Ухвала
від 07.09.2023 по справі 751/3885/23
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 вересня 2023 року місто Чернігів

Справа №751/3885/23

Провадження №2/751/976/23

Н о в о з а в о д с ь к и й р а й о н н и й с у д м і с т а Ч е р н і г о в а

в складі: головуючого - судді Маслюк Н. В.

секретаря судового засідання Пилипович А. Я.

учасники справи:

позивачі Товариство з обмеженою відповідальністю «Ремтраксервіс», фізична особа підприємець ОСОБА_1

відповідач ОСОБА_2

представник позивачів ОСОБА_3

представник відповідача ОСОБА_4

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду м. Чернігова у режимі відеоконференції цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Ремтраксервіс», Фізичної особи підприємця ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про відшкодування збитків, -

В с т а н о в и в:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Ремтраксервіс» та фізична особа підприємець ОСОБА_1 звернулися до суду з позовом до ОСОБА_2 про стягнення на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Ремтраксервіс» збитки в розмірі 1 827 167,66 грн, на користь фізичної особи підприємця ОСОБА_1 збитки в сумі 276 616,74 грн та упущену вигоду в розмірі 124 810,15 грн.

Новозаводський районний суд м. Чернігова ухвалою від 26.05.2023 року відкрив провадження у справі за правилами загального позовного провадження, призначив у справі підготовче судове засідання.

Протокольною ухвалою суду від 23.06.2023 підготовче судове засідання відкладено за клопотанням представника відповідача.

У підготовчому судовому засіданні представник відповідачазаявив клопотанняпро залучення до участі у справі, як третю особу Публічне акціонерне товариство «НАСК «Оранта», та витребування документів на підставі яких страховиком проводився розрахунок шкоди, заподіяної внаслідок пошкодження сідлового тягача MAN TGX 18.440 дрн НОМЕР_1 та напівпричепа спеціалізованого рефрижератора Kron SD днз НОМЕР_2 , які були пошкоджені у дорожньо-транспортній пригоді, яка сталася 15.09.2022 року, у тому числі: звіт, висновок або автотоварознавче дослідження незалежного експерта, розрахунок страхового відшкодування. Одночасно просив витребувати із Пирятинського районного суду Полтавської області матеріали справи про адміністративне правопорушення у справі №544/1120/22.

Представник позивачів у судовому засіданні заперечував щодо заявлених клопотань.

Вивчивши клопотання, заслухавши думку сторін, суд дійшов наступного висновку

Відповідно до ч.1 ст.189 ЦПК України, завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Коло питань, які вирішуються на підготовчому засіданні визначено положеннями ст.197 ЦПК України.

Відповідно до ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі в справі також за заявою учасників справи.

Згідно ч. 5 ст. 53 ЦПК України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Цивільно-правова відповідальність ОСОБА_2 застрахована у ПАТ «НАСК «Оранта», яке виконало за відповідача обов`язки перед потерпілою стороною, виплативши страхове відшкодування.

З метою всебічного розгляду справи та повного з`ясування всіх обставин, що мають значення для ухвалення законного та справедливого судового рішення, враховуючи, що рішення у справі може вплинути на права або обов`язки особи, що не є стороною у справі, суд вважає необхідним залучити ПАТ «НАСК «Оранта» як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Крім того, відповідно до п. 7 ч. 2 ст. 198 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання.

Згідно ст.76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 6 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Виходячи з характеру та суті спірних правовідносин, предмету доказуванню, сприяючи сторонам у здійсненні їх процесуальних прав та обов`язків, за наявності обґрунтованих труднощів у самостійному отриманні доказів, суд вважає необхідним клопотання відповідача про витребування доказів задовольнити.

За вказаних обставин, відповідно до положень п.2 ч.2 ст.198 ЦПК України, суд дійшов висновку про відкладення підготовчого судового засідання, про що повідомити учасників справи.

Керуючись ст.ст. 53, 84, 197, 198, 223, 260 ЦПК України, суд

Ухвалив:

Клопотання представника відповідача задовольнити.

Залучити до участі у розгляді справи як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Публічне акціонерне товариство «НАСК «Оранта».

Повідомити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, про її право подати суду письмові пояснення щодо позову протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Витребувати із ПАТ «НАСК «Оранта» документи на підставі яких страховиком проводився розрахунок шкоди, заподіяної внаслідок пошкодження сідлового тягача MAN TGX 18.440 дрн НОМЕР_1 та напівпричепа спеціалізованого рефрижератора Kron SD днз НОМЕР_2 , які були пошкоджені у дорожньо-транспортній пригоді, яка сталася 15.09.2022, у тому числі: звіт, висновок або автотоварознавче дослідження незалежного експерта, розрахунок страхового відшкодування.

Витребувати із Пирятинського районного суду Полтавської області матеріали справи №544/1120/22 про притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 124 КупАП ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Визначити строк подання вказаних доказів протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала є обов`язковою для виконання.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відкласти підготовче судове засідання на 02 жовтня 2023 року на 11 год 00 хв.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає, заперечення включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали складено 12.09.2023.

Суддя Н. В. Маслюк

СудНовозаводський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення07.09.2023
Оприлюднено13.09.2023
Номер документу113371030
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —751/3885/23

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 07.09.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 07.09.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Маслюк Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні