Ухвала
від 01.11.2023 по справі 177/631/22
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/631/22

Провадження № 2/177/46/23

У Х В А Л А

01.11.2023 м. Кривий Ріг

Суддя Криворізького районного суду Дніпропетровської області Суботіна С. А. розглянувши клопотання представника відповідача Дніпровського КЕУ Криштопи Яни Василівни про проведення в режимі відеоконференції судового засідання в цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Міністерства оборони України, Дніпровського квартирно-експлуатаційного управління, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Військова частина НОМЕР_1 , Лозуватська сільська рада Криворізького району Дніпропетровської області, Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області (Управління надання адміністративних послуг відділ № 4), Криворізька районна державна адміністрація Дніпропетровської області, Новолатівська територіальна громада в особі Новолатівської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, Криворізька районна рада Дніпропетровської області, про усунення перешкод у користуванні власністю, вилучення частини земельної ділянки, скасування державної реєстрації земельної ділянки з закриттям поземельної книги та скасування кадастрового номеру в Державному земельному кадастрі, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває указана цивільна справа.

На адресу суду від представника відповідача Дніпровського КЕУ Криштопи Я.В. надійшло клопотання про проведення судових засідань, призначених в даній справі, у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у зв`язку неможливістю бути присутньою у судових засіданнях.

Клопотання представника відповідача про проведення судового засідання в режимі відеоконференції суд вважає за можливе розглянути без участі сторін, у письмовому порядку.

Суд, дослідивши вимоги клопотання, приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Відповідно до ч. 7 ст. 11 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Таким чином, з огляду на те, що представник відповідача Дніпровського КЕУ Криштопа Я.В. виявила бажання брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення Криворізького районного суду Дніпропетровської області за допомогою власних технічних засобів, зазначила інформацію про e-mail, за яким зареєстрована в системі, тому суд вважає за доцільне клопотання задовольнити та забезпечити участь представника відповідача Криштопи Я.В. у судовому засіданні, призначеному на 02.11.2023о 09год.30хв., у режимі відеоконференції.

Відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

На підставі викладеного, керуючись ст. 212, 260 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника відповідача Дніпровського КЕУ Криштопи Яни Василівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, - задовольнити.

Судове засідання з розгляду цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Міністерства оборони України, Дніпровського квартирно-експлуатаційного управління, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Військова частина НОМЕР_1 , Лозуватська сільська рада Криворізького району Дніпропетровської області, Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області (Управління надання адміністративних послуг відділ № 4), Криворізька районна державна адміністрація Дніпропетровської області, Новолатівська територіальна громада в особі Новолатівської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, Криворізька районна рада Дніпропетровської області, про усунення перешкод у користуванні власністю, вилучення частини земельної ділянки, скасування державної реєстрації земельної ділянки з закриттям поземельної книги та скасування кадастрового номеру в Державному земельному кадастрі, призначене на02.11.2023о 09год.30хв., здійснювати дистанційно, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комунікаційної платформи EASYCON, за участі представника відповідача Дніпровського КЕУ Криштопи Яни Василівни.

Копію ухвали направити представнику відповідача Дніпровського КЕУ Криштопі Я.В., - для відома та виконання.

Попередити представника відповідача, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо, несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення01.11.2023
Оприлюднено02.11.2023
Номер документу114579443
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —177/631/22

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 07.09.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 05.05.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 21.04.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Суботіна С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні