДРЕСА_1 ; вилучити частину земельної ділянки площею 0,48 га із земель площею 51373879 га з кадастровим номером 1225884400-09-001-0038, що перебуває у власності держави в особі Міністерства оборони України та передана у постійне користування Квартирно-експлуатаційному відділу м. Дніпро, згідно з Державного акта на право постійного користування Б № 009798, виданого у 1980 році Широківським райвиконкомом для розміщення та постійної діяльності Збройних сил України під випробувальним полігоном (танкодром) військової частини НОМЕР_1 ; скасувати державну реєстрацію земельної ділянки з кадастровим номером 1225884400-09-001-0038 у Державному земельному кадастрі Управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області з закриттям Поземельної книги та припиненням речових прав, їх обтяжень, зареєстрованих щодо земельної ділянки, у зв`язку з обмеженим доступом у володінні та розпорядженні нерухомістю, що перебуває у власності позивачки, а також позбавленням права на передачу у власність земельної ділянки за адресами: АДРЕСА_2 та АДРЕСА_2 .

Ухвалою суду від 13.07.2022 відкрито провадження в справі, призначено підготовче засідання, витребувано докази за клопотанням представника позивача.

Відповідач, Міністерство оборони України, скористався своїм правом, передбаченим ст. 178 ЦПК України та 08.08.2022, у порядку ст. 191 ЦПК України, подав відзив на позовну заяву (т.1 а.с.116-118).

Від третьої особи, військової частини НОМЕР_1 , надійшли пояснення по суті спору (т.1 а.с.107-112).

Ухвалою суду від 11.11.2022 закрито підготовче засідання та призначено справу до розгляду по суті.

Згідно з ухвали від 05.05.2023, суд повернувся до стадії підготовчого провадження у справі. Цією ж ухвалою до участі у справі залучено в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору Новолатівську територіальну громаду Криворізького району Дніпропетровської області, в особі Новолатівської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області (ЄДРПОУ 04338233, зареєстроване місцезнаходження: вул. Шкільна, буд. 18, с. Новолатівка Криворізького району Дніпропетровської області) та Криворізьку районну раду Дніпропетровської області (ЄДРПОУ 23929543, зареєстроване місцезнаходження: вул. Кобилянського, буд. 152, м. Кривий Ріг Дніпропетровської області, rayrada@ukrtel.dp.ua);

У підготовчому засіданні позивач та її представник підтримали позовні вимоги, зазначили, що повідомили про всі обставини справи, які відомі, надали необхідні докази на підтвердження позовних вимог. Окрім того, представником позивача заявлено усне клопотання про виклик в судове засідання спеціаліста, який володіє спеціальними знаннями, для допомоги, надання консультації та роз`яснення під час дослідження технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельної ділянки, яка перебуває у користуванні Дніпровського квартирно-експлуатаційного управління, згідно з державного акта про право користування землею від 1980 року серії Б № 009798, а саме, кваліфікованого інженера-землевпорядника ОСОБА_5 .

Присутні у підготовчому засіданні представники відповідачів, Міністерства оборони України та Дніпровського квартирно-експлуатаційного управління, проти задоволення позовних вимог заперечували, просили відмовити у задоволенні позову. Зазначили, що повідомили про всі відомі обставини справи, надали всі необхідні докази. Проти задоволення клопотання представника позивача про виклик спеціаліста, не заперечували.

Інші учасники справи правом на участь у підготовчому засіданні не скористалися, участі представників не забезпечили, повідомлені належним чином. Відповідно до ст. 223 ЦПК України, їх неявка не перешкоджає проведенню підготовчого засідання.

Присутня у судовому засіданні представник третьої особи: військової частини НОМЕР_1 також просила відмовити у задоволенні позовних вимог.

Після виконання завдань підготовчого провадження, визначених ст. 189 ЦПК України, учасники вважали за необхідне його закрити та призначити справу до судового розгляду по суті.

Заслухавши думку учасників процесу, суд дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ст. 189 ЦПК України, завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Підготовче провадження починається відкриттям провадження в справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

Статтею 196 ЦПК України визначено, що для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання, з повідомленням учасників справи.

Відповідно до ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд, серед іншого, може закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Беручи до уваги, що судом вжиті заходи для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, враховуючи відсутність інших заяв по суті справи та заяв, клопотань з процесуальних питань, визначившись з обставинами, які підлягають доказуванню та доказами наданими на їх підтвердження, виконавши вимоги ст. 197 ЦПК України, суд вважає за необхідне закінчити підготовче провадження та призначити справу для розгляду по суті.

З урахуванням положень ст. 12, 74 ЦПК України, з метою повного та об`єктивного з`ясування всіх обставин справи, суд вважає за доцільне задовольнити клопотання представника позивача та викликати у судове засідання спеціаліста.

Керуючись ст. ст. 12, 13, 43, 76, 84, 189, 196-198, 200, 212, 260-261 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Підготовче провадження у вказаній цивільній справі, - закрити та призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 05.10.2023 о 12 год. 45 хв., у приміщенні Криворізького районного суду Дніпропетровської області (пр-т Миру, 5а, м. Кривий Ріг Дніпропетровської області, зал судових засідань № 1), про що повідомити сторони.

Викликати у судове засідання сторони, їх представників, представників третіх осіб, спеціаліста-землевпорядника Мазур Олену Володимирівну.

Повідомити учасників справи про наявність у суді технічної можливості брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://kv.dp.court.gov.ua/sud0420/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення07.09.2023
Оприлюднено12.09.2023
Номер документу113348231
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —177/631/22

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 07.09.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 05.05.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 21.04.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні