Ухвала
від 15.09.2023 по справі 308/6293/21
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/6293/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 вересня 2023 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області в складі :

головуючого судді Деметрадзе Т.Р.,

секретаря судового засідання Вільчак В.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Ужгород позовну заяву Державного підприємства «Ужгородське лісове господарство» до Ужгородської міської ради, ОСОБА_1 , про визнання протиправним та скасування підпункту рішення міської ради та витребування земельної ділянки із чужого володіння, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області перебуває цивільна справа за позовною заявою Державного підприємства «Ужгородське лісове господарство» до Ужгородської міської ради, ОСОБА_1 , про визнання протиправним та скасування підпункту рішення міської ради та витребування земельної ділянки із чужого володіння.

14.09.2023 через канцелярію суду надійшло клопотання директора філії «Ужгородське лісове господарство» ДП «Ліси України» Матушак Т. про заміну сторони позивача.

Представник позивача у судове засідання не з`явилася та подала заяву про підтримання клопотання про заміну сторони.

Представник Ужгородської міської ради Федьо Т. не скористалася правом на участь у судовому засіданні та подала заяву, згідно якої просила провести розгляд клопотання про заміну сторони без її участі.

ОСОБА_1 у судове засідання також не з`явився та його представник ОСОБА_2 подав заяву, згідно якої просив розглянути клопотання про заміну позивача без їх участі.

Вивчивши матеріали справи та розглянувши клопотання про заміну позивача, суд приходить до наступного висновку.

З оглянутого клопотання директора філії «Ужгородське лісове господарство» ДП «Ліси України» про заміну позивача у справі судом встановлено, що Наказом Державного агентства лісових ресурсів України від 28 жовтня 2021 року № 890 «Про припинення Державного підприємства «Ужгородське лісове господарство» та затвердження складу Комісії з припинення» припинено Державне підприємство «Ужгородське лісове господарство», ідентифікаційний код юридичної особи 22114655 шляхом реорганізації, а саме приєднання до державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України», ідентифікаційний код юридичної особи 44768034.

Також Наказом Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» від 28 грудня 2022 року №118 затверджено Положення про філію «Ужгородське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «ЛісиУкраїни». Пунктом 3.1. вказаного Положення визначено, що Філія є відокремленим підрозділом Підприємства, який не має статусу юридичної особи. Філія діє від імені Підприємства та в його інтересах, здійснює делеговані Підприємства функції відповідно до мети, завдань та предмету діяльності Підприємства.

Відповідно до положеньст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу.

За суттю правовідносин, що виникли, зважаючи на те, що у зв`язку із реорганізацією деражвного підприємства утворено відокремлений підрозділ юридичної особи, суд приходить до переконання про необхідність заміни позивача на його правонаступника.

На підставі викладеного та керуючись ст. 55 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі у цивільній справі №308/6293/21 за позовом Державного підприємства «Ужгородське лісове господарство» до Ужгородської міської ради, ОСОБА_1 , про визнання протиправним та скасування підпункту рішення міської ради та витребування земельної ділянки із чужого володіння, правонаступника позивача, а саме Державне підприємство «Ужгородське лісове господарство» державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» (01601, м. Київ, вул. Шота Руставелі, 9А; ідентифікаційний код юридичної особи 44768034) в особі Філії «Ужгородське лісове господарство» ДП «Ліси України» (89411, Закарпатська область, Ужгородський район, с. Кам`яниця, вул Першотравнева, 42; ідентифікаційний код відокремленого підрозділу юридичної особи 44943599).

Наступне підготовоче судове засідання з розгляду справи за позовною заявою Державного підприємства «Ужгородське лісове господарство» державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» в особі Філії «Ужгородське лісове господарство» ДП «Ліси України» до Ужгородської міської ради, ОСОБА_1 , про визнання протиправним та скасування підпункту рішення міської ради та витребування земельної ділянки із чужого володіння, призначити на 21.09.2023 о 09.30 год. в залі судових засідань Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області (88000, м. Ужгород, вул. Загорська, 53).

Про час та місце розгляду справи повідомити сторони та їх представників.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Т.Р. Деметрадзе

Дата ухвалення рішення15.09.2023
Оприлюднено22.09.2023
Номер документу113607865
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —308/6293/21

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Деметрадзе Т. Р.

Рішення від 06.10.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Деметрадзе Т. Р.

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Деметрадзе Т. Р.

Постанова від 10.08.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 02.06.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 19.05.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Деметрадзе Т. Р.

Ухвала від 11.09.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Деметрадзе Т. Р.

Ухвала від 22.02.2022

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Деметрадзе Т. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні