Ухвала
від 26.09.2023 по справі 243/10242/19
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 243/10242/19

Провадження № 2/243/618/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 вересня 2023 року Слов`янський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Фаліна І.Ю.

за участю:

секретаря судового засідання Лисенко Н.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні, яке у зв`язку з триваючою широкомасштабною збройною агресією російської федерації проти України, продовженням строку дії воєнного стану в Україні, відповідно до рішення зборів суддів Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 05 травня 2022 року № 6 та наказу Слов`янського міськрайонного суду Донецької області «Про впровадження дистанційної роботи на період воєнного стану» № 29-к від 10 травня 2022 року, проводилось врежимі відеоконференції, цивільну справу за позовною заявою Обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго» в особі Виробничої одиниці «Слов`янськтепломережа» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за спожиті послуги з опалення,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Слов`янського міськрайонного суду Донецької області перебуває вказана цивільна справа за позовною заявою Обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго» в особі Виробничої одиниці «Слов`янськтепломережа».

У судовому засіданні учасники справи, будучи належним чином повідомлені про дату, час та спосіб слухання справи, участі не приймали.

Ухвалою судувід 07.08.2023провадження посправі булозупинено до залучення до участі у справі правонаступника чи законного представника померлого відповідача ОСОБА_1 .

Ухвалою суду від 12.09.2023 провадження у цивільній справі було поновлено, оскільки згідно матеріалів спадкової справи, наданої суду та заведеної приватним нотаріусом Краматорського районного нотаріального округу Донецької області Панченком А.В., правонаступником відповідача ОСОБА_1 є його син ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , який прийняв спадщину після смерті свого батька.

Відповідно до ст. 55 ЦПК Україниу разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи те, що згідно матеріалів спадкової справи, правонаступником відповідача ОСОБА_1 є його син ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , який прийняв спадщину після смерті свого батька, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для залучення до участі у справі правонаступника відповідної сторони.

Також, суд вважає необхідним зазначити, що до початку судового розгляду справи представником позивача Штанько С.В., що діє на підставі довіреності № 261 від 28.12.2022 через систему «Електронний суд» було подано клопотання в порядку ст. 51 ЦПК України про залучення до участі у справі в якості співвідповідача ОСОБА_3 , разом з тим вказане клопотання є безпідставним, оскільки вказані обставини у справі не передбачають залучення співвідповідача у справі.

Крім того, у зв`язку з триваючою широкомасштабною збройною агресією російської федерації проти України, та продовженням строку дії воєнного стану в Україні, відповідно до ст. 212 ЦПК України, рішення зборів суддів Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 05 травня 2022 року № 6 та наказу Слов`янського міськрайонного суду Донецької області «Про впровадження дистанційної роботи на період воєнного стану» № 29-к від 10 травня 2022 року, а тому вважаю за необхідне підготовче судове засідання проводити в режимі відеоконференції за допомогою комунікаційної платформи EASYCON, з повідомленням учасників справи про дату, час та спосіб проведення підготовчого судового засідання.

Напідставі викладеного,керуючись ст.ст.55,261,353 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Залучити доучасті усправі запозовною заявоюОбласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго» в особі Виробничої одиниці «Слов`янськтепломережа» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за спожиті послуги з опалення, в якостіправонаступника відповідачаОСОБА_1 - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , що зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Відкласти судовезасідання у цивільній справі за позовною заявою Обласного комунального підприємства «Донецьктеплокомуненерго» в особі Виробничої одиниці «Слов`янськтепломережа» до ОСОБА_3 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за спожиті послуги з опалення, на 09годину 30хвилин 08листопада 2023року, яке буде проводитися в режимі відеоконференції за допомогою комунікаційної платформи EASYCON, нагадавши учасникам справи, що з 01 жовтня 2022 року вхід (авторизація) до підсистеми відеоконференцзв`язку можливий тільки через Електроннийкабінетсистеми «Електронний суд».

Направити відповідачу ОСОБА_3 на адресу його реєстрації позовну заяву з додатками.

Роз`яснити відповідачу ОСОБА_3 , що протягом п`ятнадцяти днів із дня отримання цієї ухвали має право подати суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; - позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем ОСОБА_3 відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення протягом 5 днів з дня їх отримання.

Учасники справи мають право подавати заяви по суті справи на офіційну електронну адресу Слов`янського міськрайонного суду Донецької області: inbox@sl.dn.court.gov.ua, з приміткою «Для судді Фаліна І.Ю.».

Заяви, які надсилаються на адресу суду в електронному вигляді, засвідчуються особистим електронно-цифровим підписом заявника.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на сторінці на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет за веб-адресою - http://sl.dn.court.gov.ua/sud0544.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Слов`янського міськрайонного суду

Донецької області І.Ю. Фалін

Дата ухвалення рішення26.09.2023
Оприлюднено28.09.2023
Номер документу113737691
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за спожиті послуги з опалення

Судовий реєстр по справі —243/10242/19

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 03.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Рішення від 01.03.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Рішення від 01.03.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Фалін І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні