Ухвала
від 12.09.2023 по справі 350/236/23
РОЖНЯТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 350/236/23

Номер провадженн 2-а/350/8/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 вересня 2023 року Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області в складі: головуючого судді Сокирко Л.М., секретаря судових засідань Видойник І.П.,

з участю сторін: представника відповідачаДержавного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» Мошури Н.Б., розглянувши клопотанняпредставника відповідачаДержавногоспеціалізованого господарськогопідприємства «ЛісиУкраїни» МошуриНадії Богданівни провитребування доказіву адміністративнійсправі запозовом ОСОБА_1 до Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» про скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення,

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернувсяв судііз позовомдо Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» про скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення, в якому просить скасувати постанову № 000006 від 30 січня 2023 року по справі про адміністративне правопорушення про притягнення його до адміністративно відповідальності за частиною першою статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Позивач в судове засідання не прибув, справу просив розглядати без його участі. До початку розгляду справи по суті представник відповідача подала клопотання про витребування доказів, в якому просить задля повного з`ясування усіх обставин справи витребувати від Рожнятівського районного суду Івано-Франківської області матеріали адміністративної справи № 350/267/23 про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за частиною першою статті 191 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У судовому засіданні представник відповідачаДержавного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» Мошура Н.Б. клопотання підтримала.

Вивчивши письмові матеріали справи, врахувавши те, що необхідність витребування доказів обґрунтована зокрема неможливістю самостійного зібрання відповідачем зазначених доказів для доведення обставин справи, суд приходить до висновку про необхідність задоволення даного клопотання. Відповідно до частин першої-третьої 1-3статті 80 Кодексу адміністративного судочинства Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) заходи, яких особа, що подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів, та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу. Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу. У відповідності до вимог частин шостої-сьомої статті 80 статті 80Кодексуадміністративногосудочинства України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. При цьому, суд звертає увагу, що в силу частини восьмої статті 80 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України, у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом. Враховуючи викладене, з метою забезпечення повного, всебічного та об`єктивного вирішення справи, суд робить висновок про необхідність задоволення клопотання та витребування зазначених у клопотанні представника відповідача доказів.

Керуючись статями 80,248,370 Кодексу адміністративного судочинства України,

у х в а л и в:

Клопотання представника відповідача про витребування доказівзадовольнити.

Витребувати від Рожнятівського районногосуду Івано-Франківськоїобласті (77600, Івано-Франківська область Калуський район селище Рожнятів, вулиця Шкільна, 15) матеріали адміністративної справи № 350/267/23 провадження № 3/350/124/2023 про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за частиною першою статті 191 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Копію ухвали направити до Рожнятівського районногосуду Івано-Франківськоїобластіобластідля виконання. Роз`яснити уповноваженій особі, що відповідно до частини восьмої статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України,у випадкунеповідомлення судупро неможливістьподати докази,витребувані судом,а такожза неподаннятаких доказівбез поважнихпричин,суд застосовуєдо відповідноїособи заходипроцесуального примусу,визначені цимКодексом. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Сокирко Л.М.

Дата ухвалення рішення12.09.2023
Оприлюднено14.09.2023
Номер документу113416324
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративне правопорушення

Судовий реєстр по справі —350/236/23

Рішення від 19.12.2023

Адміністративне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Сокирко Л. М.

Ухвала від 06.12.2023

Адміністративне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Сокирко Л. М.

Ухвала від 12.09.2023

Адміністративне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Сокирко Л. М.

Ухвала від 04.05.2023

Адміністративне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Сокирко Л. М.

Ухвала від 29.03.2023

Адміністративне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Сокирко Л. М.

Ухвала від 07.03.2023

Адміністративне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Сокирко Л. М.

Ухвала від 01.03.2023

Адміністративне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Сокирко Л. М.

Ухвала від 13.02.2023

Адміністративне

Рожнятівський районний суд Івано-Франківської області

Сокирко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні