Ухвала
від 15.09.2023 по справі 200/5868/15-к
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

15.09.23

Справа № 200/5868/15

Провадження № 1-кп/932/402/23

УХВАЛА

Іменем України

14 вересня 2023 року Бабушкінський районний суд м. Дніпропетровська

у складі:

Головуючого-судді ОСОБА_1

суддів: ОСОБА_2 , ОСОБА_3

при секретарі ОСОБА_4

прокурора ОСОБА_5

захисників -адвокатів ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8

з участю:

представника потерпілого ОСОБА_9

обвинувачених ОСОБА_10 , ОСОБА_11 ,

розглянувши у судовому засіданні кримінальне провадження, внесене до ЄРДР за № 12013040000000504, за обвинуваченням ОСОБА_12 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.3 ст.28, ч.1, ч.2 ст.366, ч.2 ст.209, ч.2 ст.15 ч.5 ст.191 КК України, ОСОБА_10 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.3 ст.28, ч.1, ч.2 ст.366, ч.2 ст.209, ч.2 ст.15 ч.5 ст.191, ч.1. ч.4 ст.358 КК України, ОСОБА_11 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.3 ст.28, ч.1, ч.2 ст.366 КК України, ОСОБА_13 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.5 ст.191, ч.5 ст.27, ч.2 ст.366, ч.2 ст.209, ч.5 ст.27 ч.2 ст.209 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Бабушкінського райсуду м. Дніпропетровська знаходиться кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_12 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.3 ст.28, ч.1, ч.2 ст.366, ч.2 ст.209, ч.2 ст.15 ч.5 ст.191 КК України, ОСОБА_10 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.3 ст.28, ч.1, ч.2 ст.366, ч.2 ст.209, ч.2 ст.15 ч.5 ст.191, ч.1. ч.4 ст.358 КК України, ОСОБА_11 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.3 ст.28, ч.1, ч.2 ст.366 КК України, ОСОБА_13 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.5 ст.191, ч.5 ст.27, ч.2 ст.366, ч.2 ст.209, ч.5 ст.27 ч.2 ст.209 КК України.

Відповідно до копії свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 , виданого Чечелівським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у м. Дніпрі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Захисник адвокат ОСОБА_7 заявив клопотання про закриття кримінального провадження відносно ОСОБА_13 , у зв`язку з його смертю та повідомив, що близькі родичі обвинуваченого не мають наміру продовжувати розгляд кримінального провадження з метою його реабілітації. Також у зв`язку з цим просив скасувати арешт, накладений відповідно до ухвали слідчого судді Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 18.12.2014 на майно обвинуваченого ОСОБА_13 , а саме з квартири АДРЕСА_1 та залишити цивільний позов Дніпропетровської міської ради в частині стягнення з ОСОБА_13 матеріальної шкоди, без розгляду.

Прокурор не заперечував проти закриття кримінального провадження, у зв`язку зі смертю обвинуваченого ОСОБА_13 , однак заперечував проти скасування арешту з майна, належного ОСОБА_13 .

Представник потерпілого ОСОБА_9 підтримала позицію прокурора.

Захисники адвокати ОСОБА_6 , ОСОБА_8 та обвинувачені ОСОБА_10 і ОСОБА_11 підтримали клопотання.

Вислухавши думку учасників процесу, вивчивши матеріали кримінального провадження, суд вважає за можливе задовольнити клопотання захисника адвоката ОСОБА_7 , виходячи з наступного.

Як вбачається з обвинувального акту, ОСОБА_14 обвинувачується у скоєння кримінальних правопорушень за наступних обставин.

ОСОБА_12 , особа відносно якої матеріали виділено в окреме провадження, ОСОБА_11 , ОСОБА_10 , діючи у складі організованої групи, а також за попередньою змовою з ОСОБА_13 , в період часу з кінця грудня 2010 року по липень 2013 року скоїли ряд злочинів у сфері службової діяльності, а також проти державної власності за наступних обставин.

ОСОБА_12 , обіймаючи посаду начальника Управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради з 15.10.2010 року, будучи службовою особою місцевого самоврядування 9 рангу 5 категорії, маючи великий досвід роботи в органах місцевого самоврядування на керівній посаді та організаторські здібності, приблизно наприкінці грудня 2010 року, більш точний час досудовим слідством не встановлено, діючи з корисливих мотивів, усвідомлюючи суспільну небезпеку і наслідки своїх дій, маючи умисел на заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, володіючи організаторськими здібностями та якостями лідера, вирішив створити організовану групу, тобто стійке об`єднання декількох осіб для вчинення цього та інших злочинів у сфері службової діяльності, об`єднаних єдиним планом з розподілом функцій учасників групи, спрямованих на досягнення цього плану, відомого всім учасникам групи.

Так, ОСОБА_12 , обіймаючи посаду начальника Управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради, відповідно до Положення про Управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради, затвердженого 24.12.2008 року рішенням сесії Дніпропетровської міської ради 5-го скликання № 79/41 (із змінами, внесеними рішенням сесії Дніпропетровської міської ради № 57/60 від 27.08.2010 року), був наділений, зокрема, наступними повноваженнями: здійснювати керівництво діяльністю Управління, нести персональну відповідальність за виконання покладених на Управління завдань, реалізацію його прав і обов`язків та управління персоналом Управління; затверджувати положення про структурні підрозділи Управління; видавати у межах компетенції накази, організовувати та контролювати їх виконання; представляти Управління у взаємодіях з фізичними та юридичними особами; вести особистий прийом громадян; бути головним розпорядником коштів Управління; видавати довіреності (доручення) посадовим особам Управління на здійснення певних функцій (повноважень) від імені Управління; організовувати підготовку та внесення у встановленому порядку на розгляд міської ради та її виконавчого комітету проектів рішень, на розгляд міського голови - проектів розпоряджень, інших документів з питань, визначених цим Положенням; підписувати, погоджувати, затверджувати різні документи в межах своєї компетенції; затверджувати ескізи печаток та штампів Управління, відкривати рахунки в територіальних органах Державного казначейства України; відзначати працівників Управління відзнаками Управління (грамотами, дипломами, подяками); подавати в установленому порядку кандидатури працівників до правління для нагородження державними та урядовими нагородами, відзначення відзнаками Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Дніпропетровської обласної ради, міської ради та міського голови; здійснювати призначення та звільнення працівників згідно з чинним законодавством України; здійснювати інші повноваження, як керівник виконавчого органу міської ради з правом юридичної особи.

Таким чином, ОСОБА_12 , обіймаючи посаду начальника Управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради, виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, у зв`язку з чим являвся службовою особою.

Так, ОСОБА_12 , будучи наділеним повноваженнями з розпорядження коштами в межах виділених Дніпропетровською міською радою обсягів фінансування з місцевого бюджету затвердженого кошторису на проведення соціальних програм Управлінням внутрішньої політики; представлення Управління у взаємодіях з фізичними та юридичними особами, підписання, погодження, затвердження тощо різних документів у межах своєї компетенції; розробив план скоєння злочинів проти державної власності, а також у сфері службової діяльності у складі організованої групи. Сутність злочинного умислу ОСОБА_12 щодо заволодіння державним майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, а також службового підроблення полягала в тому, щоб перераховувати бюджетні грошові кошти, виділені з міського бюджету для здійснення діяльності Управління, в т.ч. для здійснення заходів, передбачених Програмами діяльності Дніпропетровської міської ради та територіальної громади м. Дніпропетровська, на рахунки заздалегідь підібраних суб`єктів підприємницької діяльності за виконання робіт та надання послуг щодо виконання зазначених програм, які фактично надаватися не будуть; переводити вказані кошти у готівку та розпоряджатися ними на власний розсуд.

3 метою створення підстав для перерахування бюджетних грошових коштів на рахунки заздалегідь підшуканих суб`єктів підприємницької діяльності ОСОБА_12 планував оформлювати завідомо неправдиві договори між Управлінням та зазначеними суб?єктами про виконання неіснуючих робіт і послуг та інші завідомо неправдиві документи - додаткові угоди, акти приймання виконаних робіт, рахунки, акти звірки розрахунків та інше, створюючи при цьому вигляд законної діяльності та приховуючи факт скоєння злочину.

При цьому ОСОБА_12 прийняв рішення залучити до скоєння злочинів особу відносно якої матеріали виділено в окреме провадження, який був наділений певними організаційно-розпорядчими та адміністративно - господарськими повноваженнями і, за задумом ОСОБА_12 , повинен був контролювати перерахування бюджетних грошових коштів, а також підписувати необхідні документи від імені Управління в разі його відсутності.

Також ОСОБА_12 вирішив залучити до участі в організованій групі свого знайомого ОСОБА_11 , який з 2007 року входив до складу експертно-консультаційного комітету з питань захисту конституційних прав громадян при Управлінні внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради, мав велике коло знайомств, і який, за задумом ОСОБА_12 , мав займатися пошуком підприємств, на рахунки яких будуть перераховуватися бюджетні грошові кошти, пошуком осіб для призначення на керівні посади у зазначені підприємства, а також за необхідності виконувати посередницькі функції щодо отримання документів, грошових коштів тощо.

Крім того, ОСОБА_12 вирішив залучити до участі в організованій групі свою дочку ОСОБА_10 , яка з 2007 року була президентом Регіонального Фонду «Громадські ініціативи» та директором ПП ПФ «Свідовид», і яка, за задумом ОСОБА_12 , мала займатися переведенням отриманих від Управління Внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради грошових коштів на рахунки вищевказаних підприємств, пошуком осіб для призначення на керівні посади у зазначені підприємства, а також за необхідності виконувати посередницькі функції щодо отримання документів, грошових коштів тощо.

Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на створення організованої групи, ОСОБА_12 приблизно наприкінці 2010 року, діючи згідно з розробленим планом та усвідомлюючи, що здійснити свій злочинний умисел без співучасників буде неможливо, за участі особи відносно якої матеріали виділено в окреме провадження, свого знайомого ОСОБА_11 , який з 2007 року входив до складу експертно-консультаційного комітету з питань захисту конституційних прав громадян при Управлінні внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради, своєї дочки ОСОБА_10 , яка з 2007 року займалась підприємницькою діяльністю, запропонував останнім бути співучасниками у скоєнні вищезазначених злочинів, на що особа відносно якої матеріали виділено в окреме провадження, ОСОБА_11 , ОСОБА_15 , переслідуючи корисливі мотиви, надали свою згоду.

Вказані злочини скоювалися учасниками організованої групи за попередньо розробленим ОСОБА_12 планом, який у деталях був відомий кожному учаснику організованої групи з розподілом функцій учасників групи, спрямованих на досягнення цього плану.

Так, ОСОБА_12 як організатор злочинної групи відвів собі наступні злочинні функції: здійснював загальне керівництво діяльністю організованої групи; розробив план скоєння злочинів, створив організовану групу учасників та розподілив між ними злочинні функції, спрямовані на досягнення злочинного плану; розподіляв між учасниками групи дохід, отриманий від злочинної діяльності; безпосередньо керуючи злочинною діяльністю членів організованої групи, забезпечував внутрішню стійкість злочинного об?єднання; безпосередньо керував процесом підготовки щорічних проектів кошторисів на виділення бюджетних грошових коштів Дніпропетровської міської ради на проведення програм, які повинні виконуватись Управлінням внутрішньої політики; безпосередньо брав участь у сесії Дніпропетровської міської ради, на якій переконував депутатів в необхідності виділення сум бюджетних коштів, визначених співучасником організованої групи особи відносно якої матеріали виділено в окреме провадження, у кошторисі на проведення програм, які планувались для виконання Управлінням внутрішньої політики на наступний рік; підписував всі документи бухгалтерського обліку Управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради щодо надходження до управління грошових коштів, виділених Дніпропетровською міською радою для фінансування соціальних програм, які повинні виконуватися Управлінням внутрішньої політики, підписував як керівник управління підроблені договори, акти виконаних робіт, акти звірки з суб`єктами підприємницької діяльності за роботи, які фактично не виконувались, проставляв резолюції «Для оплати» на рахунках; керував діяльністю інших підлеглих йому працівників Управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради, не обізнаних із злочинним планом учасників організованої групи, під час виконання зазначеними працівниками своїх функцій щодо обігу документів Управління внутрішньої політики стосовно виконання робіт зазначених у підроблених договорах з суб?єктами підприємницької діяльності, веденням документів бухгалтерського обліку Управління щодо руху грошових коштів, виділених Дніпропетровською міською радою для фінансування та здійснення заходів, передбачених Програмами діяльності Дніпропетровської міської ради та територіальної громади м. Дніпропетровська, тощо.

На учасника організованої групи - особи відносно якої матеріали виділено в окреме провадження, були покладені наступні функції: безпосередньо готував проекти кошторисів про необхідність виділення сум бюджетних грошових коштів для фінансування та здійснення заходів передбачених Програмами діяльності Управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради та територіальної громади м: Дніпропетровська; керував діяльністю інших підлеглих працівників Управління внутрішньої політики, не обізнаних із злочинним планом учасників організованої групи, під час виконання зазначеними працівниками своїх функції щодо обігу документів управління стосовно документів бухгалтерського обліку, щодо руху грошових коштів, виділених Дніпропетровською міською радою для фінансування та здійснення заходів, передбачених Програмами діяльності Дніпропетровської міської ради та територіальної громади м. Дніпропетровська; виконував обов`язки ОСОБА_12 на час його відсутності, а саме підписував як виконуючий обов`язки керівника Управління підроблені договори, акти виконаних робіт, акти звірки з суб?єктами підириємницької діяльності за роботи, які фактично не виконувались, проставляв резолюції «Для оплати» на рахунках; після звільнення 30.11.2012 року ОСОБА_12 з управління, підписував як т.в.о. начальника підроблені додаткові угоди та акти звірок з суб`єктами підприємницької діяльності (необхідних для отримання грошових коштів за підробленими договорами за 2012 рік).

На учасника організованої групи ОСОБА_11 були покладені наступні злочинні функції: підшукував суб`єкти підприємницької діяльності для укладання підроблених договорів, отримував від суб`єктів підприємницької діяльності, не обізнаних із злочинним планом учасників організованої групи, переведені у готівку грошові кошти для подальшої їх передачі організатору групи ОСОБА_12 ; безпосередньо контролював підписання підроблених договорів організатором групи ОСОБА_12 та суб`єктами підприємницької діяльності, не обізнаних із злочинним планом учасників організованої групи; безпосередньо брав участь у підготовці фіктивних документів від імені заздалегідь підшуканих підприємств які не виконували роботи для Управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради передбачених Програмами діяльності Дніпропетровської міської ради та територіальної громади м. Дніпропетровська; безпосередньо приймав участь у пошуках осіб на посади директорів підконтрольних підприємств, не обізнаних із злочинним планом учасників організованої групи, з метою прикриття незаконної діяльності членів організованої групи, безпосередньо займався пошуком підприємств на які членами організованої групи були перераховані бюджетні грошові кошти отримані злочинним шляхом.

На учасника організованої групи ОСОБА_10 були покладені наступні злочинні функції: безпосередньо вела діяльність від імені заздалегідь підшуканих підприємств, які фактично ніяких послуг Управлінню внутрішньої політики не надавали, складала підроблені договори, шляхові листи на автомобіль, підробляла в цих шляхових листах підписи від імені водіїв про використання цього автомобіля; безпосередньо розпоряджалась розрахунковими рахунками підконтрольних підприємств, тим самим забезпечувала отримання членами організованої групи бюджетних грошових коштів отриманих злочинних шляхом; переводила отримані від Управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради грошові кошти з рахунків підконтрольних підприємств на розрахункові рахунки заздалегідь підшуканих суб`єктів підприємницької діяльності, директори яких були необізнаними про злочинні наміри організованої групи; особисто отримувала переведені у готівку гроші від зазначених суб`єктів підприємницької діяльності та передавала членам організованої групи.

Всі учасники організованої групи, створеної ОСОБА_12 , були обізнані про мету її створення та про роль кожного учасника під час скоєння злочинів.

Крім того, згідно зі злочинним умислом організатора групи ОСОБА_12 залучення до складу групи інших посадових осіб Управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради було недоцільним з метою забезпечення конспірації діяльності організованої групи, а виконанням іншими посадовими особами зазначеного управління своїх функціональних обов`язків з порушенням закону, які б забезпечили учасникам організованої групи досягнення своєї злочинної мети, планувалось за рахунок віддання злочинних наказів підлеглим співробітникам Управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради, наділених певними повноваженнями, зокрема головному бухгалтеру-начальнику відділу бухгалтерського обліку і звітності, кадрової і правової роботи Управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради - ОСОБА_16 , яка відповідно до своєї посадової інструкції була наділена службовими повноваженнями щодо здійснення обліку та контролю операцій, пов`язаних з рухами коштів та товарно-матеріальних цінностей, тобто могла забезпечити необхідний касовий облік готівкових коштів, якими планували заволодіти учасники організованої групи ОСОБА_12 , особа відносно якої матеріали виділено в окреме провадження, ОСОБА_17 , ОСОБА_10 під виглядом здійснення заходів, передбачених Програмами діяльності Дніпропетровської міської ради та територіальної громади м. Дніпропетровська.

Таким чином, діючи протягом тривалого періоду часу, з грудня 2010 року по липень 2013 року на території м. Дніпропетровська члени організованої групи, очолюваної ОСОБА_12 , заволоділи шляхом зловживання своїм службовим становищем державним майном - коштами місцевого бюджету на загальну суму 1 134 995,96 гривень, що в 600 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, тобто в особливо великих розмірах, та вчинили службові підроблення, що спричинили тяжкі наслідки.

Створеній ОСОБА_12 організованій групі, до складу якої увійшли особа відносно якої матеріали виділено в окреме провадження, ОСОБА_11 , ОСОБА_15 , були притаманні стійкість, яка базувалась на авторитеті її організатора і матеріальній зацікавленості учасників групи у скоєнні злочинів, координації дій учасників групи її організатором, внутрішньо груповим розподілом ролей між її членами.

ОСОБА_13 , в період з кінця грудня 2010 року по травень 2013 року, діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою із ОСОБА_12 , особи відносно якої матеріали виділено в окреме провадження, ОСОБА_11 , здійснив пособництво у службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки, а також у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, а саме бюджетними грошовими коштами місцевого бюджету, за наступних обставин.

Так, він, будучи власником ТОВ «Інженерно-технічний центр «Основа» (ТОВ «ІТЦ «Основа») м. Дніпропетровська, код 33384816, наприкінці грудня 2010 року, більш точний час в ході слідства не встановлено, вступив у попередню змову на скоєння вказаного злочину із ОСОБА_12 , який обіймав посаду начальника Управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради, особою відносно якої матеріали виділено в окреме провадження, та своїм знайомим ОСОБА_11 , не будучи обізнаним про те, що вони діють у складі організованої групи.

В період з січня 2011 року по квітень 2013 року ОСОБА_12 та особа відносно якої матеріали виділено в окреме провадження, діючи відповідно до розробленого злочинного плану, всупереч інтересів служби, у складі організованої групи, перебуваючи за місцем роботи по АДРЕСА_2 , за участі учасника організованою групи ОСОБА_11 , при пособництві співучасника злочину ОСОБА_13 , здійснюючи службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, оформили завідомо неправдиві договори між Управлінням внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради (УВП ДМР) та ТОВ «ІТЦ «Основа», а також додатки та додаткові угоди до цих договорів, акти звірки розрахунків, рахунки, акти приймання-передачі виконаних робіт, а саме: договір між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 1/01-11 від 10.01.2011 року, додаток № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 1/01-11 від 10.01.2011 року, акт № 1/28-01 від 28.01.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/28-01 від 28.01.2011 року, акт № 2/09 від 01.10.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/09 від 01.10.2011 року, акт № 2/10 від 01,11,2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/10 від 01.11.2011 року, договір між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 3/0102-11 від 01.02.2011 року, додаток № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 3/0102-11 від 01.02.2011 року, додаткову угоду № 2 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 3/0102-11 від 01.02.2011 року, акт звірки розрахунків від 03.01.2012 року до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 3/0102-11 від 01.02.2011 року, акт № 3/22-02 від 22.02.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 3/22-02 від 22.02.2011 року, акт № 2/04-04 від 04.04.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/04-04 від 04.04.2011 року, акт № 2/10-05 від 10.05.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/10-05 від 10.05.2011 року, Акт № 2/24-05 від 24.05.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/24-05 від 24.05.2011 року, акт № 2/08 від 01.09.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/08 від 01.09.2011 року, акт № 2/24-06 від 24.06.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/24-06 від 24.06.2011 року, акт № 2/29-07 від 01.08.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/29-07 від 01.08.2011 року, акт № 2/11 від 01.12.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/11 від 01.12.2011 року, акт № 2/12 від 20.12.2011 року між ТОВ ІПЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/12 від 20.12.2011 року, договір між ТОВ ITЦ «Основа» та УВП ДМР № 2/1702-11 від 17.02.2011 року, додаток № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 2/1702-11 від 17.02.2011 року, додаткову угоду № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 2/1702-11 від 17.02.2011 року, акт звірки розрахунків від 01.02.2012 року до договору між ТОВ ITЦ «Основа» та УВП ДМР № 2/1702-11 від 17.02.2011 року, акт звірки розрахунків від 01.03.2012 року до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 2/1702-11 від 17.02.2011 року, акт № 2/22-02 від 22.02.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВІІ ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/22-02 від 22.02.2011 року, акт № 1/04-04 від 04.04.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/04-04 від 04.04.2011 року, акт № 1/10-05 від 10.05.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/10-05 від 10.05.2011 року, акт № 1/24-05 від 24.05.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/24-05 від 24.05.2011 року, акт № 1/24-06 від 24.06.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/24-06 від 24.06.2011 року, акт № 1/29-07 від 01.08.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/29-07 від 01.08.2011 року, акт № 1/08 від 01.09.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/08 від 01.09.2011 року, акт № 1/09 від 01.10.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/09 від 01.10.2011 року, акт № 1/10 від 01.11.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/10 від 01.11.2011 року, акт № 1/11 від 01.12.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/11 від 01.12.2011 року, акт № 12 від 20.12.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/12 від 20.12.2011 року, договір між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 4/1702-11 від 17.02.2011 року, додаток № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 4/1702-11 від 17.02.2011 року, акт № 1/22-02 від 22.02.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, договір між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 7 від 29.03.2011 року, додаткову угоду № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 7 від 29.03.2011 року, додаткову угоду № 2 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 7 від 29.03.2011 року, акт звірки розрахунків від 03.01.2012 року до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР 3 7 від 29.03.2011 року, акт звірки розрахунків від 01.02.2012 року до договору між ТОВ ІТЦ № 1/30-03 від 30.03.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/30-03 від 30.03.2011 року, акт № 6/10-05 від 10.05.2011 року між ТОВ ITI «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 6/10-05 від 10.05.2011 року, акт № 5/24-05 від 24.05.2011 року між ТОВ ІТШ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 5/24-05 від 24.05.2011 року, акт № 5/29-07 від 01.08.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 5/29-07 від 01.08.2011 року, акт № 5/10 від 01.11.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДИР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 5/10 від 01.11.2011 року, акт № 3/11 від 01.12.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 3/11 від 01.12.2011 року, акт № 3/12 від 20.12.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 3/12 від 20.12.2011 року, договір між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 8 від 30.03.2011 року, додаткову угоду № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 8 від 30.03.2011 року, акт звірки розрахунків від 01.03.2012 року до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 8 від 30.03.2011 року, акт № 2/30-03 від 30.03.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/30-03 від 30.03.2011 року, акт № 1/31-03 від 31.03.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/31-03 від 31.03.2011 року, акт № 3/10-05 від 10.05.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 3/10-05 від 10.05.2011 року, акт № 6/11 від 01.12.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 6/11 від 01.12.2011 року, договір між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 9 від 30.03.2011 року, додаток № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 9 від 30.03.2011 року, додаткову угоду № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 9 від 30.03.2011 року, акт звірки розрахунків від 01.02.2012 року до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 9 від 30.03.2011 року, акт № 2/31-03 від 31.03.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/31-03 від 31.03.2011 року, акт № 4/10-05 від 10.05.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 4/10-05 від 10.05.2011 року, акт № 3/24-05 від 24.05.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 3/24-05 від 24.05.2011 року, акт № 1/08-07 від 08.07.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/08-07 від 08.07.2011 року, акт № 3/29-07 від 01.08.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 3/29-07 від 01.08.2011 року, акт № 3/08 від 01.09.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 3/08 від 01.09.2011 року, акт № 3/09 від 01.10.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 3/09 від 01.10.2011 року, акт № 3/10 від 01.11.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 3/10 віл 01.11.2011 року, акт № 4/11 від 01.12.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 4/11 від 01.12.2011 року, акт № 4/12 від 20.12.2011 року між ТОВ ITЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 4/12 від 20.12.2011 року, договір між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ЛМР № 10 віл 31.03.2011 року, додаток № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 10 від 31.03.2011 року, додаткову угоду № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 10, акт звірки розрахунків від 01.02.2012 року до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВІТ ДМР № 10 від 31.03.2011 року, акт № 3/30-03 від 31.03.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 3/30-03 від 31.03.2011 року, акт № 5/10-05 від 10.05.2011 року між ТОВ ITI «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 5/10-05 від 10.05.2011 року, акт № 4/24-05 від 24.05.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 4/24-05 від 24.05.2011 року, акт № 2/08-07 від 08.07.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/08-07 від 08.07.2011 року, акт № 4/29-07 від 01.08.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 4/29-07 від 01.08.2011 року, акт № 4/08 від 01.09.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 4/08 від 01.09.2011 року, акт № 4/09 від 01.10.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 4/09 від 01.10.2011 року, акт № 4/10 від 01.11.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 4/10 від 01.11.2011 року, акт № 5/11 від 01.12.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 5/11 від 01.12.2011 року, акт № 5/12 від 20.12.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 5/12 від 20.12.2011 року, договір між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 15/1 від 12.10.2011 року, додаток № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 15/1 від 12.10.2011 року, акт № 15/10 від 14.10.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 15/10 від 14.10.2011 року, договір між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 15/2 від 12.10.2011 року, додаток № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 15/2 від

12.10.2011 року, акт № 14/10 від 14.10.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 14/10 від 14.10.2011 року, договір між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 18 від 08.12.2011 року, додаток № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР N 18 від 08.12.2011 року, додаткову угоду № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 18 від 08.12.2011 року, акт звірки розрахунків від 01.04.2012 року до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 18 від 08.12.2011 року, акт звірки розрахунків від 03.05.2012 року до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 18 від 08.12.2011 року, акт № 2/12 від 09.12.2011 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/12 від 09.12.2011 року, договір між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 1 від 20.02.2012 року, додаток № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР 3 1 від 20.02.2012 року, додаткову угоду № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 1 від 20.02.2012 року, додаткову угоду № 2 до договору між ТОВ ITI «Основа» та УВП ДМР № 1 від 20.02.2012 року, додаткову угоду № 3 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 1 та УВП ДМР № 1 від 20.02.2012 року, акт звірки розрахунків від 27.03.2013 року до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/01 від 01.03.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/01 від 01.03.2012 року, акт № 1/02 від 01.03.2012 року між ТОВ ITII «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/02 від 01.03.2012 року, акт № 4/03 від 03.04.2012 року між ТОВ ITЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 4/03 від 03.04.2012 року, акт № 1/04 від 10.05.2012 року між ТОВ ITI «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/04 від 10.05.2012 року, акт № 1/05 від 01.06.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/05 від 01.06.2012 року, акт № 1/07 від 01.08.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/07 від 01.08.2012 року, акт № 1/06 від 14.08.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/06 від 14.08.2012 року, акт № 1/08 від 07.09.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/08 від 07.09.2012 року, акт № 1/09 від 04.10.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/09 від 04.10.2012 року, акт № 1/10 від 02.11.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/10 від 02.11.2012 року, акт № 1/11 від 23.12.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/11 від 23.12.2012 року, акт № 1/12 від 25.12.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/12 від 25.12.2012 року, договір між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 2 від 20.02.2012 року, додаток № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 2 від 20.02.2012 року, додаткову угоду № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 2 від 20.02.2012 року, додаткову угоду № 2 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 2 від 20.02.2012 року, додаткову угоду № 4 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 2 від 20.02.2012 року, акт звірки розрахунків від 27.03.2013 року до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 2 від 20.02.2012 року, акт № 2/01 від 01.03.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1201 від 01.03.2012 року, акт № 2/02 від 01.03.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/02 від 01.03.2012 року, акт № 5/03 від 03.04.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 5/03 від 03.04.2012 року, акт № 2/04 від 10.05.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/04 від 10.05.2012 року, акт № 2/05 від 01.06.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/05 від 01.06.2012 року, акт № 2/07 від 01.08.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/07 від 01.08.2012 року, акт № 2/06 від 14.08.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/06 від 14.08.2012 року, акт № 2/08 від 04.09.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/08 віл 04.09.2012 року, акт № 2/09 від 04.10.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/09 від 04.10.2012 року, акт № 2/10 від 02.11.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/10 від 02.11.2012 року, акт № 2/12 від 25.12.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/12 від 25.12.2012 року, договір між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 3 від 21.02.2012 року, додаток № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 3 від 21.02.2012 року, додаткову угоду № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 3 від 21.02.2012 року, додаткову угоду № 2 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВІІ ДМР № 3 від 21.02.2012 року, додаткову угоду № 3 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 3 від 21.02.2012 року, додаткову угоду № 4 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 3, акт звірки розрахунків від 27.03.2013 року до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 3 від 21.02.2012 року, акт № 3/02 від 01.03.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 3/02 від 01.03.2012 року, акт № 6/03 від 03.04.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 6/03 від 03.04.2012 року, акт № 3/04 від 10.05.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 3/04 від 10.05.2012 року, акт № 3/05 від 01.06.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 3/05 від 01.06.2012 року, акт № 3/07 від 01.08.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 3/07 від 01.08.2012 року, акт № 3/06 від 14.08.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 3/06 від 14.08.2012 року, акт № 3/08 від 04.09.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 3/08 від 04.09.2012 року, акт № 3/09 від 04.10.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 3/09 від 04.10.2012 року, акт № 3/10 від 02.11.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 3/10 від 02.11.2012 року, акт № 3/11 від 25.12.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 3/11 від 25.12.2012 року, договір між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 4 від 26.03.2012 року, додаток № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 4 від 26.03.2012 року, акт № 1/4 від 17.04.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/4 від 17.04.2012 року, договір між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 5 від 26.03.2012 року, додаток № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 5 від 26.03.2012 року, акт № 1/5 від 17.04.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР ТОВ ІТЦ «Основа»№ 1/5 від 17.04.2012 року, договір між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВІІ ДМР № 6 від 26.03.2012 року, додаток № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 6 від 26.03.2012 року, акт № 1 від 03.04.2012 року між ТОВ ITЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1 віл 03.04.2012 року, договір між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 11 від 05.07.2012 року, додаток № 1 до договору між ТОВ ІТП «Основа» та УВП ДМР № 11 від 05.07.2012 року, акт № 1/07 від 05.07.2012 року між ТОВ ITП «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 1/07 від 05.07.2012 року, договір між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 12 від 05.07.2012 року, додаток № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 12 від 05.07.2012 року, акт № 2/07 від 05.07.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 2/07 від 05.07.2012 року, договір мж ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 14 віл 02.08.2012 року, додаток № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВІІ ДМР № 14 від 02.08.2012 року, додаткову угоду № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВІІ ДМР № 14, додаткову угоду № 2 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 14 від 02.08.2012 року, додаткову угоду № 3 до договору між ТОВ ITЦ «Основа» та УВІІ ДМР № 14 від 02.08.2012 року, додаткову угоду № 4 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВІІ ДМР № 14 від 02.08.2012 року, акт звірки розрахунків від 27.03.2013 року до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВІІ ДМР № 14 від 02.08.2012 року, акт № 4/1-08 від 08.08.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 4/1-08 від 08.08.2012 року, акт № 4/2-08 від 03.09.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 4/2-08 від 03.09.2012 року, акт № 4/09 від 04.10.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 4/09 від 04.10.2012 року, акт № 4/10 від 02.11.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 4/10 від 02.11.2012 року, акт № 4/11 від 23.12.2012 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 4/11 від 23.12..2012 року, договір між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 3 від 28.03.2013 року, додаток № 1 до договору між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР № 3 від 28.03.2013 року. акт № 3/03 від 24.04.2013 року між ТОВ ІТЦ «Основа» та УВП ДМР, рахунок ТОВ ІТЦ «Основа» № 3/03 від 24.04.2013 року, до яких внесли завідомо неправдиві відомості про те, що ТОВ «ІТЦ «Основа» нібито виконало для Управління роботи та послуги, пов?язані з адмініструванням веб-сайту Дніпропетровської міської ради, інформаційно - технічному обслуговуванні обладнання, комплексу послуг на виконання програми правової освіти населення, програми «Соціальне житло», програми інформаційної діяльності Дніпропетровської міської ради, які фактично не виконувалися.

Продовжуючи скоєння злочину ОСОБА_12 та особа відносно якої матеріали виділено в окреме провадження, діючи у складі організованої групи, умисно, з корисливих мотивів, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби, з метою забезпечення конспірації діяльності організованої групи, виконання іншими посадовими особами зазначеного управління своїх функціональних обов`язків з порушенням закону, які б забезпечили учасникам організованої групи досягнення своєї злочинної мети, віддали злочинний наказ підлеглим співробітникам бухгалтерії Управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради, які відповідно до своєї посадової інструкції були наділені службовими повноваженнями щодо здійснення обліку та контролю операцій, пов`язаних з рухом коштів та товарно-матеріальних цінностей і, яким не було відомо про злочинні наміри членів організованої групи, зареєструвати вищевказані завідомо підроблені документи в Головному управлінні Держказначейства України у Дніпропетровській області та здійснити оплату грошових коштів на рахунки ТОВ «ІТЦ «Основа».

В свою чергу ОСОБА_13 , здійснюючи пособництво у розкраданні бюджетних грошових коштів, діючи умисно, з корисливої зацікавленості, надав членам організованої групи можливість використовувати рахунки ТОВ «ІТЦ «Основа» № НОМЕР_2 у філії «Дніпропетровське РУ» ПАТ КБ «Південкомбанк», МФО 305266, № НОМЕР_3 у віділенні № 986 АТ «Укрсиббанк», МФО 351005, для перерахування на них викрадених бюджетних грошових коштів.

Внаслідок злочинних дій членів організованої групи ОСОБА_12 , особи відносно якої матеріали виділено в окреме провадження, та співучасника злочину ОСОБА_13 в період з 09.02.2011 року по 14.05.2013 року Управлінням внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради з рахунку № НОМЕР_4 , відкритого в Головному управлінні Держказначейства України у Дніпропетровській області, на вищевказані рахунки ТОВ «ІТЦ «Основа» було перераховано бюджетні грошові кошти на загальну суму 696 599,96 грн.

Таким чином, ОСОБА_13 , діючи умисно, за попередньою змовою із ОСОБА_12 , особою відносно якої матеріали виділено в окреме провадження, ОСОБА_11 , здійснив пособництво у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, а саме бюджетними грошовими коштами місцевого бюджету на загальну суму 696 599,96 грн., що більш ніж в 600 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину, тобто в особливо великих розмірах.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, ОСОБА_18 , діючи умисно, за попередньою змовою із ОСОБА_12 , в період з лютого 2011 року по травень 2013 року здійснив легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, за наступних обставин.

Так, в лютому 2011 року, ОСОБА_12 , діючи за попередньою змовою із ОСОБА_13 , маючи умисел на легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, надав ОСОБА_13 вказівку вчинити фінансові операції з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, а саме із бюджетними коштами в сумі 696 599,96 грн., які внаслідок злочинних дій співучасників злочину в період з 09.02.2011 року по 14.05.2013 року були перераховані з рахунку Управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради № 35410011007464, відкритому в Головному управлінні Держказначейства України у Дніпропетровській області, на рахунки ТОВ «ТЦ «Основа» № НОМЕР_2 у філії «Дніпропетровське РУ» ПАТ КБ «Південкомбанк», МФО 305266, № НОМЕР_3 у відділенні № 986 АТ «Укрсиббанк», МФО 351005.

В свою чергу ОСОБА_13 , діючи умисно, за попередньою змовою групою осіб, будучи власником ТОВ «ІТЦ «Основа», маючи доступ до рахунків підприємства і можливість розпоряджатися грошовими коштами з цих рахунків, з метою легалізації (відмивання) доходів, в період з 15.02.2011 року по 14.05.2013 року, за допомогою системи «Клієнт-Банк» перерахував здобуті злочинним шляхом грошові кошти в загальній сумі 647 350 грн. на рахунок № НОМЕР_5 , відкритий у відділенні «Центральне АТ «ОТП БАНК» МФО 300528, на ім?я фізичної особи - підприємця ОСОБА_19 , яку ОСОБА_13 ввів в оману відносно своїх справжніх намірів, приховавши від неї незаконне походження цих коштів.

В свою чергу ОСОБА_19 , не будучі обізнаною щодо злочинних намірів співучасників злочину, на прохання ОСОБА_13 , через відділення АТ «ОТП БАНК» в м. Дніпропетровську, зняла з розрахункового рахунку № НОМЕР_5 грошові кошти у загальній сумі 647 350 грн. в готівковій формі і передала їх ОСОБА_13 , який, в свою чергу, передав їх співучаснику злочину ОСОБА_12 .

Таким чином, ОСОБА_13 , діючи умисно, за попередньою змовою групою осіб із ОСОБА_12 , вчинив фінансові операції з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, тобто легалізував (відмив) доходи, отримані злочинним шляхом, а саме бюджетні грошові кошти на загальну суму 647 350 грн.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, ОСОБА_13 , діючи умисно, за попередньою змовою із ОСОБА_12 , ОСОБА_10 , в період з травня 2011 року по лютий 2012 року, здійснив пособництво у легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом, за наступних обставин

Так, в травні 2011 року ОСОБА_12 , діючи за попередньою змовою із ОСОБА_10 , ОСОБА_13 , маючи умисел на легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, надав ОСОБА_10 вказівку вчинити фінансові операції з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, а саме із бюджетними коштами в сумі 274 386 грн., які внаслідок злочинних дій співучасників злочину в період з 02.03.2011 року по 13.05.2013 року були перераховані з рахунку Управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради № 35410011007464, відкритому в Головному управлінні Держказначейства України у Дніпропетровській області, на рахунок РФ «Громадські ініціативи» № НОМЕР_6 в ПАТ «ВіЕйБі Банк», МФО 380537.

В свою чергу ОСОБА_13 , діючи за вказівкою ОСОБА_12 , підшукав фізичну особу - підприємця ОСОБА_19 з метою перерахування на її рахунок викрадених грошових коштів та зняття їх в готівковій формі, ввівши її в оману відносно своїх справжніх намірів, приховавши від неї незаконне походження цих коштів.

Виконуючи відведену їй роль у скоєнні злочину, ОСОБА_10 , діючи за вказівкою ОСОБА_12 , маючи доступ до рахунку РФ «Громадські ініціативи» і можливість розпоряджатися грошовими коштами з цього рахунку, з метою легалізації (відмивання) доходів, 18.05.2011 року та 25.02.2012 року, за допомогою системи «Клієнт-Банк» перерахувала здобуті злочинним шляхом грошові кошти в загальній сумі 34 800 грн. на розрахунковий рахунок № НОМЕР_7 , відкритий у відділенні «Центральне АТ «ТП БАНК» МФО 300528 на ім?я фізичної особи - підприємця ОСОБА_19 .

В свою чергу ОСОБА_19 , не будучі обізнаною щодо злочинних намірів співучасників злочину, на прохання ОСОБА_13 , через відділення АТ «ОТП БАНК» в м. Дніпропетровську зняла з розрахункового рахунку № НОМЕР_5 грошові кошти у загальній сумі 34 474 грн. в готівковій формі і передала їх ОСОБА_13 , який, в свою чергу, передав їх співучаснику злочину ОСОБА_12 .

Таким чином, ОСОБА_13 , діючи умисно, повторно, за попередньою змовою групою осіб із ОСОБА_12 , ОСОБА_10 , вчинив пособництво у фінансовій операції з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, тобто в легалізації (відмиванні) доходів, отриманих злочинним шляхом, а саме бюджетних грошових коштів на загальну суму 34 800 грн.

Умисні дії ОСОБА_13 , що виразилися у пособництві в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, кваліфіковані за ч.5 ст. 27 ч.5 ст. 191 КК України.

Умисні дії ОСОБА_13 , що виразилися у пособництві в службовому підробленні, яке спричинило тяжкі наслідки, кваліфіковані за ч.5 ст. 27 ч.2 ст. 366 КК України.

Умисні дії ОСОБА_13 , що виразилися в легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб, кваліфіковані за ч. 2 ст. 209 КК України

Умисні дії ОСОБА_13 , що виразилися в пособництві у легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинені повторно, за попередньою змовою групою осіб, кваліфіковані за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 209 КК України.

Відповідно до п. 5 ст. 284 КПК України кримінальне провадження закривається у разі, якщо помер обвинувачений. Якщо зазначена обставина виявлена під час судового провадження, суд постановляє ухвалу про закриття кримінального провадження, якщо на розгляді справи по суті з метою реабілітації померлого не наполягають близькі родичі померлого.

Згідно до ст.174 КПК України, арешт майна може бути скасовано повністю чи частково ухвалою суду під час судового провадження за клопотанням обвинуваченого, його захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано. Суд одночасно з винесенням судового рішення, яким закінчується судовий розгляд, вирішує питання про скасування арешту майна. Також суд скасовує арешт майна, зокрема, у випадку виправдання обвинуваченого, закриття кримінального провадження судом, якщо майно не підлягає спеціальній конфіскації, непризначення судом покарання у виді конфіскації майна та/або незастосування спеціальної конфіскації, залишення цивільного позову без розгляду або відмови в цивільному позові.

Як вбачається з копії свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 , виданого Чечелівським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у м. Дніпрі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Дружина померлого - ОСОБА_20 звернулася до суду та повідомила про небажання продовження розгляду справи для реабілітації померлого і просила закрити кримінальне провадження.

Виходячи з вищевикладеного, суд вважає за необхідне клопотання захисника адвоката ОСОБА_7 задовольнити і закрити кримінальне провадження відносно ОСОБА_13 у зв`язку зі смертю обвинуваченого.

Також суд, з огляду на вищевикладене, вважає необхідним скасувати арешт, накладений відповідно до ухвали слідчого судді Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 18.12.2014 року на майно обвинуваченого ОСОБА_13 , а саме квартиру АДРЕСА_1 .

Крім того, враховуючи положення ст. 186 ЦПК України, суд вважає за необхідне залишити без розгляду цивільний позов Дніпропетровської міської ради в частині стягнення з ОСОБА_13 матеріальної шкоди.

Керуючись ст.ст. 284,350, 372 КПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Кримінальне провадження, внесене до ЄРДР за № 12013040000000504 в частині обвинувачення ОСОБА_13 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27 ч.5 ст.191, ч.5 ст.27 ч.2 ст.366, ч.2 ст.209, ч.5 ст.27 ч.2 ст.209 КК України- закрити у зв`язку зі смертю обвинуваченого.

Скасувати арешт, накладений відповідно до ухвали слідчого судді Індустріального районного суду м. Дніпропетровська від 18.12.2014 року на майно обвинуваченого ОСОБА_13 , а саме квартири АДРЕСА_1 .

Цивільний позов Дніпропетровської міської ради в частині стягнення з ОСОБА_13 матеріальної шкоди - залишити без розгляду.

На ухвалу може бути подана апеляція до Дніпровського апеляційного суду, через Бабушкінський районний суд м. Дніпропетровська, протягом 7 діб з дня її проголошення.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Судді ОСОБА_2

ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення15.09.2023
Оприлюднено20.09.2023
Номер документу113507140
СудочинствоКримінальне
СутьОСОБА_12 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.3 ст.28, ч.1, ч.2 ст.366, ч.2 ст.209, ч.2 ст.15 ч.5 ст.191 КК України, ОСОБА_10 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.3 ст.28, ч.1, ч.2 ст.366, ч.2 ст.209, ч.2 ст.15 ч.5 ст.191, ч.1. ч.4 ст.358 КК України, ОСОБА_11 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.3 ст.28, ч.1, ч.2 ст.366 КК України, ОСОБА_13 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.5 ст.191, ч.5 ст.27, ч.2 ст.366, ч.2 ст.209, ч.5 ст.27 ч.2 ст.209 КК України

Судовий реєстр по справі —200/5868/15-к

Ухвала від 03.04.2024

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Кононенко О. М.

Ухвала від 28.03.2024

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Іванченко О. Ю.

Ухвала від 09.02.2024

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Карягіна Н. О.

Ухвала від 06.02.2024

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Карягіна Н. О.

Ухвала від 22.11.2023

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Крот С. І.

Ухвала від 22.11.2023

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Крот С. І.

Ухвала від 15.09.2023

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Карягіна Н. О.

Ухвала від 14.09.2023

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Карягіна Н. О.

Ухвала від 14.09.2023

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Карягіна Н. О.

Ухвала від 14.09.2023

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Карягіна Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні