Ухвала
від 11.09.2023 по справі 724/776/23
ХОТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 724/776/23 Провадження № 2/724/254/23

У Х В А Л А

06 вересня 2023 року Хотинський районний суд Чернівецької області в складі:

головуючого судді: Єфтеньєва О.Г.

за участі секретаря судового засідання: Банарюк К.Б.

за участі сторін:

представника позивача: Боднарюка В.І.

відповідача: ОСОБА_1

представника відповідача: Соника В.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Хотин Чернівецької області клопотання представника позивача ОСОБА_2 про поновлення строків для подачі доказів у цивільній справі за позовом Малого колективного підприємства «Білфед-Вм» до ОСОБА_1 про усунення перешкод у користуванні нерухомим майном, що належить підприємству, -

В С Т А Н О В И В:

У проваджені Хотинського районного суду Чернівецької області перебуває цивільна справа за позовом Малого колективного підприємства «Білфед-Вм» до ОСОБА_1 про усунення перешкод у користуванні нерухомим майном, що належить підприємству.

В судовому засіданні представник позивача ОСОБА_2 , заявив клопотання про поновлення строків для подачі доказів, а саме просив суд долучити до матеріалів справи та дослідити інвентарну справу МКП «Білфед-Вм» в якій зображено де саме розташоване приміщення м`ясного павільйону та які його розміри. Просив суд задовольнити клопотання та поновити строки.

Відповідач ОСОБА_1 , та його представник ОСОБА_3 , в судовому засіданні просили відмовити у задоволені клопотання про поновлення строків, оскільки вони не були подані разом з позовною заявою та у позивача були відсутні перешкоди подати їх у відповідні строки, крім того копію зазначених доказів сторона відповідача не отримала.

Суд вивчивши матеріали справи, вислухавши думку сторін приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч.1, 2, 4, 8, 9 ст. 83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду.

Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Судом встановлено, що позивач та його представник звертаючись до суду з позовом разом з позовною заявою не додав доказ (копію інвентарної справи МКП «Білфед-Вм») та у позовній заяві не повідомляв суд, що відповідний доказ не може бути наданий разом з позовом та буде надано суду пізніше.

Представник позивача Боднарюк В.І., в судовому засіданні вказав, що перешкод для подання копії інвентарної справи МКП «Білфед-Вм» разом з позовною заявою у позивача не було.

Крім того вказав, що копію інвентарної справи МКП «Білфед-Вм» стороні відповідача надано не було.

Відповідно до ч.1, 4-8, ст. 127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Одночасно із поданням заяви про поновлення процесуального строку має бути вчинена процесуальна дія (подана заява, скарга, документи тощо), щодо якої пропущено строк.

Пропуск строку, встановленого законом або судом учаснику справи для подання доказів, інших матеріалів чи вчинення певних дій, не звільняє такого учасника від обов`язку вчинити відповідну процесуальну дію.

Про поновлення або продовження процесуального строку суд постановляє ухвалу.

Про відмову у поновленні або продовженні процесуального строку суд постановляє ухвалу, яка не пізніше наступного дня з дня її постановлення надсилається особі, яка звернулася із відповідною заявою.

Ухвалу про відмову у поновленні або продовженні процесуального строку може бути оскаржено у порядку, встановленому цим Кодексом.

На думку суду представник позивача Боднарюк В.І., в судовому засіданні не зазначив поважних причин пропуску строків для подання доказів, не обґрунтував обставини, які заважали подати відповідні докази разом з позовною заявою.

Враховуючи вище викладене суд вважає, що у задоволені клопотання представника позивача ОСОБА_2 , про поновлення строків для подачі доказів слід відмовити, оскільки позивач не подав до суду копію інвентарної справи МКП «Білфед-Вм» разом з позовною заявою, не повідомляв суд, що відповідний доказ буде надано суду пізніше, доказів які підтверджують надіслання відповідачу копії інвентарної справи МКП «Білфед-Вм» суду не надано та не зазначено і не обґрунтовано поважність причин пропуску строків для подання доказів.

На підставі наведеного та керуючись ст. 83, 127, 260 ЦПК України суд,-

П О С Т А Н О В И В:

В задоволенні клопотання представника позивача Боднарюка В.І., про поновлення строків для подачі доказів у цивільній справі за позовом Малого колективного підприємства «Білфед-Вм» до ОСОБА_1 про усунення перешкод у користуванні нерухомим майном, що належить підприємству відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Чернівецького апеляційного суду через Хотинський районний суд Чернівецької області або безпосередньо до суду апеляційної інстанції в 15-ти денний строк з дня проголошення.

Повний текст ухвали виготовлено 11.09.2023 року.

Суддя: Олександр Георгійович ЄФТЕНЬЄВ

СудХотинський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення11.09.2023
Оприлюднено15.09.2023
Номер документу113440332
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: усунення перешкод у користуванні майном

Судовий реєстр по справі —724/776/23

Постанова від 13.12.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Постанова від 28.11.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Постанова від 28.11.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Височанська Н. К.

Рішення від 05.10.2023

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

Рішення від 25.09.2023

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Єфтеньєв О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні