Ухвала
від 20.09.2023 по справі 125/728/21
ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 125/728/21

Провадження № 22-ц/801/1986/2023

Категорія:

Головуючий у суді 1-ї інстанції Хитрук В. М.

Доповідач:Шемета Т. М.

УХВАЛА

20 вересня 2023 рокуСправа № 125/728/21м. Вінниця

Вінницький апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючої судді Шемети Т. М.,

суддів БереговогоО.Ю.,Панасюка О.С., розглянувшипитання про виправлення описки в ухвалі Вінницького апеляційного суду від 15 вересня 2023 року про відкриття провадження, постановленій у справі за матеріалами заяви начальника Барського відділу державної виконавчої служби у Жмеринському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ) Воскобойник Зоряни Володимирівни про зміну способу та порядку виконання судового рішення у справі за позовом ОСОБА_1 до КНП«Барський медичнийцентр первинноїмедико-санітарноїдопомоги» Барськоїміської радипро поновленняна роботі,стягнення середньогозаробітку зачас вимушеногопрогулу тавідшкодування моральноїшкоди, за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , поданоюїї представником адвокатомХалаґєрою ОленоюАнатолієвною, на ухвалу Барського районного суду Вінницької області від 07 вересня 2023 року,

в с т а н о в и в:

В провадженні Вінницького апеляційного суду перебуває справа за матеріалами заяви начальника Барського відділу державної виконавчої служби у Жмеринському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Київ) Воскобойник Зоряни Володимирівни про зміну способу та порядку виконання судового рішення у справі за позовом ОСОБА_1 до КНП «Барський медичнийцентр первинної медико-санітарноїдопомоги» Барськоїміської радипро поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу тавідшкодування моральноїшкоди, за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , поданоюїї представником адвокатомХалаґєрою ОленоюАнатолієвною, на ухвалу Барського районного суду Вінницької області від 07 вересня 2023 року.

Ухвалою Вінницького апеляційного суду від 15 вересня 2023 року відкрито провадження у справі.

При постановленні зазначеної ухвали Вінницького апеляційного суду було допущено описку, яка полягає у тому, що в резолютивній частині тексту ухвали помилково вказано витребувати справу у Вінницького міського суду Вінницької області, у той час як правильно слід було зазначити у Барського районного суду Вінницької області.

Відповідно до положень частин першої та другої ст. 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені у рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала.

Описки - це помилки, зумовлені неправильним написанням слів, цифр, позначень. Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. Не є опискою граматичні помилки, які не спотворюють текст судового рішення та не призводять до його невірного сприйняття.

Суд, перевіривши матеріали справи, дійшов висновку про можливість виправлення описки допущеної в тексті постанови, так як наявність описки є очевидною: зазначення суду першої інстанції, у якого необхідно витребувати справу «Вінницького міського суду Вінницької області» замість «Барського районного суду Вінницької області», є технічною помилкою, виправлення якої не змінює суті постанови та її змісту, а тому є можливою.

Керуючись ст. ст. 269,381, 389, 390 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Виправити описку, допущену в ухвалі Вінницького апеляційного суду від 15 вересня 2023 року, а саме: в тексті резолютивної частини ухвали замість «Вінницького міського суду Вінницької області», вважати правильним «Барського районного суду Вінницької області».

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з дня її підписання та може бути оскаржена шляхом подачі касаційної скарги до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня набрання нею законної сили.

Головуюча Т. М. Шемета

Судді: О. Ю. Береговий

О. С. Панасюк

Дата ухвалення рішення20.09.2023
Оприлюднено22.09.2023
Номер документу113588008
СудочинствоЦивільне
Сутьзміну способу та порядку виконання судового рішення у справі за позовом ОСОБА_1 до КНП«Барський медичнийцентр первинноїмедико-санітарноїдопомоги» Барськоїміської радипро поновленняна роботі,стягнення середньогозаробітку зачас вимушеногопрогулу тавідшкодування моральноїшкоди, за апеляційною скаргою ОСОБА_1 , поданоюїї представником адвокатомХалаґєрою ОленоюАнатолієвною, на ухвалу Барського районного суду Вінницької області від 07 вересня 2023 року

Судовий реєстр по справі —125/728/21

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Білоконь Олена Валеріївна

Постанова від 05.10.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Шемета Т. М.

Постанова від 05.10.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Шемета Т. М.

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Шемета Т. М.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Шемета Т. М.

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Шемета Т. М.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Хитрук В. М.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Хитрук В. М.

Ухвала від 25.08.2023

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Хитрук В. М.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Барський районний суд Вінницької області

Хитрук В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні