Ухвала
від 21.09.2023 по справі 524/5078/22
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/5078/22

Провадження № 2/524/1795/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 вересня 2023 року Автозаводський районний суд міста Кременчука у складі: головуючого - судді Нестеренка С.Г., за участі: - секретаря судового засідання Бельченко Н.Л., - представника позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 - ОСОБА_6 , розглянув у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Кременчук Полтавської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Споживчий центр» про стягнення моральної шкоди,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до ТОВ «Споживчий центр» про стягнення моральної шкоди.

06 вересня 2022 року до суду надійшла дана позовна заява. 08 вересня 2022 року після здійснення повторного розподілу внаслідок задоволення заяви про самовідвід судді Гончаренка О.В. справу передано головуючому - судді Нестеренку С.Г.

Ухвалою судді від 08 вересня 2022 року позовна заява була залишена без руху для усунення недоліків.

21 вересня 2022 року ухвалою судді відкрито загальне провадження по справі та призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою суду від 04.01.2023 року цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 до ТОВ «Споживчий центр» про стягнення моральної шкоди направлено за підсудністю на розгляд до Шевченківського районного суду м. Києва, за місцезнаходженням відповідача ТОВ «Споживчий центр» як юридичної особи.

Постановою Полтавського апеляційного суду від 16 травня 2023 року ухвалу Автозаводського районного суду від 04.01.2023 року скасовано.

14 червня 2023 року до Автозаводського районного суду м. Кременчука повернуто цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 до ТОВ «Споживчий центр» про стягнення моральної шкоди з Полтавського апеляційного суду для продовження розгляду, та призначено підготовче судове засідання по справі.

28 грудня 2022 року до суду надійшло клопотання представника позивачів ОСОБА_7 про витребування доказів (т. 2 а.с. 171-174).

Крім того до суду 18 вересня 2023 року надійшло клопотання представника відповідача ОСОБА_8 про відкладення підготовчого судового засідання у зв`язку з перебуванням у щорічній відпустці.

Будь-які інші клопотання учасників справи до суду не надходили.

У судовому засіданні представник позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 - ОСОБА_6 підтримала клопотання ОСОБА_7 , просила його задовольнити, а також просила відкласти підготовче судове засідання, не заперечувала щодо залучення третіми особами органів ПФ України за ініціативою суду.

У підготовче судове засідання інші учасники справи не прибули, були повідомлені про час, дату та місце розгляду справи належним чином.

Суд, вислухавши клопотання, пояснення представника позивачів з приводу заявлених клопотань та ініційованого судом питання про залучення третіх осіб, встановив наступне.

Згідно ст. 42, 48, 53 ЦПК України до участі у справі необхідно залучити третіми особами без самостійних вимог: - Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві та головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області, оскільки з 01 січня 2023 року до повноважень Пенсійного фонду України та його структурних підрозділів входять питання соціального страхування.

У відповідності до ст. 76, 84 ЦПК України суд вважає за необхідне задовольнити частково клопотання представника позивачів ОСОБА_7 , яке було подано у грудні 2022 року (т. 2 а.с. 171-174), з уточненням раніше зазначених обставин щодо передачі повноважень Фонду соціального страхування України до Пенсійного фонду України, оскільки заявлені у клопотанні документи мають певне значення у справі.

Також судом встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає.

Підстав для відкладення підготовчого судового засідання немає, сторонами по справі не повідомлено причин, які б перешкоджали закриттю підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду. При цьому клопотання представників позивачів та відповідача про відкладення підготовчого судового засідання не підлягають задоволенню, оскільки є безпідставними, необгрунтованими та такими, що мають за мету затягування розгляду справи.

Враховуючи наведені обставини, а також що судом були проведені відповідні підготовчі дії, суд відповідно до ст. 197, 200 ЦПК України вважає за необхідне призначити справу до розгляду.

Керуючись ст. 42, 43, 48, 53, 76, 84, 91, 196-200, 222, 223, 258-260, 353, 354 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Відмовити представнику позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 - ОСОБА_6 та представнику відповідача ТОВ «Споживчий центр`Чирві В.П. у задоволенні клопотань про відкладення підготовчого судового засідання.

Залучити до участі у справі третіми особами Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві (м. Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, буд. № 16) та головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області (м. Полтава, вул. Соборності, буд. № 66).

Зобов`язати позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 та їхпредставників ОСОБА_9 , ОСОБА_7 та ОСОБА_6 направити залученим третім особам копії позовної заяви з додатками засобами рекомендованого поштового зв`язку з описом вкладень в строк до 02 жовтня 2023 року з наданням до суду доказів про такі направлення.

Клопотання представника позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 - ОСОБА_7 про витребування документів задовольнити частково.

Витребувати:

1. у Товариства з обмеженою відповідальністю «Споживчий центр» (код ЄДРПОУ 37356833, юридична адреса: 01032, м. Київ, вул. Саксаганського, 133-А) належним чином посвідчені копії наступних документів:

- внутрішнього положення Товариства з обмеженою відповідальністю «Споживчий центр» про організацію охорони і технічний стан приміщень, зокрема у відокремленому підрозділі Кременчуцькому відділенні № 2 Товариства з обмеженою відповідальністю «Споживчий центр», розташованому за адресою: Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Київська, 8 із зазначенням чинників, що впливають на безпеку працівників, які враховувались при розробленні відповідного Положення;

- розпорядчого документу, яким затверджено внутрішнє положення Товариства з обмеженою відповідальністю «Споживчий центр» про організацію охорони і технічний стан приміщень в тому числі у відокремленому підрозділі Кременчуцького відділення № 2 Товариства з обмеженою відповідальністю «Споживчий центр, розташованому за адресою: Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Київська, 8;

- документацію, яка визначає організацію охорони приміщень у відокремленому підрозділі Кременчуцькому відділенні № 2 Товариства з обмеженою відповідальністю «Споживчий центр» за адресою: Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Київська, 8;

- документацію, яка визначає технічний стан приміщення у відокремленому підрозділі Кременчуцького відділення № 2 Товариства з обмеженою відповідальністю «Споживчий центр», розташованому за адресою: м. Кременчук, вул. Київська, 8;

- документацію стосовно наявності/відсутності у приміщенні відокремленого підрозділу Кременчуцького відділення № 2 Товариства з обмеженою відповідальністю «Споживчий центр», розташованому за адресою: Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Київська, 8 охорони та систем сигналізації (у тому числі фізичної охорони, системи охоронної сигналізації, автоматизованої системи тривожної сигналізації, ручної системи тривожної сигналізації, які є складовими частинами системи тривожної сигналізації) із зазначенням дат перевірки працездатності та справності відповідних систем за період з 21 червня 2019 року по 21 червня 2020 року;

- документацію стосовно наявності/відсутності у приміщенні відокремленого підрозділу Кременчуцького відділення № 2 Товариства з обмеженою відповідальністю «Споживчий центр» за адресою: 21 червня 2020 року м. Кременчук, вул. Київська, 8 системи відео спостереження, місця її встановлення із зазначенням дат перевірки працездатності та справності відповідної системи відео спостереження за період з 21 червня 2019 року по 21 червня 2020 року;

- документацію про перелік приміщень відокремленого підрозділу Кременчуцького відділення № 2 Товариства з обмеженою відповідальністю «Споживчий центр», розташованому за адресою: Полтавська обл. м. Кременчук, вул. Київська, 8, із зазначенням тих, у яких здійснюються операції із цінностями, а також із зазначенням про обладнання таких кімнат та розташованих в них засобів/заходів щодо охорони цінностей;

- документацію про облаштування засобами охорони та сигналізації робочого місця ОСОБА_10 , загиблого працівника відокремленого підрозділу Кременчуцького відділення № 2 Товариства з обмеженою відповідальністю «Споживчий центр» за адресою: Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Київська, 8;

- інформацію стосовно того, чи обладнаний в Кременчуцькому відділенні № 2 Товариства з обмеженою відповідальністю «Споживчий центр» за адресою: Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Київська, 8 сейф або сховище сповіщувачами охоронної сигналізації;

- Інформацію стосовно того, чи приймались рішення Керівником або уповноваженою ним особою Товариства з обмеженою відповідальністю «Споживчий центр» або Керівником відокремленого підрозділу Кременчуцького відділення № 2 Товариства з обмеженою відповідальністю «Споживчий центр», розташованому за адресою: Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Київська, 8 чи уповноваженою ним особою, стосовно організації заходів щодо створення безпечних умов роботи на робочому місці касира, а також копію відповідного рішення, із особистим підписом ОСОБА_10 про ознайомлення з такими документами;

- документацію, яка визначає дії працівників відокремленого підрозділу Кременчуцького відділення № 2 Товариства з обмеженою відповідальністю «Споживчий центр», розташованого за адресою: Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Київська, 8 в разі скоєння протиправних дій стосовно них або по відношенню до цінностей або майна Товариства з обмеженою відповідальністю «Споживчий центр» із особистим підписом ОСОБА_10 , загиблого працівника відокремленого підрозділу Кременчуцького відділення № 2 Товариства з обмеженою відповідальністю «Споживчий центр» про ознайомлення з такою документацією;

- документацію, яка визначає дії та заходи, здійснені Керівником або уповноваженою ним особою у ТОВ «Споживчий центр», спрямованих на протидію злочинним посяганням в тому числі у приміщенні відокремленого підрозділу Кременчуцького відділення № 2 Товариства з обмеженою відповідальністю «Споживчий центр», розташованому за адресою: Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Київська, 8 за період з 21 червня 2019 року по 21 червня 2020 року;

- інформацію стосовно того, чи здійснювала ОСОБА_10 , загиблий працівник відокремленого підрозділу Кременчуцького відділення № 2 Товариства з обмеженою відповідальністю «Споживчий центр» за адресою: Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Київська, 8 операції із цінностями;

- документацію, яка визначає дії та заходи, здійснені Керівником або уповноваженою ним особою у ТОВ «Споживчий центр», спрямованих на виключення можливості несанкціонованого доступу до приміщень, у яких здійснюються операції із цінностями, в тому числі у приміщенні відокремленого підрозділу Кременчуцького відділення № 2 Товариства з обмеженою відповідальністю «Споживчий центр», розташованому за адресою: Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Київська, 8 за період з 21 червня 2019 року по 21 червня 2020 року.

2. від Головного управлінняПенсійного фондуУкраїни вм.Києві (м.Київ,вул.Бульварно-Кудрявська,буд.№ 16) матеріалів справ про страхові виплати, які були здійснені Правобережним відділеннямуправління виконавчоїдирекції Фондусоціального страхуванняУкраїни ум.Києві (код ЄДРПОУ 41865032, юридична адреса:

01601, м. Київ, площа Спортивна, будинок 3-В)на користь ОСОБА_1 та ОСОБА_3 у зв`язку із смертю ОСОБА_10 в результаті нещасного випадку, що стався 20 червня 2020 року о 17 год. 16 хв. у відділенні № 2 ТОВ «Споживчий центр» - кіоску «ШвидкоГроші» за адресою: Полтавська область, місто Кременчук, вул. Київська, 8.

Зобов`язати відповідача ТОВ «Споживчий центр» та третю особу Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві подати витребувані документи та інформацію до суду в строк до 06 жовтня 2023 року.

Попередити керівників (генерального директора, директора, начальника і т. д.) та їх заступників ТОВ «Споживчий центр» та Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про кримінальну відповідальність за ч. 2, 3 ст. 382 КК України за невиконання ухвали суду.

Визнати підготовку справи до розгляду закінченою, закрити підготовче провадження та призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Кременчуці на 14год. 00хв. 16жовтня 2023року з викликом учасників справи.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами та обов`язками, невиконання вимог суду, та про настання наслідків із застосуванням заходів процесуального примусу стосовно учасників справи у відповідності до ст.148 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудАвтозаводський районний суд м.Кременчука
Дата ухвалення рішення21.09.2023
Оприлюднено22.09.2023
Номер документу113612679
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них

Судовий реєстр по справі —524/5078/22

Ухвала від 11.10.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Обідіна О. І.

Ухвала від 22.07.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Обідіна О. І.

Ухвала від 18.07.2024

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Обідіна О. І.

Рішення від 24.04.2024

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Рішення від 24.04.2024

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 10.08.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Синельников Євген Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні