Ухвала
від 20.09.2023 по справі 755/10491/23
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про витребування доказів

Справа №:755/10491/23

Провадження №: 2/755/5182/23

"20" вересня 2023 р. м. Київ

Дніпровський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді: Коваленко І.В.,

при секретарі: Назаровій І.В.,

за участю сторін:

представника позивача - адвоката Масехи Б.О.,

представника відповідача - адвоката Терещенко Л.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні, в залі суду, в приміщенні Дніпровського районного суду м. Києва, клопотання представника позивача - адвоката Масехи Б.О. про витребування доказів, подане в межах розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя шляхом стягнення грошової компенсації вартості частки у спільному сумісному майні подружжя,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Дніпровського районного суду міста Києва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про поділ майна подружжя шляхом стягнення грошової компенсації вартості частки у спільному сумісному майні подружжя.

У підготовчому засідання представник позивача - адвокат Масеха Б.О. заявив повторно клопотання про витребування доказів. Зокрема, просив витребувати від Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Ютландія», належним чином засвідчені копії: 1.1. Договору про спільну діяльність від 25.09.2018 року (щодо майнових прав на квартиру будівельний АДРЕСА_1 (номер будинку після введення його в експлуатацію 1-В) в місті Ірпінь, Київської області зі всіма змінами та доповненнями); 1.2. Документів, які підтверджують оплату ОСОБА_2 (реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ) вартості майнових прав на квартиру будівельний АДРЕСА_1 (номер будинку після введення його в експлуатацію 1-В) в місті Ірпінь, Київської області за договором про відступлення прав вимоги № 07/08-1 від 12 серпня 2019 року; 1.3. Документів, які підтверджують відчуження (в тому числі, але не виключно шляхом укладення договорів про розірвання/відступлення/продажу/міни майнових прав на квартиру набутих за Договором про відступлення права вимоги № 07/08-1 від 12 серпня 2019 року) ОСОБА_2 (реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ) майнових прав на квартиру будівельний АДРЕСА_1 (номер будинку після введення його в експлуатацію 1-В) в місті Ірпінь, Київської області; 1.4. Документів, які підтверджують розмір суми грошових коштів, які було сплачено третіми особами на користь ОСОБА_2 у зв`язку з відчуженням (в тому числі, але не виключно шляхом укладення договорів про розірвання/відступлення/продажу/міни майнових прав на квартиру набутих за Договором про відступлення права вимоги № 07/08-1 від 12 серпня 2019 року) ним майнових прав на квартиру будівельний АДРЕСА_2 ; 1.5. Документів, на підставі яких було зареєстровано право власності на квартиру будівельний АДРЕСА_1 (номер будинку після введення його в експлуатацію 1-В) в місті Ірпінь, Київської області. Витребувати від ОСОБА_3 (серія та номер паспорта НОМЕР_2 , виданий Київським РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області, адреса для листування: АДРЕСА_3 ) інформацію про те, чи укладала вона з ОСОБА_2 (реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ) будь-які правочини (договори, угоди, тощо) предметом яких виступали майнові права на квартиру будівельний АДРЕСА_1 (номер будинку після введення його в експлуатацію 1-В) в місті Ірпінь, Київської області? Якщо так, то надати копію такого правочину (договору, угоду тощо) та всіх додатків до нього.

Клопотання обґрунтоване тим, що одночасно з позовною заявою представником позивача подавалось клопотання про витребування доказів, яке ухвалою суду від 03.08.2023 року було задоволено, однак в певній частині не виконано по причині не вручення адресатам, а тому просив суд повторно постановити ухвалу про витребування доказів, яку скерувати для виконання вказаним особам.

У підготовчому засіданні представник відповідача - адвокат Терещенко Л.В. не заперечувала проти задоволення клопотання, заявленого стороною позивача.

Вислухавши думку учасників процесу, вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Згідно положень ст.12 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

За змістом ст. 76 Цивільного процесуального кодексу України (далі по тексту - ЦПК України) доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Відповідно ч. 1, 5 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подавати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно ч. 3 ст. 84 ЦПК України у разі задоволення клопотання суд своє ухвалою витребовує відповідні докази.

На підставі викладеного, суд приходить до висновку, що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню, оскільки витребувані медичні документи мають значення для встановлення обставин справи, повного та всебічного її розгляду.

Відповідно до частин 7-10 ст. 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Керуючись статтями 12, 81, 84, 259-261, 353 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача - адвоката Масехи Б.О. про витребування доказів - задовольнити.

1. Витребувати від Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Ютландія», ідентифікаційний код юридичної особи згідно ЄДРПОУ: 43455757 (місцезнаходження: 08200, Київська область, Бучанський район, місто Ірпінь, вулиця Центральна, будинок 29) належним чином засвідчені копії:

1.1. Договору про спільну діяльність від 25.09.2018 року (щодо майнових прав на квартиру будівельний АДРЕСА_1 (номер будинку після введення його в експлуатацію 1-В) в місті Ірпінь, Київської області зі всіма змінами та доповненнями);

1.2. Документів, які підтверджують оплату ОСОБА_2 (реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ) вартості майнових прав на квартиру будівельний АДРЕСА_1 (номер будинку після введення його в експлуатацію 1-В) в місті Ірпінь, Київської області за договором про відступлення прав вимоги № 07/08-1 від 12 серпня 2019 року;

1.3. Документів, які підтверджують відчуження (в тому числі, але не виключно шляхом укладення договорів про розірвання/відступлення/продажу/міни майнових прав на квартиру набутих за Договором про відступлення права вимоги № 07/08-1 від 12 серпня 2019 року) ОСОБА_2 (реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ) майнових прав на квартиру будівельний АДРЕСА_1 (номер будинку після введення його в експлуатацію 1-В) в місті Ірпінь, Київської області;

1.4. Документів, які підтверджують розмір суми грошових коштів, які було сплачено третіми особами на користь ОСОБА_2 у зв`язку з відчуженням (в тому числі, але не виключно шляхом укладення договорів про розірвання/відступлення/продажу/міни майнових прав на квартиру набутих за Договором про відступлення права вимоги № 07/08-1 від 12 серпня 2019 року) ним майнових прав на квартиру будівельний АДРЕСА_2 ;

1.5. Документів, на підставі яких було зареєстровано право власності на квартиру будівельний АДРЕСА_1 (номер будинку після введення його в експлуатацію 1-В) в місті Ірпінь, Київської області.

2. Витребувати від ОСОБА_3 (серія та номер паспорта НОМЕР_2 , виданий Київським РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області, адреса для листування: АДРЕСА_3 ) інформацію про те, чи укладала вона з ОСОБА_2 (реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ) будь-які правочини (договори, угоди, тощо) предметом яких виступали майнові права на квартиру будівельний АДРЕСА_1 (номер будинку після введення його в експлуатацію 1-В) в місті Ірпінь, Київської області? Якщо так, то надати копію такого правочину (договору, угоду тощо) та всіх додатків до нього.

Копію ухвали направити для виконання - Обслуговуючому кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Ютландія» та ОСОБА_3 .

Інформацію подати на адресу суду у 15-ти денний строк з часу отримання ухвали.

В разі неподання витребуваних судом доказів у відповідності до п. 3 ч. 1, ч.2 ст. 148 ЦПК України судом може вирішено питання про стягнення з винних осіб штрафу в дохід держави.

У підготовчому засіданні оголосити перерву до «25» жовтня 2023 року до 10 години 30 хвилин.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернетhttp://dn.ki.court.gov.ua.

Повний текст ухвали складений 22.09.2023 року.

Суддя:

Дата ухвалення рішення20.09.2023
Оприлюднено25.09.2023
Номер документу113655205
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність

Судовий реєстр по справі —755/10491/23

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Коваленко І. В.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Коваленко І. В.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Коваленко І. В.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Коваленко І. В.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Коваленко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні