Ухвала
від 20.09.2023 по справі 368/121/23
КАГАРЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 368/121/23

2/368/238/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"20" вересня 2023 р. Кагарлицький районний суд Київської області

у складі: головуючого - судді Шевченко І.І.

при секретарі Варлам Є.Р.

з участю позивача ОСОБА_1

представника позивача адвоката Лисюк О.В.

представника відповідача Кагарлицької міської ради Лисової С.М.

та представника відповідача ТОВ «ГК «Агротехпроект»» адвоката Кулініченка Г.В.

та представник третьої особи Гриценко Н.В.

розглянувши під час підготовчого засідання у залі суду м. Кагарлик клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Лисюк Оксани Василівни про призначення комплексної судової земельно технічної експертизи та експертизи з питань землеустрою у цивільну справу загального позовного провадження за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Група компаній «Агротехпроект»», Кагарлицької міської ради Обухівського району Київської області, третя особа: Кагарлицька районна державна нотаріальна контора, Кагарлицькерайонне споживчетовариство про усунення перешкод в користуванні власністю, визнання частково незаконним рішення Кагарлицької міської ради Київської області, визнання частково незаконним договору купівлі-продажу земельної ділянки, визнання частково незаконним державного акта на право власності на земельну ділянку, -

встановив:

Написання повного тексту судового рішення вимагає додаткового часу, а тому суд вважає за можливе оголосити резолютивну частину судового рішення.

Керуючись ст.ст. 105,222,252,253 ЦПК України, суд, -

ухвалив:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Лисюк Оксани Василівни про призначення комплексної судової земельно технічної експертизи та експертизи з питань землеустрою задовольнити частково.

Призначити по справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Група компаній «Агротехпроект»», Кагарлицької міської ради Обухівського району Київської області, третя особа: Кагарлицька районна державна нотаріальна контора, Кагарлицькерайонне споживчетовариство про усунення перешкод в користуванні власністю, визнання частково незаконним рішення Кагарлицької міської ради Київської області, визнання частково незаконним договору купівлі-продажу земельної ділянки, визнання частково незаконним державного акта на право власності на земельну ділянку - судову земельнотехнічну експертизу, на розгляд якої поставити наступні питання:

1.Чи відповідає фактичне землекористування земельною ділянкою, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , за цільовим призначенням - землі промисловості, кадастровий номер 3222210100:01:463:0012, яка належить ТОВ «Група компаній «АГРОТЕХПРОЕКТ» згідно державного акту на право власності на земельну ділянку серії ЯЖ № 234082, документації із землеустрою на вказану земельну ділянку?

2.Чи знаходиться господарська будівля магазину за адресою: АДРЕСА_2 , яка на праві власності належить ОСОБА_1 , на земельній ділянці площею 0,8175 га за адресою: АДРЕСА_1 , за цільовим призначенням - землі промисловості, кадастровий номер 3222210100:01:463:0012, яка належить ТОВ «Група компаній «АГРОТЕХПРОЕКТ» згідно державного акту на право власності на земельну ділянку серії ЯЖ № 234082?

3.Яка площа земельної ділянки необхідна для обслуговування господарської будівлі магазину площею 36,6 кв.м. за адресою: АДРЕСА_2 , яка на праві власності належить ОСОБА_1 , згідно будівельних норм та правил?

Проведення експертизи доручити Київському науково-дослідному інституту судових експертиз (03057, м. Київ, вул. Смоленська, 6), попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України.

Надати для проведення експертизи матеріали цивільної справи № 368/121/23 (у двох томах).

Зобов`язати сторони надати в розпорядження експерта на його вимогу документи, що стосуються даної справи та будуть необхідні для проведення експертизи.

Роз`яснити сторонам, що у разі ухилення особи, яка бере участь у справі, від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Експертизу провести в мінімально можливий строк відповідно до п.1.13.Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України.

Оплату за проведення експертизи покласти на позивача ОСОБА_1 (проживаючого за адресою: АДРЕСА_3 ), роз`яснивши, йому положення ст..109 ЦПК України про наслідки ухилення від участі в експертизі.

До отримання висновку експертизи провадження по справі зупинити.

Ухвалу суду може бути оскаржено шляхом подання апеляційної скарги безпосереднього до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали буде виготовлено протягом п`яти днів.

Суддя І.І. Шевченко

Дата ухвалення рішення20.09.2023
Оприлюднено25.09.2023
Номер документу113642842
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод в користуванні власністю, визнання частково незаконним рішення Кагарлицької міської ради Київської області, визнання частково незаконним договору купівлі-продажу земельної ділянки, визнання частково незаконним державного акта на право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —368/121/23

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 28.06.2023

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 28.06.2023

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні