Ухвала
від 07.11.2023 по справі 710/1265/23
ШПОЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №710/1265/23

Номер провадження 2/710/445/23

УХВАЛА

про залучення третьої особи

07.11.2023 м. Шпола

Шполянський районний суд Черкаської області в складі: головуючого - судді Сивоконя С.С., розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Лип`янського ліцею Лип`янської сільської ради, Лип`янської сільської ради Звенигородського району Черкаської області, виконувача обов`язків голови Лип`янської сільської ради Звенигородського району Черкаської області Шаблія Анатолія Григоровича, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача Управління Державної казначейської служби України у Шполянському районі Черкаської області про стягнення заборгованості по заробітній платі та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні

ВСТАНОВИВ:

18.09.2023 до Шполянського районного суду Черкаської області надійшла згадана позовна заява, в якій позивач просить поновити пропущений строк для звернення до суду із цією позовною заявою, стягнути з Лип`янської сільської ради Звенигородського району Черкаської області на свою користь заборгованість по заробітній платі при звільненні у загальному розмірі 14448,00 грн., яка складається:

з невиплаченої ОСОБА_1 щорічної грошової винагороди за сумлінну працю, зразкове виконання покладених на неї обов`язків за 2022 рік у розмірі 7224,00 грн. (розмір вказаний без відрахування податку на доходи фізичних осіб та військового збору);

з невиплаченої ОСОБА_1 допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки у 2022 році у розмірі 7224,00 грн. (розмір вказаний без відрахування податку на доходи фізичних осіб та військового збору);

Стягнути з Лип`янської сільської ради Звенигородського району Черкаської області на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні у розмірі 14448,00 грн.

Ухвалою судді Шполянського районного суду Черкаської області від 20.09.2023 було відкрито провадження та вирішено розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження, без повідомлення сторін.

Учасниками у справі були подані заяви по суті справи.

Розгялнувши матеріали цивільної справи, суд вважає за необхідне вирішити питання про перехід від спрощеного провадження без виклику сторін до спрощеного провадження з викликом сторін.

Згідно із ч. 5 ст. 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

З метою з`ясування всіх обставин справи суд з власної ініціативи вважає за необхідне перейти до розгляду справи з (викликом) сторін.

Крім того суд зазначає, що серед матеріалів справи наявний наказ №27-к від 22.06.2022 року «Про звільнення ОСОБА_1 » винесений директором Лип`янського ліцею Лип`янської сільської ради Миколою Гнатиком.

На думку суду рішення у цій справі може вплинути на права та обов`язки ОСОБА_2 який, як директор Лип`янського ліцею, видавав відповідний наказ про звільнення позивачки, якщо буде встановлено, що в його діях наявна вина у порушенні трудових прав позивачки при її звільненні. Проте загадана особа не є учасником справи.

Згідно з ч.1 ст.42 ЦПК України у справах позовного провадження учасниками справи є сторони, треті особи.

Відповідно дост.54ЦПК Україниякщо врезультаті ухваленнясудового рішеннясторона моженабути правостосовно третьоїособи аботретя особаможе пред`явитивимоги досторони,така стороназобов`язана сповіститицю особупро відкриттяпровадження усправі іподати досуду заявупро залученняїї доучасті усправі яктретю особу,яка незаявляє самостійнівимоги щодопредмета спору.До такоїзаяви повиннібути доданідокази пронаправлення їїкопії особі,про залученняякої яктретьої особиподана заява. У разі розгляду справи без повідомлення третьої особи про розгляд справи обставини справи, встановлені судовим рішенням, не мають юридичних наслідків при розгляді позову, пред`явленого стороною, яка брала участь у цій справі, до цієї третьої особи або позову, пред`явленого цією третьою особою до такої сторони.

Згідно з ч.1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно доч.3,5,6,7ст.53ЦПК Україниякщо судпри вирішенніпитання провідкриття провадженняу справіабо припідготовці справидо розглядувстановить,що рішеннясуду можевплинути направа таобов`язки осіб,що неє стороноюу справі,суд залучаєтаких осібдо участіу справіяк третіхосіб,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета спору.Про залученнятретіх осібдо участіу справісуд постановляєухвалу,в якійзазначає,на якіправа чиобов`язки такоїособи таяким чиномможе вплинутирішення судуу справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цьогоКодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Ураховуючи викладене, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Лип`янського ліцею Лип`янської сільської ради, ОСОБА_3 .

Керуючись ст.ст.19, 42, 53, 54, 258, 260, 274, 279 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

У справіза позовом ОСОБА_1 доЛип`янського ліцеюЛип`янської сільськоїради,Лип`янської сільськоїради Звенигородськогорайону Черкаськоїобласті,виконувача обов`язківголови Лип`янськоїсільської радиЗвенигородського районуЧеркаської областіШаблія АнатоліяГригоровича,третьої особи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету споруна стороніпозивача УправлінняДержавної казначейськоїслужби Україниу Шполянськомурайоні Черкаськоїобласті простягнення заборгованостіпо заробітнійплаті та середньогозаробітку зачас затримкирозрахунку призвільненні перейтидо розглядусправи впорядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити на 29.11.2023 о 09:50 годині судове засідання по справі, яке проводити за адресою: м.Шпола, вул.Соборна, 36-б.

Викликати для участі в судовому засіданні учасників справи.

Залучити до участі в цивільній справі ОСОБА_3 у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Лип`янського ліцею Лип`янської сільської ради.

Зобов`язати позивача, а саме: не пізніше двох днів з дня вручення копії цієї ухвали направити третій особі, ОСОБА_3 , копію позовної заяви, а докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи по суті.

Запропонувати третій особі, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмету спору на стороні позивача подати письмові пояснення по справі протягом десяти днів із дня отримання копії позовної заяви.

Інформацію щодо справи, що розглядається учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: «http://sh.ck.court.gov.ua».

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.С.Сивокінь

СудШполянський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення07.11.2023
Оприлюднено09.11.2023
Номер документу114736180
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —710/1265/23

Ухвала від 11.06.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Рішення від 09.01.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Рішення від 09.01.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні