Ухвала
від 20.09.2023 по справі 710/1265/23
ШПОЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №710/1265/23

Номер провадження 2/710/445/23

УХВАЛА

про відкриття спрощеного провадження

у цивільній справі

20.09.2023 м. Шпола

Суддя Шполянського районного суду Черкаської області Сивокінь С.С., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Лип`янського ліцею Лип`янської сільської ради (вул. Шкільна,1 с. Лип`янка,Звенигородський район Черкаська обл. код ЄДРПОУ - 24355707), Лип`янської сільськоїради Звенигородськогорайону,Черкаської області(вул.Івана Гончара,1-А,с.Лип`янка,Звенигородський район,Черкаська областькод ЄДРПОУ-26323522),виконуючого обов`язкиЛип`янського сільськогоголови Звенигородськогорайону Черкаськоїобласті ШабліяАнатолія Григоровича(вул.Івана Гончара,1-А,с.Лип`янка,Звенигородський районЧеркаська область,код ЄДРПОУ-26323522),третьої особи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету споруна стороніпозивача УправлінняДержавної казначейськоїслужби Україниу Шполянськомурайоні Черкаськоїобласті (вул.Соборна 36-Б,м.Шпола,Черкаської області,код ЄДРПОУ-38031276)про стягнення заборгованості по заробітній платі та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні

ВСТАНОВИВ:

18.09.2023 до Шполянського районного суду Черкаської області надійшла згадана позовна заява .

Предмет позову: стягнути з Лип`янської сільської ради Звенигородського району Черкаської області заборгованість по заробітній платі при звільненні у загальному розмірі 14448,00 грн; стягнути середній заробіток за час розрахунку при звільненні, у розмірі 14448,00 грн. Підставою подачі позову вказано, що відповідачем Лип`янською сільською радою Звенигородського району Черкаської області своєчасно не виконано покладененого законом обов`язку щодо проведення повного розрахунку з позивачем у день його звільнення.

Вказаназаява відповідає вимогам ст. 175-177 ЦПК України.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в даній цивільній справі немає, судовий збір сплачений.

У позовній заяві позивач просив вирішити питання про розгляд справи в порядку спрощеного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч.2 ст.19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження.

Згідно ч.4 ст. 19 ЦПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду: малозначних справ; справ, що виникають з трудових відносин; справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд; справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст.274ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: малозначні справи; що виникають з трудових відносин. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Зазначена справа стосується трудового спору, підпадає під ознаки малозначної справи та не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження.

Оскільки предмет даної справи не підпадає під обмеження, які визначені ч.4 ст. 274 ЦПК України, та підпадає під вимоги справи малозначної справи, тому дана справа підлягає розгляду в порядку спрощеного провадження.

Суд приходить до висновку, що справа підлягає розглядув порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами.

На підставі викладеного, керуючись ст.19, 175-177,187,274,277, 279 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Лип`янського ліцею Лип`янської сільської ради (вул. Івана Гончара, 1-А, с. Лип`янка, Звенигородський район, Черкаська обл. код ЄДРПОУ - 36323522), виконуючого обов`язкиЛип`янського сільськогоголови Звенигородськогорайону Черкаськоїобласті ШабліяАнатолія Григоровича(вул.Івана Гончара,1-А,с.Лип`янка,Звенигородський районЧеркаська область,код ЄДРПОУ-26323522),третьої особи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету споруна стороніпозивача УправлінняДержавної казначейськоїслужби Україниу Шполянськомурайоні Черкаськоїобласті (вул.Соборна 36-Б,м.Шпола,Черкаської області,код ЄДРПОУ-38031276)про стягнення заборгованості по заробітній платі та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Зобов`язати відповідачів у разі не визнання позову надати відзив на позов та докази, якими він обґрунтовується, у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі. Роз`яснити відповідачам, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву у порядку, передбаченому ст.179,278 ЦПК України.

Відповідачі мають право подати до суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів у п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив в порядку, передбаченому ст.180,278 ЦПК України.

Запропонувати третій особі, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмету спору на стороні позивача подати письмові пояснення по справі протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення копії цієї ухвали.

Повідомити учасників по справі, що інформацію щодо справи, що розглядається вони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет на сторінці «http://sh.ck.court.gov.ua».

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, відповідачам надіслати також копію позовної заяви.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 5ст. 279 ЦПК Українисуд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву (ч. 7ст. 279 ЦПК України).

Розгляд справи буде проведений після20.10.2023 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.С. Сивокінь

СудШполянський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення20.09.2023
Оприлюднено22.09.2023
Номер документу113594711
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —710/1265/23

Ухвала від 11.06.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Рішення від 09.01.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Рішення від 09.01.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні